Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 вересня 2021, 20:32
5562
34

Погана розминка перед єврокубками. Зоря втратила очки у матчі з Рухом

Луганчани були змушені відіграватися після першого тайму

| Оновлено 11 вересня 2021, 20:32
5562
34
Погана розминка перед єврокубками. Зоря втратила очки у матчі з Рухом
УПЛ

Команди, що зустрічалися сьогодні на «Арені Львів», перед початком матчу розділяли в турнірній таблиці три очки: «Зоря» на сьомій сходинці, «Рух» - на дев'ятій. Тому мотивація в обох була серйозною, адже ні луганська команда не хоче бути так низько, ні львів'яни не збираються кочувати десь між підвалом і серединою турнірної таблиці. Недаремно ж керівництво «Руха» поміняло тренера, запросивши керувати командою досвідченого і досить серйозного за рівнем фахівця. А Леонід Кучук вже встиг після повернення виграти львівське дербі.

Проте відразу свої серйозніші наміри забити продемонструвала «Зоря». А точніше, Кабаєв і Кочергін. Перший отримав м'яч на лінії штрафного майданчика після скидки грудьми від Гладкого і пробив з підкруткою від воротаря. Якби не втрутився рикошет, хтозна, чи Юрій Паньків справився б з ударом. А хвилиною пізніше приблизно з тої ж точки бив Влад ще раз - м'яч полетів так само, як і під час попереднього удару, але знову не влучив у ворота. І на завершення цієї активної п'ятихвилинки Кочергін отримав м'яч після обрізки Паньківа, вийшов справа на ударну позицію, міг давати наліво, де на штанзі був самотній Аллах'яр. Проте Владислав - не де Брюйне, тому вирішив бити сам. Вийшло дуже невдало.

Після невеличкої паузи без загострень міг забити Аллах'яр, причому це був би шедевр. Кочергін прострелив справа, Саядманеш з розвороту бив п'ятою. Проте два фактори завадили іранцеві відзначитися - по-перше, він не влучив у рамку, по-друге, якби потрапив, лайнсмен все одно зафіксував офсайд.

Іранський форвард все ж спробував показати, що і в його команді можуть віддаватися паси в стилі бельгійського плеймейкера. Після красивої «стіночки» з Кочергіним Аллах'яр прострілив справа на дальню штангу, там мав би бути, напевно, Гладкий, проте його там не виявилося.

Тут же Федорчук сфолив в центрі на Назарині. Здавалося, рядовий фол, проте Єгор пограв кілька хвилин, впав на газон і попросив заміну. Гру продовжив Ловро Цвек.

Перший момент в матчі господарі створили аж на 28 хвилини. Після швидкої атаки Федорчук обігрався з Борячуком і пробив метрів з 18, проте Мацапура був уважним.

А через кілька хвилин в штрафному «Руха» було гаряче - Паньків спершу врятував після непростого удару, а трохи пізніше не розібрався після звичайного закидання, хто буде першим на м'ячі. Пощастило, що луганські гравці не змогли зорієнтуватися і пробити.

Проте забили першими все ж господарі. Вернидуб махнув мимо м'яча після закидання, хотів збивати Борячука, який виходив на ударну позицію, але згадав, що в нього є жовта картка, і передумав. Хтозна, можливо, і варто було б - Борячук прекрасно вклав на газон Імерекова і з лінії штрафного поклав м'яч під праву штангу!

До перерви в «Зорі» були ще один удар п'ятою від Аллах'яра (гірший, ніж перший), невдалі удари Гладкого (головою після кутового) та Хомченовського («парашут» з правого флангу не залетів у дальній кут).

Після перерви стало ясно, що малюнок гри не зміниться - «Зоря» атакувала (моменти мали Аллах'яр і Гладкий, причому Олександр пробив у Паньківа з двох метрів), «Рух» бігав у контратаки. Гладкий все-таки забив після пасу Саядманеша, проте сфолив, забиваючи, і арбітр справедливо не зарахував гол.

Відсутність забивного гравця на вістрі атаки особливо відчувалося, коли луганські гравці робили простріли і навіси. Гладкий банально не встигав або не відчував, куди треба бігти. Кабаєв, схоже, це зрозумів, тому замість чергового пасу вирішив зліва пробити з гострого кута - Паньків врятував. І, нарешті, Скрипник зняв з поля Гладкого, випустивши замість нього джокера останнього матчу Фрімпонга. А от друга заміна здивувала - замість центрального захисника Імереков вийшов Шахаб. 

І відразу ж відбувся гол, щоправда, без участі нових гравців. Паньків виніс, Вернидуб головою (!) з центра поля вивів на побачення з кіпером Аллах'яра, котрий впевнено переграв воротаря.

