Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 02 вересня 2021, 21:34
1480
1

Швеція - Іспанія. Прогноз і анонс на матч відбору на ЧС-2022

Поєдинок лідерів групи В

| Оновлено 02 вересня 2021, 21:34
1480
1
Швеція - Іспанія. Прогноз і анонс на матч відбору на ЧС-2022
Getty Images/Global Images Ukraine

Відбірковий турнір на чемпіонат світу-2022 в групі В відновиться матчем двох фаворитів - у Сольні збірна Швеції прийме Іспанію. Пряму путівку в Катар, нагадаємо, дає тільки перше місце в групі, тому ціна матчу дуже висока.

Швеція

Збірна Швеції для українських любителів футболу добре знайома. Свій попередній офіційний матч підопічні Янне Андерссона провели саме проти збірної України. Було це 29 червня в 1/8 фіналу Євро-2020. Тоді, як ми пам'ятаємо, Україна в більшості в овертаймі вирвала перемогу 2:1 завдяки голу Артема Довбика на останніх секундах.

Проте, в цілому збірна Швеції на Євро-2020 залишила дуже сильне враження, посівши перше місце в групі з 7 очками. Поєдинок шведів з Іспанією - це зустріч старих знайомих: на тому ж Євро-2020 вони також потрапили в одну групу. Їх поєдинок в першому турі проходив зі значною територіальною перевагою «Фурії рохи», але завершився нульовою нічиєю.

У відборі на ЧС-2022 Швеція стартувала вдало. З сумарним рахунком 4:0 були обіграні два аутсайдера групи - команди Косова і Грузії. Команда Андерссона зберігає дуже непогані шанси поборотися з Іспанією за перше місце в групі, тому їх очний поєдинок буде дуже важливий.

Іспанія

Збірна Іспанії з Україною на Євро-2020 не грала, але можна не сумніватися в тому, що українські вболівальники цю, оновлену версію «Фурії рохи», під час континентальної першості вивчили дуже добре. Іспанці на Євро-2020 довго запрягали, але на стадії плей-оф набрали дуже потужний хід. Зупинити їх змогли тільки майбутні чемпіони, збірна Італії, в серії післяматчевих пенальті. Причому по грі підопічні Луїса Енріке виглядали не гірше за «Скуадру Адзурру».

Що стосується відбору на ЧС-2022, то Іспанія на даний момент лідирує у своїй групі. Але лише за набраними очками - у іспанців 7 балів в трьох матчах, а у шведів - 6 очок в 2 іграх. Незапланована втрата очок у домашньому матчі з Грецією на даний момент створює команді Луїса Енріке необхідність перемагати Швецію в очному протистоянні, або, принаймні, брати 4 очки в двох матчах проти скандинавів. Зробити це іспанцям буде непросто - в цьому ми вже змогли переконатися під час Євро-2020.

🎯 Телеграм-каналBetExpert ежедневно публикует бесплатные прогнозы на спорт

Історія протистоянь

Останнім часом матчі Іспанії та Швеції стали буденністю. Відбір на ЧС-2022, Євро-2020 - це ще не все: в кваліфікації до чемпіонату Європи вони також потрапили в одну відбіркову групу! Та дуель залишилася за Іспанією - перемога 3:0 вдома і нічия 1:1 на виїзді.

Сумарно за свою історію збірні Швеції та Іспанії зустрічалися 16 разів. 7 перемог на рахунку «Фурії рохи», 3 рази перемагали скандинави. Ще 6 матчів завершилися внічию. Різниця м'ячів також на користь Іспанії - 25-16.

Прогноз на матч

На Євро-2020 збірна Іспанії не зуміла обіграти Швецію у себе вдома в Севільї. Тому завоювати три очки зараз в гостях також буде дуже складно - тим більше, що фактор домашнього поля знову починає відігравати вагому роль. Незважаючи на те, що букмекери вважають іспанців яскраво вираженими фаворитами майбутнього матчу, наш прогноз - нічия, коефіцієнт 3,82.

2 вересня, четвер

Швеція – Іспанія
Сольна. Стадіон «Френдс Арена». 21:45
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШВЕЦІЯ-ІСПАНІЯ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ
Арбітр - Ентоні Тейлор (Англія)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
oleg0507
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил