Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 21 серпня 2021, 01:58
31265
313

А де мужики? Зоря на виїзді поступилася Рапіду

Команда Віктора Скрипника привезла в свої ворота всі три гола

| Оновлено 21 серпня 2021, 01:58
31265
313
А де мужики? Зоря на виїзді поступилася Рапіду
twitter.com/skrapid

У сезоні-2021/22 Україна буде потребувати якомога якісніші виступу її єврокубкових бійців для того, щоб хоча б залишитися на тій сходинці рейтингу асоціацій УЄФА, де ми вже знаходимося. Єдиний спосіб активно набирати очки для цієї зведеної таблиці – виступ наших команд на міжнародній арені, де ми вже незбагненним чином зуміли втратити полтавську «Ворсклу» і ковалівський «Колос» на шляху кваліфікації Ліги конференцій УЄФА. Донецький «Шахтар», із великими зусиллями, але свій крок у протистоянні проти французького «Монако» на цьому тижні вже зробив двома днями раніше, і тільки зараз черга стартувати в єврокубках перейшла до луганської «Зорі».

Підопічні Віктора Скрипника налаштовують свій приціл на груповий етап Ліги Європи, але рівно за крок до заповітної стадії їм попався досить непростий суперник. «Срібний» призер минулого сезону австрійської Бундесліги, віденський «Рапід», свій шлях на міжнародній арені починав у кваліфікації до головного турніру Старого Світу, але оступився вже в першому раунді в битві проти празької «Спарти», через що був змушений продовжувати виступи у другому за значущістю змаганні.

Було очевидно, що ігровий тонус у колективу Даніеля Кюбауера знаходиться на більш високому рівні, ніж у суперників, хоча команди і показували в своїх національних першостях аналогічну один одному сукупність результатів – 1 перемога, 1 нічия і 2 поразки. Швидше за все, саме завдяки цьому австрійському колективу і вдалося зіграти з більшою концентрацією в одному з епізодів першого тайму, через який згодом у команди Скрипника були великі проблеми.

Але починала гру «Зоря» якщо не на високому, то точно вище середнього рівні агресії на чужій половині. Фанатська трибуна за воротами Штребінгера анітрохи не збентежила гостей, і вони спрямували пару реальних гольових моментів на володіння опонентів. Владислав Кочергін ще в початковій фазі протистояння своїм ударом із правого флангу штрафного змусив воротаря додатково розім'ятися, а ось епізод за участю Аллах'яра декількома хвилинами пізніше відбувався вже без участі Штребінгера, повз якого іранець прокинув м'яч, але в порожні ворота удар не пропустив захисник, що вчасно повернувся до лінії воріт.

Динаміка руху української команди створювала гарні підстави для забитих м'ячів, та й моменти періодично виникали знову і знову, але де ж було необхідне завершення? Не встигнувши знайти відповіді на це прикре питання, ми отримали безглуздий, неочевидний, але досить гарний гол у ворота команди Скрипника, який перевернув із ніг на голову весь хід цього матчу. Помилка Шевченка під час винесення м'яча до центрального кола перетворилася на жонглювання м'яча від Фунтаса перед штрафним, після якого голкіпер пропустив удар під ліву штангу.

Це був уражаючий удар не тільки для української публіки, а й для самих футболістів Скрипника. Вони втратили контроль над ситуацією і, здається, віру у власні можливості, бо до перерви можна було згадати лише ситуацію з блокованим ударом Кочергіна з центру штрафного майданчика. Але і тоді це було більше схоже на відмашку невмілого бійця в вуличній бійці. Конструктивна вісь у «Зорі» геть випала з гри.

Початок другого тайму подарував нам вагомий привід говорити про здатність «Зорі» відігратися. Дуже високі швидкості в атаці, розширення засобів завести м'яч всередину чужого штрафного, а також читання комбінацій суперників вже на їхній половині поля – три стовпи, на яких трималася гра команди Скрипника спочатку, але знову і знову вона билася головою в невидиму стіну, коли намагалася завершувати власні випади. Загинати пальці та перераховувати моменти Громова, Аллах'яра, Шахаба та інших виконавців не має ніякого сенсу – це минуле, яке вже не повернути, але з якого колективу потрібно терміново робити належні висновки.

І куди більшої уваги повинні бути удостоєні просто безпорадні дії на своїй половині поля за умов найменшого тиску з боку суперників. На 78-й хвилині дії Імерекова в боротьбі за верховий м'яч проти Кари майже біля центру поля можна було списати на якусь утому, проте форварду суперників було все одно на ці аргументи, коли він збільшував розрив.

Із моментом на 85-й хвилині, коли Жуніньо припустився помилки на рівні дитячо-юнацького футболу, так удіяти вже було не можна. Бразилець був одним із найгірших на полі, тому його помилка була скоріше закономірністю, висновки з якої належить робити вже його наставнику. Нам же залишається сказати, що добре, що з'явився такий турнір, як Ліга конференцій. У «Зорі» є запасний вихід.

Гра у відповідь у цій парі команд відбудеться вже через тиждень, 26 серпня, в Запоріжжі. Час початку матчу – 19:30.

Ліги Європи УЄФА. Кваліфікація. Плей-оф. Перший матч.

«Рапід» Відень – «Зоря» - 3:0

Фунтас, 29, Кара, 78, Грюлль, 85

Граймль, 52, Хофманн, 54 – Кабаєв, 37, Вернидуб, 39, Фаворов, 75

«Рапід» Відень: Штребінгер – Улльманн, Хофманн, Граймль, Стойкович (Шик, 71) – Грюлль, Граховац (Шустер, 79), Любічіч (Петрович, 79), Аразе (Кітагава, 79) – Кара, Фунтас (Кнасмюлльнер, 60).

«Зоря»: Шевченко – Жуніньо, Імереков (Цвек, 83), Вернидуб, Фаворов – Назарина – Булеца (Крістиан, 83), Кабаєв (Хомченовський, 76), Кочергін – Громов (Шахаб, 64), Аллахьяр (Фрімпонг, 83).

Арбітр: Сандро Шерер (Швейцарія).

Стадіон: «Вестштадіон» (Відень, Австрія).

Удари (у площину): 15 (9) – 13 (5)
Кутові: 6 – 13
Оффсайди: 4 – 2.

РАПІД ВІДЕНЬ-ЗОРЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 21°C

Події матчу

85’
ГОЛ ! М'яч забив Марко Грюлль (Рапід Відень).
78’
ГОЛ ! М'яч забив Еркан Кара (Рапід Відень).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Таксіархіс Фунтас (Рапід Відень).
Ілля Береза
Оцініть матеріал
(67)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 17:15 0
Фаворити? Стали відомі коефіцієнти на перший матч України на Євро-2024

17 червня підопічні Сергія Реброва проведуть поєдинок проти Румунії у 1-му турі групи Е

Михайленко розповів, чому син Шевченка мало грав за збірну України U-19
Футбол | 29 березня 2024, 11:41 0
Михайленко розповів, чому син Шевченка мало грав за збірну України U-19

Головний тренер юнацької команди вважає, що Крістіану не вистачало адаптації

Коментарі 313
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ALKOSruLKA
ЗАПАМ'ЯТАЙТЕ ІМЕНА ЦИХ ІМП0ТЕНТІВ: Жуніньо, Імереков (Цвек, 83), Вернидуб, Фаворов – Назарина – Булеца (Крістиан83), Кабаєв (Хомченовський, 76), Кочергін – Громов (Шахаб, 64), Аллахьяр (Фрімпонг, 83)... ГАНЬБА вам, БАБИ !
andrei saenko
Казахам проигрываем, Финам проигрываем, Австрийцам ПРОИГРЫВАЕМ и это далеко не лидеры своих чемпионатов. ВОТ ЭТО У НАС ЧЕМПИОНАТ.
Поручик Ржевский
Стыд и позор.
Скрипник просто провалил подготовку.
Свои не забили, а чужие влетели все.
Sa sha
Это ещё надо уметь от такого просто соперника привести себе на ровном месте 3 банки, до побачення..
Михаил Степанов
говном умылись...хоть и неплохо играли, но забивать не умееют..крайне низкий уровень мастерства
Олег Жеведь
Я дворовой футболист, ну ка можно встречать в воздухе мяч, когда ты последний и не уверен в приеме!!!!!!!
Alehandro
3 гола - 3 привоза себе: Шевченко обрезал команду неудачным выносом, Эмереков не попал по мячу и потерял игрока и Джуниор на ровном месте подарил мяч сопернику у своей штрафной... Это не защита, а клуб анонимных авантюристов. Заря у своих ворот создала опасных моментов больше, чем у чужих
Вячеслав Самойлов
А "мужик" в Заре был один - и известно кто. Сегодня он руководит одним молдавским клубом...
Aleks04
Заря с такими успехами, через несколько лет и вовсе не будет попадать в ЕК
kum_Poltava_
Рапід забив, а наші били то мимо воріт, то в воротаря. А 4 банки могли вкатати легко. Скрипник свою роботу зробив добре, моменти були, реалізації 0. Але тут уже Скрипник безсилий щось зробити.
анDрей
Да причем тут Скрипник,он виноват,что столько моментищь не реализовали
ManUtd
Просто (_!_)
Piranio4000
да и похер. не у всех клубов есть братья с шубами или охеревший татарин. пока до всех не дойдёт, что менять надо всю систему футбола, начиная с детских команд 6-7 лет, толку не будет. про малорейтинговые олимпийские виды спорта я вообще молчу.
n.tkach
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
dd dent
Настоящий каминг аут от мужиков.
Сергей Лесив
Пішов Вернидуб і поняття ,,мужики'' перестало існувати.
Sarmat
А мужики то здулись! Мабуть нам в єврокубках потрібно виставлять дві команди - Динамо і Шахтар. В таблиці коефіцієнтів точно б були у топ- 8. А так якоря УПЛ тягнуть на дно.
Олександр Фурманов
Один дурак придумал называть футболистов "Зари" "мужиками", а остальные подхватили. Почему ежегодно эти "мужики" обделываются в ЛЕ? Почему могут только гадить "Шахтёру", а у "Динамо" очки не отбирают? Пользуются тем,что у нас слабый чемпионат и такое дерьмо,как "Заря" бронзу выигравает? А если бы не убили в своё время "Днепр", "Металлист","Карпаты", то боролась бы "Заря" за право играть в 1/4 финала Кубка Украины и не более, особенно имея такого владельца клуба, как проходимец Геллер. Есть поговорка у урок: "Мужики лес валят". А эти "дрова" и на лесоповале никому не нужны.
maksimisgreat
Кроме Шахты все наши клубы обделались.
Олег Жеведь
Посмотрел футбол - у меня потеря: бокал и блюдце для фисташек. Нервы...