Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2021, 12:11
18072
140

Харків'яни вистояли тільки тайм. Шахтар у Києві обіграв Металіст 1925

На цей раз без сенсації: команда Роберто Де Дзербі здобула перемогу

| Оновлено 14 серпня 2021, 12:11
18072
140
Харків'яни вистояли тільки тайм. Шахтар у Києві обіграв Металіст 1925
ФК Шахтар Донецьк

Донецький «Шахтар» яскраво почав сезон в УПЛ. Упевнені перемоги над «Інгульцем» і «Львовом», несподівана поразка від «Олександрії» і приємна для всієї футбольної України «вікторія» в двоматчевій дуелі з бельгійським «Генком».

Так, стабільності «гірникам» поки що не вистачає, та й вдосталь помилок в обороні. Але такого якісного взаєморозуміння, яке вже налагодилося між гравцями і тренером, а також старожилами команди і новачками, навряд чи хтось очікував.

Минуло трохи більше двох місяців, а Де Дзербі вже вдалося помітно перебудувати гру команди, в якій кожен чітко знає свою роль, а Траоре, Марлон і Педріньо, які тільки-но прийшли до команди, ніби грають тут вже не один рік.

На поєдинок 4-го туру української Прем'єр-ліги проти «Металіста 1925» перші двоє вийшли в стартовому складі. А ось зірковий бразильський півзахисник гру пропускав через пошкодження, яке особливо турбує в світлі майбутніх ігор з «Монако».

Харків'яни в атаці також грають не «на повну» - згадуємо травму основного форварда Віталія Пономаря ще в 1-му турі чемпіонату. Втім, з результативністю у команди Валерія Кривенцова все дуже навіть непогано - 5 забитих м'ячів, ну і 4 пропущених. Було до матчу. Після поєдинку з «гірниками» пропущених стало на два більше. Але про все по порядку.

Початок матчу зовсім не віщував гостям біди. «Металіст 1925» не знітився перед іменитим опонентом. Підопічні Кривенцова без особливих труднощів виходили з-під пресингу «Шахтаря», непогано володіли м'ячем і навіть намагалися створювати позиційні атаки. Втім, до моментів справа не доходила. Але без роботи був не тільки Трубін, але і Сидоренко. В середині тайму «Шахтар» добряче захопив м'яча під свій контроль, але ешелонована оборона гостей не давала збій. Кривенцов був задоволений роботою в захисті своєї команди, Де Дзербі, напевно, втішав себе відсутністю помилок біля воріт своєї команди. Перша сорока п'ятихвилинка завершилася практично без ударів по воротах і з відсотком володіння м'ячем - 65 на 35 на користь господарів поля.


Найцікавіше почало відбуватися після перерви. Ледве почався другий тайм, як Степаненко відкрив рахунок в матчі. Навіс з кутового, Кривцов скинув м'яча на дальню штангу, і Тарас відправив його у ворота - 1:0. Після голу «гірникам» явно стало легше дихати, а харків'яни трішечки піднаїлися і стали більше помилятися.

Плюс вже традиційно відмінно з лави запасних вийшов Марлос. Бразильський українець і спорудив другий гол. Після його довгого закидання Матвієнко головою скинув м'яча на Траоре, і буркінець забив свій третій гол у чемпіонаті і другий в матчі. Мавр зробив справу, мавра тут же замінив Сікан.

Під кінець поєдинку Трубін, який зовсім занудьгував без роботи, невпевнено зіграв на виході, і Ткачук міг скоротити розрив у рахунку, але головою не влучив у порожні ворота. На цьому, мабуть, все.

«Металіст 1925» підтвердив своє реноме дуже організованої тренерської команди, яка не боїться помилятися, і правильно робить. «Шахтар» у понеділок вилітає в Монако, де 17 серпня проведе свій перший матч раунду плей-оф з місцевими «монегасками». Попутного вітру вам на Лазурному узбережжі.

 

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Шахтар» - «Металіст 1925» - 2:0

Степаненко (49), Траоре (80)

Марлон (31), Кривцов (33) - Западня (15), Ременюк (32), Шершень (82), Батюшин (85)

«Шахтар»: Трубін, Додо, Кривцов, Марлон, Ісмаїлі (Матвієнко, 46), Майкон (М.Антоніо, 54), Степаненко, Тете (Марлос, 69), Судаков (А.Патрік, 46), Соломон, Траоре (Сікан, 82).

«Металіст 1925»: Сидоренко, Єрмаков, Є.Ткачук, Шершень, Западня, Габелок, Протасов (Дмитренко, 81), Батюшин (Д.Кравченко, 86), Голодюк (Задерака, 81), Ременюк (Савін, 81), Фабіньо (Марлісон, 81).

Арбітр: Олександр Шандор (Львів)

НСК «Олімпійський» (Київ)

ШАХТАР - МЕТАЛІСТ 1925. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Тарас Степаненко (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?
Футбол | 26 квітня 2024, 00:37 0
ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?

