Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 13 вересня 2021, 02:04
11296
27

Новак Джокович - Даніїл Медведєв. Прогноз і анонс фіналу US Open

Новак прийшов забрати своє, і його не зупинити

| Оновлено 13 вересня 2021, 02:04
11296
27
Новак Джокович - Даніїл Медведєв. Прогноз і анонс фіналу US Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Новак Джокович і Даніїл Медведєв

Дванадцятого вересня відбудеться фінальний поєдинок в рамках одиночного чоловічого розряду на Відкритому чемпіонаті США з тенісу. У матчі за титул зійдуться лідер світового рейтингу Новак Джокович із Сербії і другий номер посіву Даніїл Медведєв з Росії. Зустріч розпочнеться о 23:00 по Києву.
 
Нагорода за перемогу в матчі становить 800 рейтингових очок і $1,250,000 на додаток до $1,250,000 і 1200 очок, які вже зароблені. Обидва тенісисти залишаться на своїх місцях при будь-якому результаті матчу. Це буде 31-й фінал ТВШ для Джоковича і дев'ятий у Нью-Йорку. Раніше він програв тут п'ять матчів за титул - стільки ж, як і на інших Шоломах разом узятих. Медведєв вдруге змагатиметься за титул на американському мейджорі, також у нього був ще один фінал в Австралії. Перемог поки не було.
 
Новак Джокович
 
Сербський тенісист приїхав на турнір з чіткою метою - зібрати календарний Великий шолом. У чоловіків подібне востаннє вдавалося Роду Лейверу ще у 1969 році. З тих пір більше трьох титул за рік ніхто не вигравав. Єдиного разу до цього Новак грав у чотирьох фіналах ТБШ протягом одного сезону в 2015 році, але в Парижі його зупинив Рафаель Надаль.

Getty Images/Global Images Ukraine. Новак Джокович

Завдяки виходу до фіналу Джокович зрівнявся за кількістю матчів за титул на турнірах Grand Slam з Роджером Федерером, але перемог у них поки рівна кількість - по 20. Стільки ж має і Рафаель Надаль. По ходу змагань серб ще й перевершив швейцарця за кількістю перемог над суперниками з топ-10. Тепер Ноле володіє і цим історичним рекордом. У разі виграшу цього фіналу нечисленні вболівальники Джоковича вже точно можуть підтвердити фактами розмови про статус найвеличнішого. Новак краще за всіх розуміє, що стоїть на кону і пообіцяв провести матч з Медведєвим, як останній в житті. Навряд чи варто сумніватися, що саме так він і зробить.
 
По ходу турніру Новак трохи страждав, у багатьох матчах дуже довго шукав свою гру, але жодна з перемог не викликала сумнівів. Як і очікувалося, найбільше проблем виникло в півфіналі проти Александра Звєрєва, але німець провалив початок п'ятої партії і програв уже одинадцятий матч проти гравців топ-10 на Шоломах при відсутності перемог. Поки що молоде покоління не знає, як перемагати Джоковіча в п'ятисетовому форматі, і він цьому дуже радий. Якщо Мастерсами і Підсумковими турнірами він вже спокійно може пожертвувати, то на ТВШ завжди грає до кінця.
 
Даніїл Медведєв
 
Російському тенісистові, який з 12 років живе у Франції, дуже пощастило з жеребкуванням, шлях до фіналу виявився відкритим. У його частині сітки потенційно головний конкурент Стефанос Циципас запам'ятався більше не грою, а затяжними перевдяганнями і достроково вибув з турніру, програвши наступнику Надаля Карлосу Алькарасу. Це дозволило канадцеві Оже-Альяссіму провести дебютний півфінал на такому рівні, але Фелікс, який програвши всі 8 своїх фіналів ATP в кар'єрі, очікувано не впорався ментально. Повівши з брейком у другій партії, він не реалізував два сетпойнти, після чого не зміг повернути віру у свої сили. Забрати один сет у Медведєва вдалося тільки кваліфаєру Ботіку ван де Зандсхулпу з Нідерландів, який в цей час повинен був грати на челленджері в Києві. Але і в тому матчі особливої ​​інтриги не було.

Getty Images/Global Images Ukraine. Даніїл Медведєв

Медведєв уже встановив національний рекорд, ставши першим тенісистом зі своєї країни, який вдруге зіграє у фіналі US Open. Раніше титул тут брав лише Марат Сафін в 2000-му році.

Шлях на турнірі

Стадія   Джокович   Медведєв
1-е коло  Руне (6-1 6-7 6-2 6-1) №145 ATP  Гаске (6-4 6-3 6-1) №79 ATP
2-е коло  Грікспор (6-2 6-3 6-2) №121 ATP  Кепфер (6-4 6-1 6-2) №57 ATP
3-є коло  Нісікорі (6-7 6-3 6-3 6-2) №56 ATP  Андухар (6-0 6-4 6-3) №74 ATP
4-е коло  Бруксбі (1-6 6-3 6-2 6-2) №99 ATP  Еванс (6-3 6-4 6-3) №27 ATP
1/4 фіналу  Берреттіні (5-7 6-2 6-2 6-3) №8 ATP  ван де Зандсхулп (6-3 6-0 4-6 7-5) №117 ATP
1/2 фіналу  Звєрєв (4-6 6-2 6-4 4-6 6-2) №4 ATP Оже-Альяссім (6-4 7-5 6-2) №15 ATP

