Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 вересня 2021, 06:59
16348
11

ЛУЧЕСКУ: «Я розраховував на досвід Гармаша. І його знання футболу»

Наставник «Динамо» підбив підсумки перемоги над «Олександрією» (1:0)

| Оновлено 19 вересня 2021, 06:59
16348
11
ЛУЧЕСКУ: «Я розраховував на досвід Гармаша. І його знання футболу»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер «Динамо» Мірча Луческу провів прес-конференцію після перемоги над «Олександрією» (1:0) в матчі 8-го туру УПЛ.

- Важливі три очки. Ми почали підготовку до матчу з «Олександрією» відразу після «Бенфіки», адже знали, що нам доведеться зустрітися з гарною командою. Не просто так «Олександрія» набрала стільки очок і демонструвала хороший футбол, навіть при тому, що майже всі матчі провела на виїзді.

Ця команда дуже мотивована й агресивна в позитивному сенсі. Суперники оборонялися всією командою та виходили в швидкі контратаки. Для нас було важливо забити швидкий гол, після якого змінилася б ситуація на полі. У нас були можливості для цього, але через розслабленість і розхлябаність в атаці ми їх не реалізували. Чим більше часу проходило, тим більше ми поспішали, метушилися та помилялися, особливо в останньому пасі.

У такій грі є заслуга й «Олександрії», вони добре підготувалися до матчу. Тому і були інциденти на полі, адже вони були не згодні з поразкою. Втома, що накопичилася, емоції та нерви призвели до такої кінцівці. Воротар суперника знаходиться в хорошій формі, сьогодні він рятував у багатьох моментах. Тож вважаю, що ці важливі три очки заслужено здобуті нами.

- Містер, коли ви пережили більше стресу - після скасованого голу «Бенфіці» або сьогодні, здобувши перемогу на останніх секундах?
- Емоції були однаково сильними. У якийсь момент я подумав, що невдача в кінцівці гри з «Бенфікою» сьогодні повернеться. Хоча люди, які дивилися запис, сказали, що пенальті був стовідсотковим. Тому я привітав хлопців із перемогою. Вони не здавалися, грали до кінця і до останньої хвилини вірили, що зможуть забити.

- Як можете оцінити гру новачка Вітіньйо та з якої причини в перерві був замінений Шкурін?
- Вітіньйо вийшов у складний момент, коли команда суперника оборонялася компактно, близько до своїх воріт і не залишала вільних зон. Вітіньйо володіє дуже хорошими футбольними якостями. Упевнений, що він допоможе нам. Але і нам, і йому потрібно запастися терпінням, щоб він набрав потрібні кондиції. Адже тут зовсім інший футбол, ніж той, до якого він звик.

Що стосується Шкуріна, то йому потрібно грати. У нього довго не було ігрової практики, і я даю йому цю практику. Однак Шкуріну ще треба притертися до команди, до своїх партнерів. Змінюючи його на Гармаша, я розраховував на досвід Дениса, його знання українського футболу та партнерів по команді. Він дуже корисний для нас гравець, такі виконавці важливі. Відсутні Бєсєдін та Попов - два важливих гравця в нашій структурі. Крім того, сьогодні не зміг взяти участі в грі і Шапаренко, який перебуває зараз у хорошій формі.

- 22 вересня на «Динамо» очікує поєдинок за Суперкубок України. Для вас це виставковий матч або ж результат матиме значення?
- Дозвольте мені насолодитися сьогоднішнім днем, сьогоднішньою перемогою. А починаючи з завтрашнього дня, я почну думати про матч за Суперкубок.

Оцініть матеріал
(144)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Юрій Ганусяк
хороший актор захисник олександрії, який від дотику пальців буяльського чуть не помер, зате зірвав прорив та заробив карточку для буяльського.
Южанин
Гармаш в этом очень опытный и знает что и как надо делать в украинском футболе
barsch.
да хоть усритесь- всё равно 1:0 останеться...
Вячеслав Авдеев
Гармаш,Цыганков и Буяльскийя-знают как падать в штрафной. Даже Чаушеску сказал,они знают уч.Все будет окей!!!
Primovocatus
Да уж. Как глист извивался.)
В чём важность то? Всё равно остались бы первыми. А решится лидерство опять в матче с ШД.
cucumber
В нападении Динамо Киев сделало ставку на Рыбалко
euro2012_za_2012euro
Тянем-потянем Команду!!!
А Европе вытянуть не можем!!!
euro2012_za_2012euro
Победа в ручном режиме.
euro2012_za_2012euro
Нахрена Рыбалка придерживал Гармаша за футболку?
А Гармаш хитрож пый - сориентировался, резко притормозил и завалился.
Но актёр он хреновый, крики и гримаса боли исказили его лицо за доли секунды до столкновения.