«Рух» показав, що не проти і нічиєї. Всією командою львів'яни окопалися на своїй половині, дуже рідко здійснюючи вилазки. А «Зоря», логічно, атакувала. Кочергін вчергове бив зліва - Паньків потягнув, а Шахаб не встиг на добивання. Проте це була тільки пристрілка. Шахаб вискочив на побачення з Паньківим після пасу Аллах'яра, обіграв його і вирішив бити з гострого кута по пустих воротах. Можливо, краще було б віддати направо Фрімпонгу, оскільки Захеді не зумів забити - м'яч тільки лизнув ближню стійку і вилетів за лицьову лінію.

Вже в компенсований час (п'ять хвилин додав арбітр) могли забивати Федорчук зі штрафного та Аллах'яр після навісу Кочергіна. Проте рахунок так і не змінився - 1:1.

В наступному турі «Зоря» вдома прийматиме «Чорноморець», а «Рух» поїде здавати черговий екзамен в Чернігів до «Десни».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Рух» – «Зоря» - 1:1

Борячук, 37 – Аллахьяр, 74

Мартынюк, 38, Федорчук, 39, Паньків, 62, Мисик, 90+3 – Вернидуб, 32, Цвек, 64, Жуніньо, 89

«Рух»: Паньків – Мисик, Мартинюк, Білий, Роман (Гагун, 46) – Карасюк – Бойчук (Кузик, 81), Федорчук, Притула (Кухарук, 69, Сич, 90), Климчук – Борячук (Кондраков, 80).

«Зоря»: Мацапура – Жуніньо, Імереков (Шахаб, 72), Вернидуб, Хомченовський – Назарина (Цвек, 25) – Аллах'яр, Булеца, Кабаєв, Кочергін – Гладкий (Фрімпонг, 72).

Арбітр: Віктор Копієвський (Кропивницький).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).
Удари (у площину): 7 (5) – 18 (8)
Кутові: 0 – 6
Оффсайди: 2 – 1.

РУХ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 24°C

Події матчу

74’
ГОЛ ! М'яч забив Аллахяр (Зоря).
37’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Борячук (Рух Львів).
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Игра есть, реализации нет.
Надеюсь, что в Лиге Конференций прорвет
Shara
Прям эпидемия ничьих ...
Ёкарный Бабай
Стасу походу неизвестна фраза Королева "Критикуешь - предлагай". Тупой хейт это так банально и уныло, что хочется в песателя кинуть чем-то. Вернидуб вернется в Зарю когда-нибудь, после того как сольется в ЛЧ с Шерифом и снова займет с Зарей его любимое 4-5 место и не пройдет Легию в ЛЕ.
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
roman75zpr
Почему плохая? Плохая была б, если бы кто-то травмировался. В гостях сыграть вничью вполне терпимо, играли же неплохо.
Stanislav Matusevych
Пропоную найкращим тренером 2021-го назвати Лавриненка, наприклад. Сукупна вартість гравців Інгульця в сотню разів менша, ніж у Шахтаря чи Динамо, а команда примудрилася не вилетіти. Шалений успіх, Лавриненко - найкращий тренер України. Хто сказав "ні, маячня якась"? А чому?
whitese
Под стиль игры Скрипника нужны быстрые и фактурные ЦЗ и опорники, которые при контрах соперника быстро бы возвращались или накрывали бы забросы. В прошлом сезоне на эту роль худо-бедно тянули Абуханна и Иванисеня. В этом сезоне все уныло.
Гол в ворота Зари сегодня как под копирку матча с Рапидом. С такой обороной любой середняк Премьер-Лиги забьет, ну а дальше привет автобус
Sunrise
Была надежда что после перерыва двухнедельного и полоса неудач сменится. Но пока всё по-прежнему. Себе привозим против автобуса, а реализация...
Жаль не удалось проверить что там с угловыми в обороне. Автобус до них не доехал. В атаке лишь пара была интересных, ну хоть что-то.
Primovocatus
Как бы, Рух потерял. Ведь они дома и вели в счёте. А Заря осталась в топ-7,)) не проиграв прямому конкуренту. Теперь их только Верес может догнать по очкам.
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
PFCLviv
Закономірний результат. Гра рівних команд!
Stanislav Matusevych
Прихильники блискучого тренера С., яких досі залишається на диво чимало, і продовжують розповідати про хорошого тренера та поганих гравців, дайте, будь ласка, відповідь на прості запитання.
1. Як так сталося, що за минулого тренера Вернидуб дійсно цементував оборону, а зараз за п'ять хвилин просто пропускає м'ячі двічі під ногою за 5 хвилин, що призводить до картки і голу? Причому далеко не вперше робить жахливі помилки. Тільки не треба про вік, бо мова ж не про програний спринт більш молодому супернику. З віком, навпаки, досвід повинен допомагати, щоб не помилятися в елементарних ситуаціях.
2. Чому в Олімпіку Шахаб був найкращим бомбардиром чемпіонату, а під керівництвом блискучого майстра тренерського цеху тільки моменти губить?
Як все це у вас працює?