Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 08 вересня 2021, 01:41
23217
20

Еліна Світоліна - Лейла Фернандес. Прогноз і анонс матчу 1/4 фіналу US Open

Поєдинок проти 19-річної канадки, яка на всіх парах мчить до еліти світового тенісу

| Оновлено 08 вересня 2021, 01:41
23217
20
Еліна Світоліна - Лейла Фернандес. Прогноз і анонс матчу 1/4 фіналу US Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Сьомого вересня перша ракетка України Еліна Світоліна продовжить виступи на Відкритому чемпіонаті США з тенісу. У матчі 1/4 фіналу 26-річна українка змагатиметься з Лейлою Анні Фернандес з Канади (№73 WTA).
 
Зустріч пройде на центральній арені турніру і орієнтовно розпочнеться о 21:00 за Києвом. Нагорода за перемогу в матчі становить 350 рейтингових очок і $ 250 тисяч на додаток до $ 425,000, які вже зароблені. Світоліна на цьому турнірі захищає 780 очок за півфінал зразка 2019 року, до цього моменту вже вдалося зберегти 430 рейтингових балів. У Фернандес після другого кола все йде в плюс.
 
Українка вдруге поспіль (у 2020-му не брала участь) буде грати у чвертьфіналі американського мейджора, для канадки це всього друга участь на турнірі.
 
Суперниця
 
Лейлі Фернандес вчора виповнилося 19 років, вона уродженка франкомовного Монреаля. Ще одним її земляком в 1/4 фіналу US Open є Фелікс Оже-Альяссім. Батько Лейли з Еквадору, мама - канадка філіппінського походження. Завдяки інтернаціональному складу сім'ї і народженні в провінції Квебек Фернандес відмінно говорить трьома мовами: англійською, французькою та іспанською.
 
На юніорському рівні грала у двох фіналах турнірів Великого шолома в 2019 році. В Австралії програла битву за титул Кларі Таусон з Данії, у Франції виграла трофей, перегравши в головному матчі американку Емму Наварро. У тому ж 2019 році сконцентрувалася на професійній кар'єрі. У топ-100 вдалося увійти вже в жовтні 2020-го, до початку US Open вона займала третє місце серед найбільш високорейтингових тінейджерок світу. Після завершення змагань канадка точно обійде Марту Костюк і може навіть опинитися вище за Корі Гауфф, але для цього потрібно завоювати титул на кортах Нью-Йорка.

Getty Images/Global Images Ukraine. Лейла Фернандес

Українські вболівальники можуть пам'ятати обидві зустрічі Фернандес з нашими тенісистками. На нещодавній Олімпіаді в Токіо саме ця юна спортсменка вибила з боротьби Даяну Ястремську, не віддавши їй жодного гейму у третьому сеті. А на переможному для Світоліної турнірі в Монтерреї-2020 Лейла влаштувала для першої ракетки України конкурентний поєдинок на стадії 1/4 фіналу (6-4, 7-5 на користь українки). Цьогоріч Фернандес повернулася до Монтеррея і взяла там дебютний і поки що єдиний титул WTA.
 
На US Open-2021 Лейла влаштувала гучну сенсацію, достроково відправивши на відпочинок діючу чемпіонку турніру Наомі Осаку. Допомогла їй у цьому неймовірна легкість, з якою канадка грає на головних кортах проти еліти жіночого тенісу. За словами ще однієї екс-першої ракетки світу Анжелік Кербер, яка не встояла під натиском Фернандес, так можуть грати тільки молоді. До речі, та ж Марта рік тому була у схожій ситуації в матчі з Осакою, але в третьому сеті після кількох невикористаних шансів підвела психологія. У таких дрібних нюансах і криється секрет великого успіху.

