Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 03 вересня 2021, 02:47
11323
13

Зміна лідера групи. Швеція несподівано обіграла Іспанію

Скандинавська збірна здобула перемогу в вольовому стилі

| Оновлено 03 вересня 2021, 02:47
11323
13
Зміна лідера групи. Швеція несподівано обіграла Іспанію
twitter.com/SeFutbol

Досить цікаво було спостерігати за реакцією представників збірних Швеції та Іспанії на результати чергового жеребкування міжнародного турніру, на якому за дотепним збігом обставин їм знову довелося б визначати сильнішого в очних протистояннях. «Червона фурія» за сукупністю результатів у кваліфікації до чемпіонату Європи-2020 залишила перевагу за собою за рахунок домашнього поєдинку, проте безпосередньо на міжнародному форумі обіграти суперників так і не змогла (0:0), а вже зараз їй необхідно було зустрітися з колективом Янне Андерссона в рамках кваліфікації на чемпіонат світу-2022. Причому зробити це знову на чужій арені.

На відміну від гри майже дворічної давнини (1:1), оборона «синьо-жовтих» упала досить швидко – на п'ятій хвилині гості закрутили розкішну комбінацію перед чужими володіннями, на завершення якої навіс із лівого флангу від Альби біля дальньої штанги зльоту замкнув Солер. Однак, радість іспанців була не довгою, бо все той же Карлос, який дебютував у складі національної команди в цей вечір, уже через хвилину припустився помилки перед своїм штрафним під час передачі назад на Бускетса, чим із легкістю скористався Ісак.

Після настільки швидкого початку, місцева публіка закликала команди не зупинятися в своїх атаках, проте наставники дали вказівки своїм підопічним зменшити обороти, перейшовши на позиційні наступи з мінімальним загостренням, у підсумку ми побачили досить багато браку і практично повну відсутність пропозицій в атаці. Хоч щось схоже на небезпечний випад ми побачили лише на 20-й хвилині, коли Форсберг під час дриблінгу на лівому фланзі штрафного під час контратаки пішов до лицьової у свідомо невдалу зону для завершення епізоду.

Виключаючи момент зі спірним падінням Феррана Торреса всередині лівого флангу штрафного в середині першого тайму, у якому арбітри, як здається, не зуміли правильно розібратися навіть із використанням системи VAR, дивитися до перерви з належним інтересом можна було тільки на удар Кулусевскі з правого флангу штрафного, який був відбитий голкіпером збірної Іспанії ногами.

Нам так і не вдалося зрозуміти, за рахунок чого саме Луїс Енріке мав намір утримувати результат цього поєдинку, адже його команда абсолютно не соромилася грати другим номером, за що була суворо покарана опонентами вже після перерви. Простріл Кулусевскі з лівого флангу на 56-й хвилині у Классона був час не тільки обробити, але ще і подумати над вибором кута воріт для нанесення завершального удару.

Гості злегка поліпшили свою гру в атаці лише після виходу на поле моторного Адама Траоре під кінець матчу, але з ударом форварда в схожому на Кулусевскі зразка першого тайму стилі впорався аналогічним чином впорався голкіпер, а подальші численні спроби Іспанії завантажити м'яч до чужого штрафного навісами з флангів до реального загострення ситуації так і не призвели.

У наступному для себе поєдинку відбору на чемпіонат світу-2022 збірна Швеції зіграє гостьовий матч проти Греції, а національна команда Іспанії вдома прийматиме Грузію.

Чемпіонат світу. Кваліфікація. Груповий етап. Група B. 4-й тур.

Швеція – Іспанія - 2:1

Ісак, 6, Классон, 56 – Солер, 5

  Кулусевскі, 34, Крафт, 54 – Альба, 35

Швеція: Ольсен – Аугустінссон, Ліндельоф, Хеландер, Крафт – Форсберг (Сванберг, 90+4), Екдаль (Каюсте, 69), К. Ольссон, Классон – Ісак (Кісе Телин, 84), Кулусевскі (Квайсон, 84).

Іспанія: Сімон – Альба, Гарсія, Ляпорт, Аспілікуета – Солер (Мендес, 90+4), Бускетс (Родрі, 90+4), Коке (Льоренте, 75) – Морено (Траоре, 64), Мората (Сарабія, 75), Торрес.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Вайсеншейв, Англія).

Стадіон: «Френдс Арена» (Стокгольм, Швеція).

Удари (у площину): 6 (4) – 10 (3)
Кутові: 7 – 9
Оффсайди: 3 – 1.

ШВЕЦІЯ-ІСПАНІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

57’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Клаессон (Швеція).
6’
ГОЛ ! М'яч забив Александер Ісак (Швеція).
4’
ГОЛ ! М'яч забив Карлос Солер (Іспанія).
Оцініть матеріал
(27)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»
Футбол | 26 квітня 2024, 22:38 22
СРНА: «В росії є нормальні люди. Якщо щось скажуть... Тут у них важко»

Директор «Шахтаря» з футболу розповів про ставлення до сербів та росіян

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 2
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
brighi10
без Довбыка против швеции ловить нечего
Витали Илатив
А в чому "несподіванка" ??
Витали Илатив
А в чому "несподіванка" ??
Ёкарный Бабай
С 1993 не проигрывали в отборах на ЧМ. Дает же Б-г людям сборные.
Орлов Михаил
Молодцы славяне! Чпокнули педросов!
avtv5555
А ведь обыгрывали мы и тех и других. Теперь с тренером физруком и его стилем бей-беги об этом остается только мечтать.