Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 серпня 2021, 15:13
33278
160

Зміна лідера. Динамо розгромило Десну і очолило турнірну таблицю УПЛ

Київський клуб не залишив шансів чернігівцям

| Оновлено 23 серпня 2021, 15:13
33278
160
Зміна лідера. Динамо розгромило Десну і очолило турнірну таблицю УПЛ
ФК Динамо Київ

Київське «Динамо» поступово занурюється в атмосферу єврокубкових протистоянь, чому вдало сприяють товариські матчі команди проти такого суперника, як міланський «Інтер» (0:3), а також спроба зіграти в найбільш пізньому з доступних часових слотів української Прем'єр-ліги на завершення недільної частини програми п'ятого туру. Та й опоненти за протистоянням на полі стадіону «Динамо» ім. В. Лобановського для колективу Мірчі Луческу підібралися що треба – чернігівська «Десна» була останньою командою, яка ще не втрачала очки в новому сезоні.

При цьому, «біло-сині» в середині тижня були змушені провести перенесений матч минулого туру проти петрівського «Інгульця», проте на вигляд нічим не примітна гра обернулася для діючих чемпіонів України несподіваною втратою очок. Психологічний стан команди, очевидно, подібний результат точно не поліпшив, що на тлі опонентів, які обіграли тижнем раніше дніпровський «Дніпро-1» (2:1), було ще тим головним болем для тренерського штабу.

Мірча Луческу був змушений знову дивитися матч своєї команди з трибун, проте загальна картина першого тайму абсолютно не наводила нас на думку про те, що присутність наставника киян у технічній зоні дійсно необхідна. Тактика Олександра Рябоконя була прочитана опонентами ще до стартового свистка. «Динамо» мало можливість піднімати темп гри скільки завгодно високо, але це і було підготовленої заздалегідь пасткою з боку «Десни», яка на зустрічних темпах уже неодноразово розбиралася зі своїми суперниками в стартових турах.

Замість цього, «біло-сині» запропонували середні швидкості з володінням перед чужим штрафним, і лише у випадках реальних можливостей здійснити розрізаючі передачі йшли у вільний простір для ривку. Грати на контратаках за таких умов просто неможливо, тому у чернігівців практично не було шансів використовувати свої сильні сторони. Атакуючі потуги «сіверян» звелися до простої передачі м'яча Калитвинцеву, а той уже мав щось придумати зі свого флангу.

Символічно, але вкрай прикро для гостей, – Владислав дійсно постарався двічі віддати загострюючі передачі до воротарського, але Тотовицький і Картушов не зуміли їх завершити ударами, за що їхня команда потім розплачувалася пропущеним голом за кожен утрачений момент.

Перше взяття воріт у поєдинку вийшло досить ефектним – Шапаренко віддав на Буяльського на вхід до лівого флангу штрафного, а вже після другого дотику Віталія м'яч полетів у дальній верхній кут за підкрученною траєкторією. Із другим голом ситуація для «Динамо» була ще простіше. Один лише арбітр Пасхал із першого разу не побачив фол Сафронова проти Буяльського в центрі штрафного, але VAR не дав статися помилці рефері, який тільки до п'ятого туру пройшов усі необхідні тести з фізпідготовки. Циганков легко розвів голкіпера і м'яч по різних кутах. Сказати, що такий результат першого тайму не відповідав тому, що відбувається на полі, було неможливо.

Якщо Олександр Рябоконь і планував щось міняти в грі своєї команди після перерви, то вже точно не виходами на заміну Будківського і Болбата потрібно було це робити. Футболіст, який нещодавно перейшов в команду з донецького «Шахтаря»,  показав пару фінтів, а також організував пару небезпечних атак на ворота своєї команди, але при цьому виявився найбільш активним гравцем гостей на полі за весь другий тайм. Що ж стосується результату поєдинку, то його вирішив заздалегідь третій пропущений «Десною» м'яч. Явна помилка Тараса Завійського під час спроби скинути м'яча на свого голкіпера завершилася дублем від Віталія Буяльського.

