Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 28 серпня 2021, 19:59
7746
19

Серії продовжуються. Інгулець в Кропивницькому розгромив Маріуполь

Сім очок в трьох матчах проти п'ятої поразки поспіль...

| Оновлено 28 серпня 2021, 19:59
7746
19
Серії продовжуються. Інгулець в Кропивницькому розгромив Маріуполь
УПЛ

У Кропивницькому на стадіоні «Зірка» зустрічалися два аутсайдери нинішньої Прем'єр-Ліги. Але якщо номінальні господарі поля вже мали в своєму активі перемогу над «Львовом» 2:1, здобуту в попередньому турі, то «Маріуполь» старт нового сезону просто провалив. Підопічні Остапа Маркевича могли похвалитися хіба що нічиєю в першому турі все з тим же «Львовом» 1:1. Решту чотири поєдинки приазовский клуб програв.

Вже на 11-й секунді матчу головний арбітр харків'янин Крівушкін міг показати жовту картку Шараю за грубу гру проти Стасюка поблизу центру поля. Однак пошкодував порушника. А на третій хвилині Мишньов завдав першого удару по воротах суперників, та м'яч полетів повз ціль. «Інгулець» в боргу не залишився. На 7-й хвилині Шарай зліва увірвався до штрафного майданчика і небезпечно пробив в ближній кут. Кудрик не без зусиль м'яч парирував, а на добиванні нікого з місцевих футболістів не опинилося.

Через дев'ять хвилин лівий вінгер господарів поля знову опинився в центрі уваги. Цього разу Шарай знову промчав по своєму флангу, обіграв кількох захисників і метрів з семи сильно пробив низом. М'яч вдарився у штангу і вилетів за лінію воріт.

А ось з третьої спроби на 22-й хвилині настирливий хавбек «Інгульця» все ж таки відзначився. І тепер гольова атака підопічних Сергія Лавриненка пройшла про лівому краю. З першим ударом Кудрик впорався, але відбитий їм м'яч опинився у Шарая і той приблизно з лінії штрафного точно пробив в правий від голкіпера нижній кут.

Не можна сказати, що «Маріуполь» відсиджувався в обороні. Його футболісти теж намагалися йти вперед великими силами. Але, на відміну від опонентів, у них зовсім нічого не виходило при завершенні атак - то удар не виходив, то останнього пасу не було. А, в основному, в більшості випадків, надійно діяла оборона господарів поля. Тому біля воріт Гальчука по-справжньому гольових моментів до перерви майже не виникало. Хіба що можна згадати епізод на 38-й хвилині, коли Мишньов майже з нульового кута намагався зробити гостру передачу вздовж лінії воріт, але м'яч влучив у штангу і вилетів за межі поля.

До кінця тайму «Інгулець» продовжував діяти гостріше. В одному з моментів Кудрик відбив непростий м'яч після небезпечного прострілу Салема. А потім знову нагадав про себе Шарай, який пробивав з-за меж штрафного майданчика трохи поруч з воротами. 

У перерві наставник гостей зробив відразу дві заміни, випустивши на зелений газон двох 17-річних гравців - Удода та Хромея. Але, сказати, що це якось вплинуло на дії «Маріуполя», було б невірно. Все одно господарі виглядали трохи краще і, не випадково, що саме вони забили другий гол. Спершу на 56-й хвилині вони заробили перспективний штрафний удар, який виконав Полегенько - Кудрик м'яч відбив. Але буквально в наступному епізоді після передачі справа від Асмелаша, головою з близької відстаней ціль вразив Шарай. До речі, не догледів за ним у воротарському майданчику якраз один з тих футболістів, хто вийшов на заміну, Удод.

Незабаром після пропущеного м'яча на 67-й хвилині маріупольці могли скоротити відставання в рахунку. Стасюк справа робив гостру прострільну передачу і м'яч, торкнувшись двох гравців «Інгульця» Асмелаша і Салема, влучив у штангу, після чого захисник із Тунісу вибив круглого на кутовий.

Тим часом, ніяк не хотів заспокоюватися в цій грі Шарай, який вже зробив дубль. На 73-й хвилині він знову опинився на ударній позиції перед воротами суперників і сильно пробив, але на цього разу трохи неточно. А ще за три хвилини остаточно зняв питання щодо переможця Гопей. Він чудово завершив швидку контратаку господарів поля, яка розпочалася від власної лицьової лінії. У комбінації брала участь чи не половина гравців «Інгульця», а на вістрі опинився нігерійський форвард, котрий легко розібрався і з захисником, і з воротарем.

Далі команди вже догравали матч. Цікаво, що ближче до успіху були господарі поля, ніж гості. Особливо запам'ятався момент у Коваленка, коли він не влучив м'ячем у зовсім незахищений кут. Але і трьох голів, звичайно ж, вистачило команді з селища Петрове, щоб виграти поєдинок з великим рахунком. До речі, це третя поспіль гра «Інгульця» без поразок і п'ята програна поспіль «Маріуполем».

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Інгулець» - «Маріуполь» - 3:0.

 Шарай, 22, 58, Гопей, 76.

 Опанасенко, 72 - Стасюк, 30, Мампассі, 32, Мішньов, 53, Чоботенко, 56, Шостак, 78.

«Інгулець»: Гальчук, Полегенько (Козак, 68), Ковальов, Салем, Опанасенко (Мельничук, 74), Коробенко (Бартулович, 74), Запорожець, Шишка, Асмелаш, Шарай, Сітало (Гопей, 56).

«Маріуполь»: Кудрик, Драмбаєв, Чоботенко, Мампассі (Удод, 46), Стасюк, Мішньов, Петерман (Шостак, 63), В'юнник (Хромей, 46), Топалов (Микитишин, 72), Кащук (Світюха, 76), Кулаков .

Арбітр: Дмитро Крівушкін (Харків).

Стадіон: «Зірка» ім. С. Березкіна (Кропивницький).

ІНГУЛЕЦЬ - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 19:41 72
Гендиректор Чорноморця прокоментував перенесення матчів з Шахтарем у Київ

Анатолій Мисюра – про рішення одеського клуба зіграти два матчі в столиці

ОФІЦІЙНО. УАФ здійснила ротацію своїх представників у комітетах УЄФА
Футбол | 26 квітня 2024, 21:38 3
ОФІЦІЙНО. УАФ здійснила ротацію своїх представників у комітетах УЄФА

Українська асоціація футболу вирішила звернутися до УЄФА про відкликання Павелка

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Леонід Леонідович
Что то у недоклуба совсем плохо в этом сезоне, а ещё шахтёру игры сдавать....
Nomad
Остаётся пожелать Ингульцу проехаться ещё по Львовам и Вересу, что бы закрепиться как можно выше.
Аа Бб
Ингулец напоминает сейчас Александрию лучших времен.
euro2012_za_2012euro
И тут Остапа пронесло...
Даже конспекты Маркевича старшего не помогают
Westwood.
что самое главное игру которую диктУеТ маркевич менший видно я думаю проблема в исполнителях
нужно трансферы очень обидно за тренера
Alexey Antonenko
Пора в ПерДив
Lyolik
Похоже правду говорят, что природа на детях отдыхает.
aleks19826
Давай, до побачення Остап!!!!! Угробив таку командьоху із шахтьорів других
MaKs⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaKs⚒
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил