Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 вересня 2021, 23:08
6263
14

Камбек в Ужгороді. Минай і Чорноморець зіграли в результативну нічию

Одесити проявили характер, відігравшись після двох пропущених м'ячів

| Оновлено 12 вересня 2021, 23:08
6263
14
Камбек в Ужгороді. Минай і Чорноморець зіграли в результативну нічию
УПЛ

Програму недільного ігрового дня українського чемпіонату відкрило протистояння «Миная» і «Чорноморця». Закарпатці в стартовому відрізку турніру стали каменем спотикання для фаворитів. Команда Василя Кобіна обіграла «Олександрію» і відібрала очки у «Зорі», а «вишенькою на торті» стала нічия з донецьким «Шахтарем». Одесити після двох стартових розгромних поразок почали знаходити свою гру, а перемога «моряків» у Маріуполі відверто здивувала.

Серйозність своїх намірів господарі поля продемонстрували вже на 2-й хвилині зустрічі. Індивідуальною майстерністю блиснув Коваленко, який зробив прохід до штрафного суперників і пробив без шансів для голкіпера. Одеситів виручила стійка в цьому епізоді. Але в подальшому зі створенням гольових моментів у закарпатців виникали проблеми. Вони діяли першим номером, а одесити грамотно оборонялися, намагаючись організовувати швидкі контратаки. Активністю виділявся Георгій Цитаїшвілі, який намагався загострювати ситуацію біля воріт «Миная». Небезпечно під поперечину пробивав Кравченко, і Кучеру довелося демонструвати свою реакцію.

На 35-й хвилині зустрічі «моряки» упустили шикарну можливість для взяття воріт. Ванат із забійної позиції не зумів переграти Кучера. Після відскоку від голкіпера м'яч по дузі полетів у отвір воріт, і свою команду виручив Векляк. Але на цьому момент не закінчився: удар наносив Авагімян, і голкіпер знову зіграв надійно. Незабаром повинен був забивати той же Авагімян, але у футболіста не вийшов удар після прострілу з флангу. Ісаєнко, який переправив м'яч у ворота, опинився в офсайді.

Не реалізувавши свої моменти, «Чорноморець» виявився жертвою відомого футбольного правила. Після передачі з флангу в штрафну одеситів Вишневський опинився на газоні, і арбітр вирішив, що Вантух порушив правила, вказавши на 11-тиметрову позначку. До «точки» підійшов Байдал, який холоднокровно розвів м'яч і голкіпера по різних кутах. Ще до перерви гості могли зрівняти результат, але ще один забійний момент не реалізував Ванат. Після прострілу з правого флангу форвард з лінії воротарського знову не переграв Кучера.

Одесити активно почали другу половину зустрічі, але «Минай» несподівано подвоїв свою перевагу. Технічні дії Вишневського дозволили йому вийти сам на сам із голкіпером, і форвард відправив м'яч у ворота.

Гості не склали зброю і відразу скоротили відставання в рахунку. Свій третій шанс у матчі використав Ванат, який справа увірвався до штрафного суперників і точно пробив між ніг голкіперу. А незабаром рахунок і зовсім зрівнявся. Після удару Путрі Кучер у падінні відбив м'яч на Авагімяна, який точно пробив у ближній кут.

Тренерський штаб «Миная» на такий розвиток подій відреагував заміною, випустивши на поле «важку артилерію» - Євгена Селезньова. Але одесити, які зловили кураж, не збиралися віддавати перевагу, періодично створюючи гольові моменти біля воріт суперників. Принести своїй команді перемогу цілком міг Цитаїшвілі. Спочатку півзахисник ударом з правого полуфланга не влучив у дальній кут, а потім з лівого кута штрафного відзначитися Георгію завадила штанга. Минайці також намагалися вирвати переможний результат, але цифри на табло більше не змінилися.

У наступному турі «Минай» зіграє в Полтаві проти «Ворскли», а «Чорноморець» проведе гостьовий поєдинок проти «Зорі».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Минай» - «Чорноморець» - 2:2

Байдал (42, пенальті), Вишневський (53) - Ванат (57), Авагімян (64)

Селезньов (91) - Вантух (41)

«Минай»: Кучер, Синьогуб, Лиховідько, Векляк, Книш (Гончар, 31), Хахльов, Байдал (Багайоко, 90), Коваленко (Горін, 46), Петрусенко, Месхі (Кобак, 66), Вишневський (Селезньов, 66).

«Чорноморець»: Кучерук, Кадірі (Тлумак, 60), Дубко, Вантух, Путря (Скорко, 88), Кравченко, Михайленко, Цитаішвілі, Авагімян (Вачіберадзе, 88), Ісаєнко (Брагару, 60), Ванат (Бугай, 77).

Арбітр: Олексій Деревінський (Київ)

Стадіон «Авангард» (Ужгород)

МИНАЙ - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

64’
ГОЛ ! М'яч забив Артур Авагімян (Чорноморець).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Ванат (Чорноморець).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Олег Вишневський (Минай).
42’
ГОЛ ! З пенальті забив Антон Байдал (Минай).
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?
Футбол | 25 квітня 2024, 04:07 0
Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?

Віктор провів заняття другий день поспіль, українець може зіграти вже у суботу, 27 квітня

Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною
Футбол | 24 квітня 2024, 17:24 4
Лунін зізнався, чи був гол у скандальному епізоді матчу з Барселоною

Український воротар заперечує, що м'яч перетнув лінію

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Funny___Cat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ua
Вначале сезона Черноморец много ругали, а сейчас уже вроде и игра начала вырисовываться у них
Primovocatus
Минай начинает чапать по графику прошлого сезона. Берёт очки там, где от них не ждут. А потом сливает прямым конкурентам. Ведь именно залёты со Львовами стали решающими для вылета. Лучше бы расписали договорняк на обмен победами.)
terhoha
Заробітчанин знов пенальті про.бав. А то б уже до рекорда добирався.
Nomad
Облом для двоих. В пользу третьего дна.)
Ёкарный Бабай
18 голов пропущено. Серьезно. Никто столько не пропустил на данный момент. Хотя у Арендупля есть сейчас хороший шанс побить этот показатель
New Zealander
Жаль Минай. После 2:0 так разслабились