Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 01 вересня 2021, 16:56
19524
61

Казахстан – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу

В день знань – відразу іспит

| Оновлено 01 вересня 2021, 16:56
19524
61
Казахстан – Україна. Прогноз і анонс на матч кваліфікації чемпіонату світу
УАФ

У середу, 1 вересня, збірна України поєдинком проти Казахстану відновить кваліфікацію чемпіонату світу-2022. Зустріч відбудеться в столиці Казахстану - Нур-Султані на «Астані-Арена». Початок матчу - о 17:00 за київським часом.

Дебют Петракова

 

В.о. головного тренера збірної України Олександру Петракову, який змінив на цій посаді Андрія Шевченка, який вирішив піти в нікуди, зараз не позаздриш. Часу на розкачку у 64-річного фахівця, який привів у 2019 році збірну України до титулу чемпіонів світу U-20, немає взагалі. Що говорити, якщо з деякими своїми підопічними Петраков провів першу бесіду в літаку по дорозі в Нур-Султан, а з шістьма легіонерами - Яремчуком, Соболем, Качарабою, Харатіним, Маліновським і Зубковим - вже безпосередньо на місці майбутньої баталії, куди гравці для кращої логістики і економії часу добиралися самостійно. При цьому Ігор Харатін у вівторок вранці покинув розташування збірної, відправившись до Варшави підписувати контракт з «Легією», куди його продав «Ференцварош». Тому на перше тренування в повному складі (за винятком Харатіна) збірна Петракова вийшла тільки у вівторок ввечері – за добу до поєдинку. Очевидно, що перед грою з Казахстаном головне завдання штабу – фізично відновити гравців і налаштувати їх на битву з Казахстаном. Петраков більше 10 років очолював різні юнацькі збірні України і він, як ніхто інший, це розуміє.

Якою буде збірна України під керівництвом Петракова? На це питання, напевно, зараз не знає відповідь навіть сам головний тренер. Кількох тактичних занять і двох тренувань – явно недостатньо для того, щоб поставити команді гру. При цьому Петраков відразу дав зрозуміти, що не робитиме ставку на «контроль заради контролю». «Катати м'яч безцільно ми не будемо. Тримати м'яч 75 відсотків і програти 0:3 – це не для мене», – сказав наставник під час представлення свого тренерського штабу. «Ми – максималісти. Мене цікавить результат. Наше завдання – потрапити на чемпіонат світу в Катарі». У штабі Петракова працюватимуть асистенти Андрій Анненков і Олександр Шовковський, тренер воротарів В'ячеслав Кернозенко, тренер з фізпідготовки Іван Баштовий і тренер-реабілітолог В'ячеслав Руженцев. Також допомагатимуть два відеоаналітика - Авраам Кампомар і Володимир Лазоренко, які будуть робити аналізи ігор.

Україна

 

Перед грою з Казахстаном тренерський штаб збірної України зіткнувся з низкою кадрових труднощів. З початкового списку, який Петраков готував ще до свого офіційного призначення, вибуло відразу три воротаря. Георгій Бущан і Анатолій Трубін отримали пошкодження, а Андрій Лунін здав позитивний тест на Covid-19. За словами тренера воротарів В'ячеслава Кернозенка, навіть з урахуванням тих складнощів, які виникли, проблем бути не повинно. Хто з викликаних на заміну травмованим буде першим номером – Пятов, Бойко чи Різник – буде вирішувати головний тренер. Очевидно, що кращі шанси у Андрія Пятова, який, якщо зіграє всі три матчі – з Казахстаном, Францією і товариський з Чехією - проведе 100 поєдинків у національній команді.

Під час переможного чемпіонату світу-2019 Петраков використовував в збірній України U-20 схему з трьома центральними захисниками. Не виключено, що таку схему він обере і зараз, якщо не на Казахстан, то на матч з Францією. Тим більше, що досвід гри в три центрбеки у збірників був і за Шевченка. При схемі 5-4-1, ймовірно, в центрі оборони вийдуть Забарний, Матвієнко і Кривцов. Але не можна виключати і появу Качараби. Фланги будуть віддані на відкуп Миколенку і Караваєву.