Президент УАФ підписав договір про співпрацю з міністерством

Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 12:41 10
Ракіцький може залишити Шахтар і перейти в клуб-аутсайдер УПЛ

Досвідченим центральним захисником цікавиться «Металіст 1925»

Коментарі 140
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitek-kherson
Металл держался.. но дожали! Кстати Металл не плох и потреплет нервишки многим. Я за футбол и за справедливость.. Металл сражался до конца РЕСПЕКТ!!)
Boss
Ну что сказать, 180 млн евро, с трудом обыграли 5 млн евро.
Хотелось бы глянуть на тренерскую мысль Де Дзерби в команде 5 млн евро.
serge_kr
Снова Шахтер собирает больше зрителей чем местный клуб, не удивительно ведь как можно смотреть за игрой ДК, это ж позорище
Lion
Играл вроде Шахтёр и Металист, а совы как обычно ветку за@ р.а.л.и......
New Zealander
Норм. Может быть. Результат остаётся, а игра забывается. Видно что мыслями все уже на игре с Монако. Отсутствие Педриньо сказывается, не хватает скорости, остроты и креативности пока что. Только Соломон и Додо в этом плане выделяются.
Top11
ФК "Динамо" официально признал, что платит футболистам со счетов офшорной компании
ФК “Динамо” официально отреагировал на информацию в прессе о то, что футболисты клуба получают мизерные заработные платы с целью ухода от 100%-го налогообложения, передает УНН со ссылкой на сообщение пресс-службы ФК.
“Заявляем, что налоги с доходов в виде заработной платы персонала и футболистов ООО „ФК „Динамо“ Киев“ уплачиваются в бюджет в полном объёме в соответствии с действующим законодательством, что подтверждено неоднократными плановыми и внеплановыми проверками контролирующих органов”, — сказано в сообщении.
При этом, в ФК признали, что большою часть доходов динамовцы получают не в Украине, а со счетов кипрской офшорной компании — “Динамо Киев (Кипр)”
“Также обращаем внимание, что правоотношения с футболистами в современном профессиональном футболе не являются сугубо трудовыми, а, скорее, представляют собой комплекс трудовых и гражданско-правовых отношений, поскольку регулируют вопросы рекламы и использования имиджевых прав.
Именно в рамках гражданско-правовых отношений футболисты получают доход от дочерней Компании „Динамо Киев (Кипр)“ — юридического лица, зарегистрированного в соответствии с законодательством Кипра и Украины”, — сказано в сообщении клуба.
Напомним, в октябре 2019 года, Генеральная прокуратура Украины открыла уголовное производство по факту уклонения от уплаты налогов в особо крупных размерах должностными лицами ООО "ФК “Динамо “Киев”.
“В ходе досудебного расследования уголовного производства следователи ГПУ установили, что должностные лица ООО “ФК „Динамо“ Киев” обеспечили избежание Обществом уплаты налогов в особо крупных размерах путем реализации схем по финансированию деятельности спортивного клуба с использованием банковских счетов оффшорной компании”, — информировало по этому поводу “Зеркало недели”.
Отметим, что зарплатные ведомости ФК “Динамо” публиковались СМИ уже не единожды.
Из отчетов за 2013-2015 годы следовало, что клуб за три года мог уклониться от уплаты налогов на сумму около 30 миллионов долларов путем занижения реальных заработных плат своих игроков в налоговой отчетности.
“Тем самым киевский клуб платил меньше 1% налогов от реальных окладов своих игроков. По данным СМИ, основную часть зарплаты в „Динамо“ платили через офшор Newport Management LTD, фигурирующий в судебных исках”, — сообщало тогда издание “Новое время”.
По предварительным подсчетам, за пять лет столичный ФК мог не доплатить в бюджет 445 млн грн, из которых около 183 млн грн должно было пойти в пенсионный фонд и еще 30 млн грн — в госбюджет в качестве военного сбора.
Несмотря на выплату клубом минимальных зарплат своим игрокам и оффшорное финансирование, у Государственной фискальной службы в ФК “Динамо” годами не было претензий.
Oleha1987
А Металіст 1925 непогано грає. Я б не сказав, що ставили автобус. Пробували в свою гру грати. Завершення їм не вистачало. Ну Шахтар довів свою перевагу як по грі, так і по рахунку. Чекаємо на перемоги в матчах з Монако.
Вячеслав Федак
С дебютом М1925.Сегодня был первый настоящий экзамен.Не смотря на поражение,считаю,что выглядели достойно.Опыт придёт.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Top11
совы всю ночь подгорать будут 🔥
Bulba_sumkin
С победой, Шахтер!)) ⚒⚒⚒
Ребят, а где автобусы стоят на которых болельщиков свозят, а то хочу домой поехать, а их нет
Top11
В рамках пятого тура чемпионата Украины ФК Мусорне предстоит встретиться с черниговской «Десной». Матч состоится в воскресенье, 22 августа, и начнется в 21:30.
В связи с тем, что НСК «Олимпийский» будут готовить к праздничному концерту, приуроченному к празднованию 30-й годовщины независимости Украины, этот матч будет проведен на стадионе «Динамо» имени Валерия Лобановского.Загнали мусоров в их стойло там и играйте
Вячеслав Самойлов
...поясню: играла бы его команда (другая, не Шахтер).
newkyiv
В 7-м туре, М1925 против ДК не продержится и половины тайма.)
Віталій Ткачук
Бачу, що звіт про матч писав затятий фан Шахти. Особливо розсмішило те, що Марлон влився в гру команди так, ніби грає тут вже не один рік. Ну і добило ..."зоряний бразильський півзахисник Педріньо...". Пафосу стільки, ніби підписали Тіаго Сілву і Неймара.
Andre066
До сих пор кротоферма на донецких СМИ партии регионов(опзж)
BUCH
Нажаль пишу без помилок, але чомусь спорт юа..... Мабуть прикриває своїх ботів....
Ганьба;!!!
BUCH
Нажаль пишу без помилок, але чомусь спорт юа..... Мабуть прикриває своїх ботів....
Ганьба;!!!
DSH88
А кто о чем а дэрмо про фармы. какие же вы убогие дэрнамошубы.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил