Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 серпня 2021, 03:43
3022
4

ДЕ ДЗЕРБІ: «Складно після європейських матчів відразу бути сильними»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про переможний матч з «Металістом 1925»

| Оновлено 14 серпня 2021, 03:43
3022
4
ДЕ ДЗЕРБІ: «Складно після європейських матчів відразу бути сильними»
ФК Шахтар Донецьк. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі розповів про переможний матч 4-го туру УПЛ з «Металістом 1925» (2:0), настрій команди, вибір складу і роботу арбітра:

– Роберто, в чому причина того, що сьогодні «Шахтарю» складно давалося створення моментів?

– Було трохи складно грати, тому що ми були втомленими і фізично, і ментально. У цьому сезоні моя максимальна мета – щоб команда готувалася до матчів з «Генком» і з «Металістом 1925» або «Олександрією» на однаковому рівні. Не через те, що футболісти грають легко. Я вважаю, це нормально: іноді складно після європейських матчів відразу бути сильними. Але якщо ми хочемо грати, як «Шахтар», бути частиною цього грандіозного клубу, наша мотивація завжди повинна бути максимальною, ми повинні завжди бути включеними. При цьому мені не здається, що інші команди чемпіонату України забивають більше нас.

– До кінця першого тайму обидва центральні захисники – Кривцов і Марлон – були з жовтими картками. Це свідчення того, що їм не дуже комфортно грати з високою лінією оборони, що передбачає ваша тактика, чи є якісь інші причини?

– Я просто думаю, що вони обидва сфолили на жовту картку. Звичайно, вони в цей момент не зрозуміли ситуацію правильно. Але я вважаю, що і Марлон, і Кривцов сьогодні провели хороший матч.

– У другому таймі стався резонансний епізод, коли м'яч потрапив у руку гравцеві «Металіста 1925» в штрафному майданчику, а ви разом зі своїм тренерським штабом апелювали до арбітра. Ви впевнені, що там був 11-метровий?

– Арбітр працював добре. Звичайно, я не впевнений. Але з поля мені здавалося, що це пенальті. Може бути, я помилився. Точно був пенальті на Траоре в матчі з «Олександрією», зі «Львовом» був пенальті в ворота суперника – я дивився моменти. А сьогодні, вважаю, арбітр діяв добре, він молодець.

– Сьогодні п'ятниця, 13-те: багато людей з побоюванням ставляться до цього дня. Особисто ви на це звертаєте увагу? Дивились в календар – яка там дата?

– Я ставлюся до цього дуже спокійно. Звичайно, є у мене деякі особливості, але я про них не скажу, тому що потім, навпаки, не буде везти.

– У порівнянні з останнім матчем чемпіонату України в стартовому складі вийшли сім нових гравців. Чи означає це, що ви ще в пошуку оптимального складу?

– Ні, я не шукаю ідеальний стартовий склад. Я просто повинен намагатися, коли ми проводимо три матчі на тиждень, щоб завжди грали оптимально готові футболісти. І потім, я можу знати хлопців тільки по тому, як вони тренуються, а не по відео. Але я повинен дуже добре знати всіх футболістів, а для цього мені потрібно, щоб вони грали. Такій команді, як «Шахтар», завжди потрібно багато футболістів, а не одинадцять. Чим більше гравці відчуватимуть себе частиною команди, тим краще для нас.

Матвієнко сьогодні відчував себе добре. Маркос, як і Степаненко і Майкон, може грати в стартовому складі. Алан – те ж саме. Але у мене є і Судаков, який, я вважаю, сильний і точно стане ключовим гравцем. Коноплянка сидів на лавці, а я хотів би, щоб він грав. Ісмаїлі потихеньку повертається, але більше 45 хвилин він провести не міг – ми знали на початку матчу, що замінимо його після першого тайму. Ми повинні випускати різних футболістів, задіяти їх, наскільки можливо.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 08:22 2
Легендарний Касільяс привітав Реал із перемогою над Сіті і відзначив Луніна

Ікер опублікував пост у своєму Twitter, мадридський клуб вибив «містян» із ЛЧ

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 29
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
newkyiv
У нубов и хейтеров одна фишка. Раз Шахтёр уже не чемпион и поменял тренера, то теперь должен всех выносить на первых минутах под 3:0. Иначе ВсёПропало.))) Посмотрим на старт нового чемпиона в ЛЧ, и потом будем делать выводы о готовности остальных клубов.
M@Ks__7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
New Zealander
Уже жду недождусь когда мы Лигу Чемпионов выиграем.
bsdmk13
Интересно, что они в шлюхтере курят?