Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 серпня 2021, 21:11
7564
22

Не гірше за Динамо. Верес розгромив Десну в Чернігові

Колектив Олександра Рябоконя другий матч поспіль пропустив чотири м'ячі

| Оновлено 29 серпня 2021, 21:11
7564
22
Не гірше за Динамо. Верес розгромив Десну в Чернігові
УПЛ

З різними емоціями завершували свої матчі команди в минулому турі. «Десна» в Києві не зуміла вчинити опір «Динамо», програвши з рахунком 4:0, а «Верес» здобув першу перемогу після повернення в елітний дивізіон, обігравши «Минай». Незважаючи на невдачу в столиці України, чернігівці видали потужний старт сезону: чотири перемоги в п'яти матчах. Навряд чи незадоволені результатами своєї команди і рівненські вболівальники. Нічиї в матчах з учасниками єврокубків «Колосом» і «Ворсклою», вже згадана перемога - цілком гідний результат для дебютанта.

У порівнянні з київським матчем тренерський штаб «Десни» зробив три зміни в стартовому складі. У центрі оборони Масалова замінив Селін, а на вістрі атаки замість Безбородька вийшов Будківський. Також на лаві запасних опинився Арвеладзе, а на правому фланзі захисту вийшов Болбат. Юрій Вірт обмежився двома змінами. Замість Полюляха з перших хвилин на поле вийшов Кльоц, а Гегедоша, який опинився в клубному лазареті, в стартовому складі замінив Панасенко.

Зустріч у Чернігові розпочалася з неприємності для господарів поля. Атака рівнян завершилася прострілом з правого флангу, і Немчанінов точно пробив у ближній кут. Пропустивши швидкий гол, чернігівці спробували перевести гру на половину поля суперників, але зі створенням загроз воротам у підопічних Олександра Рябоконя виникали проблеми. «Сіверяни» більше атакували через правий фланг, де діяв Калитвинцев, але флангові передачі Владислава не знаходили партнерів. Гості впевнено оборонялися, не забуваючи про швидкісні контратаки.

А далі в першому таймі сталося те, чого навряд чи очікували навіть найвідданіші вболівальники рівненського клубу. В середині першого тайму гості розіграли кутовий - після навісу в штрафний Немчанінов скинув м'яч у воротарський, і Сергійчук п'ятою завдав точного удару. А через десять хвилин «Верес» провів класну контратаку. Сергійчук на цей раз асистував Геннадію Пасичу, який довів рахунок до розгромного. Але і це було ще не все. Перед перервою все той же Сергійчук, який точно буде претендувати на звання найкращого гравця туру, заробив пенальті: Селін в штрафній збив форварда. До 11-тиметрової позначки підійшов Кльоц, який не схибив. 0:4 після першого тайму - хто б міг собі таке уявити?

У перерві тренерський штаб «Десни» зробив дві перестановки: замість Сафронова і Болбата в гру вступили Арвеладзе і Безбородько. Але завдання у чернігівців на другий тайм стояло надскладне. До честі «сіверян», вони спробували виправити ситуацію. Вони відразу заволоділи перевагою, намагаючись загрожувати воротам суперників. Після удару Арвеладзе м'яч пролетів трохи вище поперечини, а Тотовицькому пробити з меж штрафного не дали. «Верес» відповідав гострими контратаками, одна з яких ледь не завершилася голом Євгена Пасича. Був близький до успіху Будківський, який з меж штрафного пробив поруч з «дев'яткою».

З наближенням фінального свистка атаки господарів поля виглядали все більш безнадійно. А гостей результат більш ніж влаштовував, і вони не особливо прагнули атакувати. Сенсаційний рахунок, встановлений рівнянами в першому таймі, так і не змінився. А після двох великих поразок (особливо, сьогоднішньої) можна вже і говорити про кризу в грі команди Рябоконя.

У наступному турі чемпіонату, який відбудеться через два тижні, «Десну» чекає непростий виїзд до Полтави на матч з «Ворсклою», а «Верес» буде проводити домашній поєдинок зі «Львовом».

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Десна» – «Верес» - 0:4

Немчанінов, 4, Сергійчук, 25, Г. Пасіч, 35, Кльоц, 45+1 (пен.)

Сафронов, 39, Селін, 84, Завійський, 90 – Г. Пасіч, 26, Кучеров, 69, Гечев, 90+1

«Десна»: Литовка – Болбат (Безбородько, 46), Селін, Цимбалюк, Сафронов (Арвеладзе, 46) – Домбровський – Картушов, Завійський, Тотовицький (Дегтярьов, 82), Калітвінцев (Волошин, 74) – Будківський (Шевцов, 74).

«Верес»: Когут – Немчанінов, Гончаренко, Мірошник, Солдат – Кучеров (Петько, 77), Кльоц (Полюлях, 68) – Г. Пасіч, Панасенко (Тимофієнко, 82), Є. Пасич – Сергійчук (Гечев, 82).

Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків).

Стадіон: ім. Ю. Гагаріна (Чернігів).

Удари (у площину): 9 (2) – 11 (5)
Кутові: 4 – 2
Оффсайди: 3 – 3.

ДЕСНА-ВЕРЕС.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів
Футбол | 10 травня 2024, 04:50 1
Неймовірний рекорд. Гравець Реала в 7-й раз вийшов у фінал Ліги чемпіонів

Тоні Кроос брав участь у фіналах двічі з Баварією та вп'яте з Реалом

Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру
Футбол | 10 травня 2024, 07:23 2
Кейн та банда. Топ-10 бомбардирів в історії, у яких 0 титулів за кар'єру

У Гаррі 249 голів у топ-5 чемпіонатах Європи, але жодного командного трофею...

Коментарі 22
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kaka
УПЛ-это Динамо и Шахта остальное-1 лига
Ігор Гомончук
нарешті. от вам і Верес......
Орест Орищишин
Молодці. Радіємо з Вересом за класну перемогу. Успіхів команді і нашому земляку Вірту.
Oleh Nahornyi
Верес молодці!!!Нерешті...нарешті увірвались в УПЛ)))Браво,що тут скажеш!!!!
Александр Ад
ай Верес-Рівне молодці!Попрі всі прогнози разгромилі Десню,в складі якої багато бувших гравців збірної України!
Liverpool
Как в начале 2000х сказал не помню точно кто из спецов, чемпионат Украины выравнивается, но не потому-что другие команды стали сильнее, а потому-что Динамо стало слабее...
Олег Мандрівник
А где нытьё про пенали?
Nomad
Есть повести и печальнее на свете.
Алексей Голяченко
А где же третья сила ?
hanter83
Жалко Десну(такой супер старт в начале сезона),а сейчас такой ранний СПАД игры!!!!
united)
Печальное зрелище. Группа лидеров очень рано разваливается на глазах.
ФКА -2 с ЧО, Десна - два погрома подряд, сегодня Заря - Ворскла, и Полтава тоже может лишиться очков. А Заря со старта в эту группу не попала, как и Колос. Так пелетон к ноябрю всех проглотит. И опять унылое противостояние Динамо - Шахтёр.
New Zealander
Динамо думало что только оно может накидать полный кошак голов слабакам всяким
Сергей Чёрный
Весь чемпионат попахивает туалетами из Гидропарка