Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 30 серпня 2021, 12:20
8857
5

«Каноніри» в своєму репертуарі. Манчестер Сіті не залишив шансів Арсеналу

Олександр Зінченко відіграв увесь другий тайм переможного для його команди поєдинку

| Оновлено 30 серпня 2021, 12:20
8857
5
«Каноніри» в своєму репертуарі. Манчестер Сіті не залишив шансів Арсеналу
Getty Images/Global Images Ukraine

Випадковим чином у календарі третього туру Англійської Прем'єр-ліги в межах одного суботнього дня опинилися відразу два поєдинки, які поодинці могли б із легкістю претендувати на статус центральних для всього футбольного вік-енду. Однак, через далеко не найкращу ігрову форму лондонського «Арсеналу», гостьова зустріч колективу Мікеля Артети проти чинного чемпіона країни, «Манчестер Сіті», відбувалася в найбільш ранній часовий слот.

Команда Хосепа Гвардіоли раніше вже встигла змусити своїх фанатів згадувати негативний досвід початку минулого сезону, коли в стартовому турі поступилася «Тоттенхему» (0:1). Але вже в наступній грі «городяни» негостинно зустріли в «елітному» дивізіоні «Норвіч» (5:0), завдяки чому знову повернули впевненість у власній готовності до захисту чемпіонського титулу. Конкуренти за чемпіонськими перегонами вже почали йти у відрив, тому зустріч проти «Арсеналу», який знаходиться в жахливій формі, була вкрай відповідальної для господарів «Етіхаду».

У колах уболівальників лондонського клубу ходять легенди, що Артета виходить на гру із заздалегідь підготовленим планом дій для своєї команди, проте якщо колектив фактично нічого не може показати протягом вже кількох поєдинків поспіль, то в цьому твердженні доводиться засумніватися. Що стосується звітного поєдинку, то лічильник контролю м'яча полетів у бік «Манчестер Сіті» практично з перших хвилин, а ми стали свідками того, як одна команда просто розмотує оборону іншої уздовж і поперек.

«Городяни» забили вже на сьомій хвилині зусиллями Гюндогана під час простої подачі з правого флангу від Жезуса на дальню штангу, після чого про боротьбу на футбольному полі практично нічого не йшло мови. Уже через п'ять хвилин рахунок на табло став 2:0, а оборона гостей допустила чергову помилку, коли Суареш не зміг перехопити просту подачу з правого флангу від Бернарду на дальню штангу, куди вдало набіг Ферран Торрес.

І якщо б на 20-й хвилині Едерсон таки привіз гол у свої ворота, невдало влучивши в ногу Сміта Роу передачею всередині свого воротарського, то, можливо, щось би і змінилося в співвідношенні сил. Утім... Джака під кінець першого тайму стрибнув із двох ніг у підкат проти Канселу, за підсумком чого залишив свою команду в меншості в абсолютно дурній ситуації і без будь-яких шансів на порятунок.

На перерву «Арсенал» ішов уже з трьома пропущеними м'ячами, бо простріл Гріліша з лівого флангу ударом у порожні ворота завершив Жезус, а вже після початку другого тайму на полі з'явився Олександр Зінченко, і в українського сегмента футбольних уболівальників з'явився хоч якийсь інтерес дивитися далі цю гру. Оскільки його команда виключно атакувала, то гравець нашої національної збірної був помітний лише під час позиційного розіграшу, одного разу навіть отримавши можливість пробити здалеку, але влучив у ноги Тірні.

Гру робили зовсім інші футболісти. Зокрема, четвертий гол «Сіті» вийшов «іспанським» за підсумком взаємодії на вході в центральну зону штрафного між Ферраном і Родрі, після чого опорник влучив прицільним ударом під праву штангу. А вже в фінальному відрізку гри Торрес завершив подачу Мареза з правого флангу ударом головою під дальню штангу, і тим самим підвів підсумок цього легкого матчу для своєї команди. Гравців лінії атаки «Арсеналу» ми згадували тільки тоді, коли їхні прізвища з'являлися на табло під час замін.

У наступному турі «Манчестер Сіті» зіграє в гостях у «Лестера», а лондонський «Арсенал» вдома прийматиме «Норвіч».

Англійська Прем'єр-ліга. 3-й тур.

«Манчестер Сіті» – «Арсенал» - 5:0

Гюндоган, 7, Торрес, 12, 84, Жезус, 43, Родрі, 53

  Родри, 67 – Суареш, 24, Колашинац, 28

 Джака, 35 (груба гра).

«Манчестер Сіті»: Едерсон – Канселу, Ляпорт, Діаш, Вокер (Зінченко, 46) – Гюндоган, Родрі, Сілва (Стерлінг, 57) – Гріліш, Торрес, Жезус (Марез, 61).

«Арсенал»: Лено – Суареш, Чамберс, Холдінг, Колашинац, Тірні – Едегор (Мейтланд-Найлс, 70), Сміт Роу, Сака (Ельнені, 46) – Обамеянг (Ляказетт, 59).

Арбітр: Мартін Аткінсон (Лідс, Англія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

Удари (у площину): 25 (10) – 1 (0)
Кутові: 14 – 0
Оффсайди: 1 – 3.

МАНЧЕСТЕР СІТІ-АРСЕНАЛ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру
Футбол | 16 квітня 2024, 11:50 9
Талант без мізків не потрібен нікому. Як Жерсон Родрігеш вбиває кар'єру

Олексій Сливченко пропонує згадати найбільш резонансні історії дивацтв люксембуржця

Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24
Футбол | 16 квітня 2024, 07:32 0
Новий лідер після розгрому в Лондоні. Список бомбардирів АПЛ 2023/24

Коул Палмер оформив покер за «Челсі» у ворота «Евертона» і обійшов відразу 5 гравців

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
andre_lui
Не вылетит он, в середняках будет. Но для болельщиков это тоже неприемлимо. Джака красная карточка, а в составе не указали
Slavanacii
Но Венгер, но паті....печально але теперішній арсенал жалюгідне явище. А колись цей клуб вражав грою
saobrx
Помниться мне у меня в FIFA10 Арсенал вылетал в Чемпионшип...
Nomad
Арсенал - в Белую Церковь.
Джака - на месте.)
Ба, не только черноморцев удаляют в первом тайме.
~ Viacheslav ~
Три поражения из трех. Если физрука Артету не уволят, Арсенал будет в чемпоншипе