Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 15 серпня 2021, 21:22
14934
13

Невдалий початок захисту титулу. Ман Сіті програв Тоттенхему

Єдиний гол забив Сон Хин Мін, Зінченко теж з'явився на полі

| Оновлено 15 серпня 2021, 21:22
14934
13
Невдалий початок захисту титулу. Ман Сіті програв Тоттенхему
Getty Images/Global Images Ukraine

Здавалося б, що спільного у команди, яка є таким собі «навколотопом» у Англії, і чемпіоном, який, до того ж, завойовував це звання досить часто в останні сезони? Виявляється, є те, що ці команди об'єднує. По-перше, літній супердорогий новачок команди Пепа Джек Гріліш був трансферною ціллю «шпор» кілька трансферних вікон - раз. Кращий гравець «Тоттенхема» Кейн хоче перейти (і, мабуть, таки перейде) в склад «містян» - два. Стабільність в особистих зустрічах в останніх іграх (а конкретніше, постійні програші «Манчестер Сіті») - три.

Якраз Гріліш і з'явився у складі гостей, а Гаррі Кейна не було навіть у заявці «Тоттенхема».  Також варто відзначити лаву запасних «Сіті», яка просто вражала. Судіть самі - в запасі залишилися де Брюйне, Родрі, Жезус, Бернарду Сілва, Родрі, Ляпорт, Стоунз, Уокер, Зінченко. Солідно, правда?

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра почалася відповідно - зі шквалу атак фаворита. Гюндоган пробив з лінії карного майданчика зі стандарту - вище. Фернандіньо після помилки Льоріса не потрапив головою в пусті ворота. Канселу пробив трохи мимо штанги. Йшла шоста хвилина матчу...

Подумалося, що буде розгром. Проте такий темп протримався хвилин п'ятнадцять, а далі «шпори» почали огризатися. Бергвейн, Лукас Моура постійно бігали в контратаки, шукаючи потім на фланзі пасом Деле Аллі чи Сона. Проте реальний момент відкрити рахунок був після закидання. Тепер вже Едерсон не втримав м'яч в руках, Санчес головою скинув набік Моурі, котрий бив по незахищених воротах. Правда, їх рвонули перекривати четверо граців «Манчестера Сіті», а героєм (точніше, гравцем, в якого потрапив м'яч) став Гюндоган.

Getty Images/Global Images Ukraine

Гра вирівнялася, такого тотального домінування гостей вже  не було. У час, що залишився до перерви, команди обмінялися моментами, причому у «Ман Сіті» був гострішим. Все-таки Марезові забити метрів з семи без спротиву було простіше, ніж Сону метрів з двадцяти. Але ні алжирець, ні кореєць не змогли зменшити кількість нулів на табло.

Після перерви почалася цікава, в принципі, гра без центру поля. Команди по черзі бігали в контратаки. Танганга на фланзі з перемінним успіхом воював зі Стерлінгом, проте гол відбувся без участі цих гравців. Після чергової атаки «Сіті» Бергвейн підхопив м'яч біля свого штрафного, рвонув на чужу половину поля і віддав направо на Сона. Якщо не хочете дивитися відео, згадайте, який гол вам спадає на думку, коли чуєте прізвище Роббена чи Ярмоленка? Все відбулося саме так.

Getty Images/Global Images Ukraine

І тут же Бергвейн міг, мабуть, закривати гру, але, вискочивши на побачення з Едерсоном і маючи купу часу, вирішив влупити по воротах на силу. Можна було і подивитися, куди бити, і обійти Едерсона, але в результаті м'яч полетів мимо лівої штанги.

Гвардіола вирішив, що треба щось міняти. В гру вступили Жезус, де Брюйне і наш Сашко. І виявилося, що заміни значно пожвавили гру. Насамперед це стосується Кевіна, який і бив, і віддавав свої фірмові ассисти під удар на пусті ворота. Щоправда, в кожному моменті не вистачало для гола зовсім трошки. Свій момент мав і Гріліш, але, пробиваючи зліва після пасу Жезуса, потрапив прямо у Льоріса.

Взагалі, гра Джека залишила двозначне враження. Видно, що в нього є техніка і голова, але не вистачає, мабуть, швидкості і зіграності з партнерами. Ну, тут справа за часом.

Ще міг змінювати рахунок Ферран Торрес, але кут був занадто гострим. На рахунку Зінченка теж виявився удар в площину, але, мабуть, це був невдалий навіс. Якби Льоріс вирішив йти на перехоплення, міг би бути гол. Але це мав відбутися великий збіг обставин.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перед матчем Пеп Гвардіола говорив, що його команда знову може провалити старт сезону. Схоже, Пеп знає, що каже. Хоча подивимось, що буде в другому турі з «Норвічем». А новий тренер «Тоттенхема» Нуну Ешпіріту Санту зустрінеться з своєю колишньою командою - «Вулверхемптоном».

Англійська Прем'єр-ліга. 1 тур.

«Тоттенхем» - «Манчестер Сіті» - 1:0.

 Сон, 55.

Лукас Моура, 66, Санчес, 90+1 -  Гріліш, 90+1.

«Тоттенхем»: Льоріс, Танганга (Доерті, 83), Санчес, Дайєр, Регілон, Скіпп, Хьойберг (Ромеро, 90), Бергвейн (Ло Чельсо, 77), Аллі, Лукас Моура, Сон.

«Манчестер Сіті»: Едерсон, Канселу, Діаш, Аке, Менді (Зінченко, 79), Гріліш, Фернандіньо, Гюндоган, Марез (де Брюйне, 79), Ферран Торрес, Стерлінг (Жезус, 71).

Арбітр: Ентоні Тейлор.

Стадіон: «Тоттенхем Хотспур» (Лондон, Англія).

ТОТТЕНХЕМ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(58)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pol Chopa
МС вкатывается в чемп как обычно.
Тотем побеждает МС как обычно.
Лукас сегодня лучший,Бергвейн *лох*как обычно.
Первый тайм очень пресный,как и матч,не хватает ни одним ни другим Х.Кейна.
Лысий доволен ждет больше бабла.
Ждем розвития событий.
romeoboss
"Хотспур"все як потрібно!
Грали чудово,все як кажуть по
ділу. Щоб там не казали але и без
Кейна "Тоттенхем"спроможний
грати і вигравати. Я дуже задово-
лений таким початком А.П.Л.
надіюсь що "Сперс"в цему чемпіон
покаже на що він спроможний.
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Хорош. Манчестер будет красным
didin87
без нападающих одним Грилишом сыт не будешь
флегматичность Гвардиолы по отношению к свободному Месси вызывала недоумение, которое, думаю в этом сезоне будет только расти. Ливер и Челсюки не дадут приблизиться к трону
yuriy_kent
Ну ничего, с Астон Виллой возьмут свои положенные 6 очей за Грилиша.
pricolist
Сколько не покупай звезд, а без таких трудяг, как Зинченко, трофеи не возьмешь)
Орест Орищишин
Ман.Сіті з 1-го туру здає чемпіонські повноваження Тотенхем стабільно бє Ман.Сіті і Гвардіола не може знайти вихід .
Pol Chopa
Да забыл отометить Санту,спокойно просматривает всю *конюшню* Тотема,потом уже определится с основным составом и не будет гнобить игроков как Маур.
Сергей Чёрный
Санту в очередной раз доказал что он топ тренер ,умело выстроил тактику и переиграл Гвардиолу .
syrkis-shybkis
А ты Гвардиола и дальше продолжай эксперименты с составом...
newkyiv
Пока ничего нового. С ЛЧ 2019 это четвёртое подряд поражение Сити на Хотспур.
bzzzzz
подписание Грилиша это конечно верх безрассудка. Имея очевидные проблемные позиции левого защитника и центр нападающего, покупать игрока еще и за такие деньги, на позиции которого и так куча крутых игроков играет. Что Гвардиолла с ими всеми делать будет ...