Шлях на турнірі

Стадія  Світоліна  Фернандес
1-е коло   Маріно (6-2 6-3) №175 WTA      Конюх (7-6 6-2) №88 WTA
2-е коло  Масарова (6-2 7-5) №231 WTA   Канепі (7-5 7-5) №70 WTA
3-є коло  Касаткіна (6-4 6-2) №27 WTA  Осака (5-7 7-6 6-4) №3 WTA
4-е коло  Халеп (6-3 6-3) №13 WTA  Кербер (4-6 7-6 6-2) №17 WTA

Статистика на турнірі

   Світоліна   Фернандес
% виграних геймів 65.3 55.9
середній рейтинг суперниць 111.5 44.5
виграно очок на подачі, % 73.1 65.5
ейси/гейм 0.37 0.25
подвійні помилки/гейм 0.11 0.25
% першої подачі 70.7 70.4
виграно очок на першій подачі, % 76.9 72.7
виграно очок на другій подачі, % 63.9 48.5
виграно очок на прийомі, % 46.7 40.1
віннерси/гейм 1.03 1.03
невимушені помилки/гейм 0.6 1.09
реалізація брейкпойнтів, % 37.5 46.7
виходи до сітки/гейм 0.71 0.4
успішні виходи до сітки, % 73.6 72.7

Перспективи в рейтингу
 
Еліна після US Open вже точно опиниться вище за Наомі Осаку, але є відразу три тенісистки, які ще можуть обійти українку. Барборі Крейчиковій достатньо буде виступити краще, а Белінді Бенчіч і Марії Саккарі потрібен титул. Нижче шостого місця українка не опуститься, а може навіть увійти в трійку, якщо виграє титул або дійде до фіналу і не зустрінеться там з Кароліною Плішковою. Фернандес вже забезпечила собі дебют у топ-50, перемога на турнірі принесе їй місце в першій двадцятці.

🎯 Телеграм-каналBetExpert ежедневно публикует бесплатные прогнозы на спорт
 
Прогноз
 
Фернандес не володіє захмарною антропометрією (зріст 1.68 м), відмінно рухається і грає лівою рукою. Якщо знову процитувати слова Анжелік Кербер, то німкеня в 1/8 фіналу немов «грала зі своїм відображенням». Судячи з останніх матчів канадки, для неї на корті дуже важливий кураж, підтримка глядачів в цьому відіграє важливу роль. До речі, вперше у Відкритій ері американські тенісисти не будуть представлені в чвертьфіналах ані жіночого, ані чоловічого розрядів. Тому на стадіоні Артура Еша глядачі ще сильніше будуть вболівати за канадку.

Getty Images/Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Що стосується Світоліної, то вона на 100% проводить свій найкращий Шолом за останні два роки, з того часу як дуже впевнено дійшла до півфіналу US Open. Якість гри Еліни на кортах Нью-Йорка, її стабільність і налаштування на гру не можуть не радувати. Багато технічних компонентів виконуються на найвищому рівні, про що говорять навіть сухі цифри статистики. Після вибування Осаки і Барті на турнірі залишилося не так багато тенісисток, які можуть зупинити таку Еліну. Але в цьому і полягає головна проблема. Тиск за результат на Світоліну збільшується з кожною перемогою, а ось на суперниці тиску немає взагалі. Лейла виходить на корт і грає в своє задоволення, програш її абсолютно не лякає.
 
Букмекери більш-менш впевнено ставлять на українку, але хвилювання перед цим матчем більше, ніж перед попередніми. Подібні стартові розклади в кар'єрі Світоліної вже бували, чого тільки коштує попередній чвертьфінал на ТБШ проти Наді Подороски. Але тоді Еліна більше мучилася на корті, зараз же ситуація змінилася. Немає сенсу повторювати, який це ще один великий шанс в кар'єрі українки, просто віримо в те, що наша перша ракетка зможе витримати тиск і покаже все, за рахунок чого її гра знову повернула до екранів уболівальників. І ще одне, продовжувати сумнівне задоволення на три сети не рекомендується, доведено попередніми матчами.
 