У півзахисті у Петракова, начебто, є досить великий вибір гравців, але не всі знаходяться в оптимальних кондиціях. Ярмоленко не грає в «Вест Хемі», Зінченко має мало практики в «МанСіті». Маліновський влітку переніс операцію і теж тільки набирає кондиції. У той же час є найкращий гравець і бомбардир УПЛ Віталій Буяльський, але йому ще потрібно знайти місце в тактичній схемі. У нападі ж немає альтернативи Роману Яремчуку, але форвард «Бенфіки» після другої дози вакцини кілька днів температурив і через це не потрапив до заявки «Бенфіки» на поєдинок з «Тонделою». Тому не виключено, що на позиції центрфорварда вийде Ярмоленко, для якого матч стане 100-м у футболці збірної України.

Казахстан

 

Збірна Казахстану напередодні матчу зі збірною України залишилася без головного тренера. Талгат Байсуфінов здав позитивний тест і був ізольований від команди. Однак у вівторок ввечері твіттер Федерації футболу Казахстану повідомив, що повторний тест Байсуфінова показав негативний результат і він зможе керувати грою команди з кромки поля.

Скоріше за все, Казахстан гратиме проти України так само, як і в першому матчі, коли «яструби», завдавши двох ударів у отвір воріт, сенсаційно вивезли з Києва нічию. І на «Астана-Арені» казахстанці будуть грати від оборони, сподіваючись на контратаки або стандартні положення. За словами асистента головного тренера, всі гравці, які викликані на матч з Україною, здорові. Відновився і хавбек ЦСКА Бахтієр Зайнутдінов, якого в Казахстані вважають головною зіркою. Але і без нього команда досить збалансована. Зрозуміло, що загальний рівень набагато поступається Україні, але суперник, як показав матч в Києві, вміє терпіти і чекати свого шансу.

Історія протистоянь

 

Збірній України доведеться вшосте зіграти з Казахстаном. У п'яти попередніх зустрічах, які проходили в рамках відбіркових турнірів чемпіонатів світу, наша національна дружина здобула чотири перемоги при одній нічиїй, забивши загалом 10 м'ячів і пропустивши 4.

До слова, в чотирьох матчах з п'яти українці відкривали рахунок і в усіх без винятку поєдинках по разу вразили ворота казахів у першому таймі.

Прогноз

 

У трьох поєдинках відбіркового турніру збірна України втратила вже шість очок. Якщо нічия з Францією стала знахідкою, то втрати очок з Фінляндією і Казахстаном поставили «синьо-жовтих» у непросте становище. Втрачати очки в Нур-Султані точно не можна – інакше з мріями про Катар можна буде розпрощатися. З Казахстаном Україна повинна зіграти, як з Північною Македонією на Євро-2020. Вірніше, як в першому таймі цього поєдинку. Вийти і придушити суперника за рахунок класу, напору і бажання. Ставимо на те, що підопічні Олександра Петракова заб'ють по голу в кожному з таймів, а свої ворота залишать в недоторканності.

Орієнтовні склади:

Казахстан: Покатілов, Марочкин, Аліп, Малий, Бейсебеков, Тагіберген, Куат, Валіуллін, Зайнутдінов, Мужиков, Щоткін

Україна: Пятов, Миколенко, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Зінченко, Буяльський, Маліновський, Ярмоленко

 

1 вересня, середа

Казахстан — Україна
Нур-Султан. Стадіон «Астана-Арена». 17:00
Пряма трансляція на телеканалі «Україна»
КАЗАХСТАН — УКРАЇНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Донатас Румшас (Литва)
Прогноз Sport.ua — 0:2

 

 

Опитування

Голосів 151
Спрогнозуйте результат матчу кваліфікації ЧС-2022 між збірними Казахстану та України, який відбудеться 1 вересня у Нур-Султані.