Статистика на турнірі

   Джокович  Медведєв
% виграних геймів 62.6 67.5
середній рейтинг супернків 72.2 61.5
виграно очок на подачі, % 68.3 73.5
ейси/гейм 0.73 0.83
подвійні помилки/гейм 0.24 0.17
% першої подачі 63.5 66.0
виграно очок на першій подачі, % 77.3 82.2
виграно очок на другій подачі, % 52.7 56.7
виграно очок на прийомі, % 42.9 47.5
віннерси/гейм 1.23 1.25
невимушені помилки/гейм 1.03 0.78
реалізація брейкпойнтів, % 48.7 52.9
виходи до сітки/гейм 0.91 0.8
успішні виходи до сітки, % 72.7 67.7
середня тривалість матчу 2:54 1:55

Прогноз
 
Якщо поглянути на таблицю зі статистикою, то Медведєв практично у всіх компонентах є кращим за свого суперника. Перед фіналом Australian Open-2021 багато хто всерйоз вважав його фаворитом в матчі проти Джоковича. Тоді серб вирішив не тягнути кота за хвіст і розібрався в трьох сетах, незважаючи на далеко не найпереконливішу гру по ходу турніру. Ймовірно, цього разу мало що зміниться. Можливо, російський тенісист і зможе зачепити одну або дві партії. Дуже багато чого буде залежати від самого Джоковича. Якщо він увімкне God Mode з самого початку, то все закінчиться раніше, якщо гру доведеться шукати трохи довше, то в матчі обов'язково буде інтрига. Все ж Медведєв дуже сильний і умілий тенісист на харді, але не варто забувати, що проти нього буде грати великий і могутній Новак, мотивація якого буде на рівні Емпайр-стейт-білдінг.

Прогноз Sport.ua: перемога Джоковича у чотирьох сетах

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KirTheKing
..это Рафа мучался с Мокшей в финале USO'2019, при том что Рафа это типичный грунтовик.. Джокер не Рафа, укатает Мокшу в трех сетах, как он вынес Мокшу в этом году в финале AO'2021: 7-5, 6-2, 6-2..
Stanislav Matusevych
На відміну від жіночого фіналу, у чоловічому буде вирішуватися багато що. І доля Шолома вперше за багато-багато років, і чи здатна молодь взяти Шолом за живого і не дискваліфікованого Новака.
Мотивація мотивацією, але Новак не виглядав на турнірі надупевненим. І сітка йому не сприяла, на відміну від суперника, забагато часу серб провів на корті до фіналу. Правда, через сітку і незрозуміло, який насправді стан у Медведєва. Шанси в нього точно будуть, але наскільки серйозні та як він ними зможе скористатися, подивимося. Ну, а за кого сьогодні вболівати, питань в українських любителів тенісу бути не повинно.
Александр Науменко
Чим відрізьняються серби від мокшан? Нутро то одне.
Макс Руденко
...чиги та боти підгорають й з штанців прямо вискакують Угрофінам місце на болотах, європейцям на пєдесталі, все просто.
Standard
Медвєдєв вчасно покинув відсталу Рашку, і виїхав з батьками до капіталістів, які і зліпили з нього успішного спортсмена.
AleksMih
Новак Джокович

Сербский теннисист приехал на турнир с четкой целью – собрать календарный Большой шлем. У мужчин подобное в последний раз удавалось Роду Лейверу еще в 1962 году.
Автор статьи то ли не курсе, то ли описался, в 1962 Лейвер взял шлем в первый раз, последний в 1969.
antt
Нечисленні вболівальники Джоковіча? Він настільки "кислотний" в тенісі? Але він напевно і не тенісист всіх часів - але найбільш ефективніший, просто останнім часом вижимає кожен титул на турнірах великого шолому. І напевно для досягнення всіх особистих рекордів в нього і вистачає мотивації. Не переможе сьогодні - більше 20 перемог в ТВШ то якось дотягне в наступний рік-два. Хоча якщо переміг Медведева лише в трьох сетах в останньому фіналі з ним в Мельбурні - значить має це зробити і цього разу. Хоча урок Олімпіади у нього не кращий - на відміну від якраз нашої тенісистки.
Vytas Meskauskas
Здесь будет а одну сторону.
KeniSan
Я крайне удивлен, оказывается нам нужно болеть за Новака, потому что он играет против русского. Это два самых неприятных для меня теннисиста и переживать вообще не буду за кого-то. Но хотелось чтоб победил Медведев, потому что в мужском теннисе кризис и будет неплохо если другие ребята тоже почувствуют вкус победы.
introvert
До Медведєва відношусь нейтрально, навіть не зважаючи на його пам`ятні істерики на корті. Свій титул мейджора він рано чи пізно все одно візьме, мабуть і не один, тож яка різниця, коли? А от в битві Великих за історичну корону я завжди був на боці Рафи та Роджера. Хотілося б, щоб у цій битві переміг самий талановитий чи самий працьовитий, а не найздоровший.
Тож питань за кого вболівати у мене дійсно нема. Вболіватиму не за персоналії, а за красивий теніс.
sirjoga
Вболівати звичайно буду за Новака, але розумію,що шанси у нього невеликі в цьому протистоянні з огляду на поперпедні матчі в турі.
brutal2015
Желаю победы Новаку. Если выиграет то подтвердит, что он круче и Федерера и Надаля, что он вообще самый великий теннисист в истории. Жаль что Олимпиаду в этом году не удалось ему выиграть. Что касается Медведева, то его время конечно прийдёт, года через два-три, когда великие окончательно уйдут с корта или не смогут играть на а свою полную силу. Но сможет ли тогда россиянин хоть немного приблизится, по количеству трофеев, к великим?
mb_cdi
Медведев вперёд! Только победа!