Прогноз Sport.ua: перемога Світоліної у двох сетах

Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 1
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса
Теніс | 02 травня 2024, 18:31 0
ФОТО. Сім'я – найбільша радість. Світоліна показала доньку, чоловіка і пса

Еліна насолоджується приємними моментами, коли всі можуть зібратися разом

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Лейла - чергове молоде відкриття жіночого тенісу. Дуже куражна дівчина, яка підзаряджається від уболівальників. Вчора у неї був 19-й день народження і матч парного розряду проти непоганих румунок. Знову, маючи 1:6, 0:3 з двома брейками, Фернандес із новозеландкою Рутліфф змогли, піймавши гру і заведені глядачами, виграти другий сет. Але на третій їх уже не вистачило. Можливо, ця поразка трохи зіб'є її з переможної стежки.
Еліна ж раптово повернулася до свого найкращого тенісу, і тепер головне питання полягає у психології. Знову від неї великі очікування, і знову нібито не найсильніша за іменем суперниця. Є спокуса відійти у захист і дати молодій суперниці напомилятися, як то було на Шоломах проти Марти чи Даяни. Вже у першому сеті з Халеп такий відхід проглядався, добре, що румунка зараз не у найкращих кондиціях. Чи був то такий план на гру? Хтозна, але абсолютно точно, що Лейлі давати грати не можна. Вона найбільш небезпечна, коли входить у корт і б'є по висхідному м'ячу. Кербер зі своїми не дуже глибокими накрученими ударами якраз давала можливості для атаки. Еліна грає більш плоско, і коли у формі, то здорово тримає довжину. Так і потрібно діяти. І, звичайно, максимально навантажувати бекхенд суперниці. Тобто, грати шульзі під право.
Чомусь неспокійно мені до матчу. Якщо перед грою з Халеп я був упевнений у перемозі, зараз такого відчуття і близько немає. Краще б то була Кербер. Втім, подивимось.
AntBo
Дякую за статтю, прогноз повністю співпадає з моїм: або в двох виграє Еліна, або великі проблеми з рандомним фіналом у третьому сеті. Головне, впоратись з емоціями і стадіоном, який вболіває за канадійку. По всім іншим параметрам Еліна має впевнено перемегати, з огляду на досвід попередніх опоненток Лейли.
serg8220100
Держим кулаки,Элина!
LomUs17
Автор всё правильно разложил, ни убавить, ни прибавить. Удачи Эли, она это заслуживает!
ОЛЕГ ОЛЕЩЕНКО
Отаманша! Вірю в твою добротну гру! Хай щастить! Господь любить тебе!
Elis
Ну давай, Ботік, трішки повпирайся. В мене тренування лиш о 10 закінчиться.
сергей богданов
Эля вперёд! Только победа! Это наш шлем Кааамоон!
Александр Ад
Сьогодні .коли буду чекати матч Світоліной не буду" підганяти"Медведева.хай помучається с кваліфайєром.А покі буду вболівати за збірну з волейболу проті Бельгії.
tima fialko
Історія каже,що Еліна програє молодим революціонеркам,відкриттям турніру...але все колись закінчується
axylinam
Свитолина за свою карьеру наделала кучу подарков,в том числе и подрастающему молодняку ,поэтому я надеюсь что сегодня этого не произойдёт ,а то серия по выдаче цорских подарков слишком затянулась
manticora1990
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Шевченко
Все просто, если у Фернадес остались силы, то она закроет Свитолину, ну может помучается, как с Кербер, но закроет. А если нет, то Свитолина выиграет легко в двух. Кароче последний шанс без недели 27 летней Свитки взять шлем, ну не верю я что она свой первый шлем возьмет ака Ли На в 29 лет, когда как не в 27 лет брать шлем Элина? Давай, сделай себе подарок на ДР и выиграй шлем