Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 13 серпня 2023, 06:54
17014
21

Подарунок чоловіку на 35-річчя. Світоліна здобула другу перемогу на US Open

Еліна пробилася до третього кола, обігравши ще одну переможницю кваліфікації

| Оновлено 13 серпня 2023, 06:54
17014
21
Подарунок чоловіку на 35-річчя. Світоліна здобула другу перемогу на US Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) продовжує перемагати на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.

У матчі другого кола українка обіграла ще одного кваліфаєра Ребеку Масарову з Іспанії (№231 WTA).

US Open. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Ребека Масарова (Іспанія) - 6:2, 7:5

Багато вболівальників тенісу пам'ятають Масарову за фіналом юніорського Australian Open-2017, в якому її обіграла майже на три роки молодша Марта Костюк. Іспанка, яка в той час ще виступала за Швейцарію, з тих пір не показувала особливих результатів, але в поточному сезоні нарешті почала трохи прогресувати. Пішли перемоги на 25-тисячниках ITF, в липні навіть було здобуто найбільший титул на 60-тисячнику. Але все одно Ребека вище 230-го місця в світовому рейтингу участі не піднімалася. Це для тих, хто критикує повільний прогрес Костюк.

Ребека на початку матчу зі Світоліною показала, що вона потужна тенісистка і вміє добре подавати, але клас виконавців на корті відрізнявся. Поки йшла перша, іспанка брала свої подачі, але далі їй стало складніше. Після першого брейка від Еліни стало ясно, що в цій партії Масаровій вже ловити нічого. Так і сталося, українка впевнено довела сет до перемоги.

У другій партії стало набагато важче. Ребека вже менше хвилювалася, у неї стало багато виходити. А ось у Еліни справи йшли не дуже. Вона ледь не віддала свою подачу спочатку, а потім довго не могла нічого зробити на прийомі. За рахунку 4:4 українці вдалося зачепитися на більше-менше, але кілька помилок завадили їй прискорити настання перемоги. Відмінно відподававши в наступному геймі, Світоліна почала грати на корті з суперницею «в шахи», обидві не форсували під час розіграшів, а чекали більш зручного моменту. Але по такій грі перемагати повинна була більш майстерна тенісистка. За рахунку 5:5 (40:15) у другій партії матч призупинили на півгодини через дощ, але після повернення Еліна впевнено завершила.

У наступному раунді Еліна зіграє проти Дар'ї Касаткіної (№27 WTA).

У першому колі Світоліна обіграла кваліфаєра Ребекку Маріно з Канади.

Відзначимо, що першого вересня чоловік українки Гаель Монфіс святкує 35-річчя.

Оцініть матеріал
(88)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Черговий хороший матч і заслужена перемога Еліни. Звичайно, потрібно зважати на рівень суперниці, але коли вона подає перший м'яч зі швидкістю 185-190 км/год, брейкувати складно. Тому в другій партії 5 геймів швейцарській іспанці вдалося взяти. Натомість на своїй Еліна за 6 геймів програла рівно 2 очки.
Але справжній ЮСО для Світоліної починається тільки зараз. Далі кожна суперниця буде небезпечною, і чи буде вистачати на них такого рівня тенісу, ми з вами скоро побачимо. Все може бути, адже за довгий період часу гра нарешті з'явилася, як і стабільність, а разом з ними - і стриманий оптимізм. Вондроушова чи Касаткіна далі?
vital
Елю з впевненою перемогою! Чекаю в наступному раунді Касаткіну, а не таку проблемну для Елі в останніх очних матчах чешку.
Александр Ад
молодець .дуже зібрано в кінцівці!Успіху в наступних матчах!
Олексій Коваль
Побажаємо успухі Еліні, хай щастить!
Stanislav Matusevych
А ось і не Вондроушова. Касаткіна. Як не дивно, саме мордорка грала першим номером, і добряче поганяла Маркету. Якщо не здійснювати постійного тиску на неї, Касаткіна починає плести свої комбінації, і хоч робити одноударні вінерси їй не дозволяє відсутність потужності, але ганяти суперницю від однієї бокової лінії до іншої прекрасно здатна. Вондроушова виглядала пасивно, а коли перевага Касаткіної стала відчутною, традиційно стала страждати та хапатися за ноги.
Для Еліни варіант хороший. Але це не означає, що буде просто. Потрібно грати в атаку проти суперниці, що вміє відмінно захищатися. Ось і побачимо, як справи зі стабільністю при тому, що Еліна, звичайно, буде фавориткою.
Andrian Harandzha
Супер. Сьогодні отримав насолоду від матчу. З перемогою!
Fanat230784
Ну я ж казав). Нікуда перемога не дінеться. Навіть через дощ)
Леонид Бугаренко
Єліну з перемогою!
Alehandro
какой-то тренировочного типа матч. Эля, похоже, особо не напрягалась. У испанки при вполне приличной по силе подаче очень посредственный удар в розыгрышах, а переиграть Свитолину в долгих томитетельных перепалках крайне маловероятно. С очередной легкой победой!
Леонид Бугаренко
Три години тривав матч, Дарині добре довелося побігати і залишити на корті багато сил і емоцій, у Еліни всього було витрачено дві години з лишком на два матчі і фора три години часу більше на відновлення.
Elis
Давай Касаткіна, жґі!
Вперше в житті чекаю на перемогу мордорки.
Александр Науменко
Справжнім подарунком буде шолом, або біля нього.
Олексій Коваль
Умничка, Элина!
andrei saenko
Дальше будет интереснее.
Arctic
В Вондрусової щось з коліном!? Десь падала..
euro2012_za_2012euro
А далее наверное - Андрюшкина , которая раскатала Свитолину в полуфинале ОИ.