Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

US Open
| Оновлено 04 вересня 2021, 12:32
37182
33

Світоліна обіграла другу ракетку Росії на шляху до четвертого кола US Open

Українка в чудовому стилі здолала Дар'ю Касаткіну

| Оновлено 04 вересня 2021, 12:32
37182
33
Світоліна обіграла другу ракетку Росії на шляху до четвертого кола US Open
Getty Images / Global Images Ukraine. Еліна Світоліна

Найкраща українська тенісистка Еліна Світоліна (№5 WTA) здобула ще одну перемогу на Відкритому чемпіонаті США з тенісу.
 
У матчі третього кола українка розібралася з Дар’єю Касаткіною з Росії (№27 WTA).
 
US Open. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Дар'я Касаткіна (Росія) - 6:4, 6:2

Касаткіна була першим серйозним тестом для Світоліної на кортах Нью-Йорка. Після затяжної кризи у своїх виступах росіянка знову повертає колишні позиції, а в Чемпіонській гонці, наприклад, до матчу перебувала на кілька рядків вище. Дар’я в поточному сезоні вже виграла 35 матчів, тому українці варто було виходити на матч з максимальною концентрацією.
 
Еліна так і зробила, було видно, що навіть п'ять перемог у попередніх п'яти очних матчах її анітрохи не розслабили. На своїх геймах Світоліна намагалася домінувати під час розіграшів, використовуючи перевагу на подачі і в силі ударів. Виходило вельми вдало, перша летіла, а Еліна не боялася завершувати зі зручних позицій. Добре працював і бекхенд, який часто є грізною зброєю українки. Касаткіна також розуміла, що в захисті не відстояти і грала активно, при першій-ліпшій можливості забігаючи під улюблений форхенд. Але в грі росіянки був один слабкий елемент - друга подача. Саме там у неї і виникали проблеми.
 
Касаткіна довгий час утримувала свої гейми, але за рахунку 4:4 українці все ж вдалося на прийомі реалізувати свій шанс. Залишалося самій відподавати в такому ж стилі, як це було до цього, але в цей момент Еліна чомусь вирішила зіграти трохи спокійніше, за що мало не була покарана. За рахунку 30:30 за Касаткіну зіграв трос і росіянка заробила перший брейкпойнт в матчі. На щастя, Світоліна відразу ж вирішила взяти долю сету в свої руки, завершивши його в атакуючому стилі.


 
Зі старту другої партії Еліна взяла подачу суперниці. За такої гри і з таким настроєм нашої першої ракетки було ясно, що цей матч вона вже не віддасть. Світоліна методично перегравала Касаткіну, що матеріалізувалося в ще один брейк в сьомому геймі і впевнену подачу на матч, що послідувала після цього. Є четвертий поспіль вихід у другий тиждень US Open, така стабільність не може не радувати.
 
Сьогодні ми спостерігали блискучий матч від Еліни. Далі має бути перевірка топовою тенісисткою, яка покаже, чи готова Світоліна штурмувати найвищі вершини.
 
Це була шоста зустріч тенісисток, українка виграла всі матчі.
 
У наступному раунді Світоліна зіграє проти Сімони Халеп з Румунії (№13 WTA).

Оцініть матеріал
(181)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 33
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Хто не вірив, що справжня Еліна повернулася, той мусить передивитися цей матч. Класна перемога у своїх кращих традиціях над Касаткіною. Ясно, що технічну мордорку потрібно забивати атаками, але ж вона постійно ускладнює завдання змінами ритму. І сама здатна розкидувати м'ячі по лініях. Але коли Еліна впевнена у своїх ударах, то ідеально лягає довжина, чітко працює бекхенд по лінії, а в такому стані Світоліна здатна вигравати взагалі в будь-кого. Вже точно не Касаткіній її зупиняти.
А далі буде зовсім цікаво. На нас оічкує класичне грунтове протистояння з Халеп, тільки на швидкому харді. Румунка сьогодні робила все, щоб програти Рибакіній, але таки пройшла далі. Вона далеко не в найкращій формі, але, по-перше, завжди здатна набирати по ходу турніру, по-друге, подразник у вигляді Еліни хороший. І все ж, якщо Світоліна продовжить демонструвати нинішній рівень (який, щоправда, повернувся до неї лише останній тиждень), саме в неї шансів вийти до чвертьфіналу буде більше.
SolidQ
Поздравляем Элину, и спасибо Касаткиной, за то что выбила Вондроушеву, она куда более неудобней для Свитолины была б
Kate
Підтягнула подачі, виходи на сітку. Прибавила сили до ударів, більше розкидувала м'ячі по кутам. Сьогодні був красивий теніс від Еліни.
Alehandro
Чётко. Хладнокровно. Может и потому, что обыграла именно запоребриковую, но сегодня Элина ну прям очень понравилась) Минимум ошибок. Минимум бессмысленных выходов к сетке. Отличная подача. Достойная победа!
Elis
Касаткіна на цьому турнірі свою місію виконала - перемогла Вондрушову. Тепер чемодан-вокзал-расія.
Ekvato
Ця ж Касаткіна з такою грою обіграла би Елю на Ролан Гаросі або Уімблдоні. Але не тут і не тепер. Здається, тьху-тьху, що стара-добра Еліна Світоліна, гроза Сімони Халеп повертається!!! От і перевіримо такі оптимістичні сподівання в наступній же грі. Нас чекає запекла битва, якщо Еля буде грати як сьогодні, Сімоні буде непереливки
nordi
Вітання!!! Молодчина!
highlander-DK
це було круто, така гра Світоліної гідна фіналу
Леонид Бугаренко
Проти Сімонки у Еліни великий зуб, вона завдала Еліні дві дуже болісні поразки на Ролан Гаросі в 1/4 і Уімі 1/2 коли виграла ці турніри якщо не помиляюсь. У Елі буде шаленп мотивація, плюс День Народження попереду, треба робити собі подарунок!
Kate
Насправді добре що саме Халеп пройшла, бо стільки ейсів скільки було у Рибакіної ще треба витримати. Не знаю чи справилась би з ними Світоліна. Згодна, що Сімона не в найкращій своїй формі, то її можна і треба обігрувати і йти далі
Vlad Veniamin
Очень все четко и понятно , и за это спасибо тебе Элина . Давно такого не видел .
locator-x
Винос на класі, як би це не дивно звучало у жіночому топ-тенісі. Звісно, були й помилки, але відпрацювання на корті й упевненість на 100%.
Олександр Михайловський
Неймовірно якісний атакуючий теніс від Еліни. Давненько я не бачив в неї такої сили в ударах. І не гра тупо по центру, а гарна, варіативна з якісною подачою.
Ну що ж, браво, Еліна.
Andrian Harandzha
Молодець! Далі загадувати не будемо. Сподобалась гра біля сітки в останньому геймі: коли є загальна впевненість, то і біля сітки виходить. З перемогою!)
Sauron
Шикарная победа!
axylinam
Молодчинка-чистенькая победа и вроде своих подач не теряла Свитолина
chevars2ukr.net
Досить впевнено, хоча були задіяні не всі ресурси. Вони повинні знадобитися у наступній зустрічі.
Александр Ад
молодець,подача сьогодні просто супер!Бажаємо успіхів в наступних іграх!
osso
Поздравляем Элину.
Nordenus
Легкая победа, а вот дальше сетка лютая. Но я думаю это даже к лучшему, потому что когда легкая сетка Элина всегда сливается фиг знает кому