Відзначимо, що одну з ключових ролей у тій атаці зіграв «літній» новачок команди Луческу Ілля Шкурін, який вперше дебютував в УПЛ. Білоруський форвард надалі міг навіть забити гол, проте і тут Завійський опинився на завершенні спроби суперника зіграти головою після подачі з кутового на правому фланзі, зрізавши м'яч у сітку власних воріт. Якщо в першому таймі ми практично не говорили про команду Рябоконя в атаці, то в другій половині передумов до цього взагалі не було.

У наступному турі київське «Динамо» зіграє домашній поєдинок проти ковалівського «Колосу», а чернігівська «Десна» на своєму полі прийме рівненський «Верес».

Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.

«Динамо» - «Десна» - 4:0

Буяльський (30, 56), Циганков (37, пенальті), Завійський (78, автогол)

Буяльський (35), Шапаренко (55), Забарний (84), Тимчик (90) - Домбровський (4), Завійський (45+2)

«Динамо»: Бойко, Миколенко, Сирота (Тимчик, 67), Забарний, Кедзьора, Сидорчук (Шепелєв, 67), Шапаренко, Буяльський, Антюх (Леднєв, 78), Циганков (Караваєв, 68), Гармаш (Шкурін, 46).

«Десна»: Литовка, Сафронов, Цимбалюк, Масалов (Шевцов, 77), Домбровський, Арвеладзе (Болбат, 46), Тотовицький (Дегтярьов, 86), Калитвинцев, Картушов, Завійський, Безбородько (Будківський, 46).

Арбітр: Ігор Пасхал (Херсон)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київ)

ДИНАМО - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(110)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 160
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Болела
Солідно.
Буяльський здається остаточно перетягує на себе звання лідера команди. Шапаренко дуже додав в зрілості після Євро.
З форвардом , особливо під ЛЧ ,все ж проблема.
DK1961
Чемпионы вперед!
__Funny__Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Dominik
Чемпион, лидер, как всегда
samird
Так будет и в конце сезона. С победой!
__Funny__Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
__Funny__Cat__
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Серж N
Интересно, а ржавые сами верят, что пеналя в ворота Десны не было. Там была игра в мяч? Или может удара по ногам Буи не было?
Артур Отаманчук
Красави!!
DK1970
Антюх сегодня понравился. Ничем не уступает ни Родригешу ни Де Пене...отпускайте обоих. имхо...
Віталій Ткачук
Тут навіть немає що коментувати. Сумно це все. Є ДК, шахта ... і прірва.
Серж N
В ОРДЛО прям зарево День флага Украины отмечают
maxlove
Всіх з перемогою!!!
Skillz
О малохольные дырляндосы уже в сборе, переживают как Динамо будет в ЛЧ играть. Колдыри загаражные, вы бы лучше переживали как вы с 11й командой чемп-та Франции опозоритесь в среду
A.V.
Сосніть, кротята. Ні, не зараз, в кінці сезону ви це тричі у себе зробите!!!
sahka1981
Молодцы! Хорошая игра, с победой!
Вадим Максимов
Жаль, ожидал большего от десны.
По факту, на старте десны хватило только на победы, еще недавно перволиговых команд: черноморец, ингулец.
При двух удалениях, победили днепр-1,
И мариуполя, наверное одного из аутсайдеров и кандидатор на вылет в этом сезоне.
Тягаться грандами им не по силам, по крайней мере пока. Оно наверно не дивно, транс.маркете это только 7 команда упл, почти в 2 раза дешевле зори.
Nashwill
Динамо там,де і має бути - на першому місці. З чим всіх і вітаю!
Andre066
Макс и контроль отсыпаются после бурной ночи явно
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
А можно так играть со всеми?
Можно не делить на Ингулец десну зарю?
Ну блин сегодня же каток, просто не то что без шансов, а просто вышли и был один клуб на поле.