Велика перемога України

42 голоса 27.81 %

Мінімальна перемога України

66 голосів 43.71 %

Нічия

22 голоса 14.57 %

Мінімальна перемога Казахстану

14 голосів 9.27 %

Велика перемога Казахстану

7 голосів 4.64 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Коментарі 61
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Ждем победы, для этого все есть, иначе на ЧМ делать не чего.
ingvar8888
Чекаємо на перемогу!
УКРАЇНА!
🇺🇦🇺🇦 ⚽⚽ 🇺🇦🇺🇦
tima fialko
Одна гра не буде показником якості тренера і його збірної країни.Все може вирішити випадок.Але план на гру,стиль,самовідданість гравців буде видно.Треба більше часу для оцінки роботи тренера і побудови команди.Для початку,хай Петракову і нам,поки просто пощастить
Maksimym_krot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Чтобы обрести уверенность в своих силах,нужно забить этому футбольному карлику не меньше трёх мячей
Игорь Авто
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Валерий Кравчук
А не пора ли Зинченка использовать на позиции ЛЗ в сборной? И освободится место для кого-то из Шапаренко/Цыганков. Заодно вместо Кривцова можно того же Миколенка поставить
onco-clown
Мне почему-то кажется, что если Буяльский выйдет в основе, то отличится как минимум одним результативным действием: забьет или голевую передачу отдаст. Как-то он сильно в ударе в последнее время.
Lyolik
Порвём казахов 0:3
Владислав Антонов
Та виграємо у казахів без проблем. А в паралельному матчі Боснія точно програє французам. І відірвемося на 4 очки від третього місця. А ще побачимо, як фіни і боснійці проведуть три поспіль офіційні матчі, як ми у березні.
Словом, ще нічого не втрачено. Ситуація нагадує ту, яка була в відборі на ЧС-2014. Тому віримо в наших хлопців!
Nordenus
Не ну если и тут мы потеряем очки - то это конец отбора, никуда мы не выйдем стопудов!
fifadinamo
«Уже не нервничаю, это прошло. Уже хорошо, кайф у меня. Уже есть адреналин», сказал Петраков. Чомусь я йому вірю, все буде добре
xxxxxxxxxxxxххх
Интересный очень вариант состава от спорт юа...в три центральных...
За Петраковым никогда особо не следил и в страшных снах не могло присниться ,что он будет тренером главной сборной. Так что что у него в голове, какие тараканы,не знаю...
При сложившихся обстоятельствах , при этом составе вызванных ,по моему, точно в воротах будет Пятов, будет играть Ярмоленко и , если готов, то Яремчук. Все остальные позиции на поле, схемы , манеры игры зависит от того какая моча и м какой силой ударит в мозг Петракова.
Primovocatus
Сборные Украины и Казахстана определились с формами на матч отбора на ЧМ-2022.
🇺🇦 Украина выступит в синей форме, а голкипер будет в черной экипировке.
🇰🇿 Казахстан сыграет в желтой форме, а вратарь будет в белом.
Ура! Синий - сверху!
Alisherius
Для меня главное чтобы блондинку Зину не всунули в центр поля, а чтобы он был на своем месте - левый защитник или скамейка запасных! Тогда мы победим 100%
bolelschik
Почему нет турнирной таблицы в разделе "Результаты Чомпионат світу квалифікація Европа"?
Igor3378
Сейчас очень удобно можно вывести деньги с Global на Париматч, скачав это приложение на свой смартфон и далее перевести по схеме Global - >ПМ все настолько просто, что разбереться абсолютно любой, так что пробуйте и не пожалеете, так как при этом вы экономите не малую сумму денег при переводе.
Ілля Іванченко
кроты гей овер Не еебитемозг
brighi10
Малина и Шапаренко в запасе...Соболь слева в полузащите...Буя в основе