Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 серпня 2021, 18:33
1916
5

Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «У нас один з наймолодших колективів в Європі»

Наставник «Шахтаря» – про свою команду

| Оновлено 05 серпня 2021, 18:33
1916
5
Роберто ДЕ ДЗЕРБІ: «У нас один з наймолодших колективів в Європі»
ФК Шахтар. Роберто Де Дзербі

Головний тренер «гірників» Роберто Де Дзербі розповів в програмі «Інший погляд» у додатку «Shakhtar Club» про ігрову схему команди, бразильських гравців і суперників у чемпіонаті.

– Ви часто використовуєте схему 4-2-3-1, як ви її підбираєте - під наявних гравців чи навпаки?
– Я дивлюся в першу чергу на футболістів і тільки потім я можу почати будувати свою тактику, але якщо потрібно - можу адаптуватися під ситуацію. Проблема не в числах, 4-2-3-1, 4-3-2-1, проблема в тому, що футболісти повинні знати, що саме робити на полі, і робити це добре.

– На ваш погляд якась схема підходить Шахтарю і чи визначилися ви вже зі схемою для команди?
– Найголовніше - це щоб найсильніші футболісти грали всі разом. Потрібно поєднати найкращі якості найсильніших футболістів і тоді буде легше домогтися потрібного результату. Коли у тебе є потрібні якості - немає ніяких обмежень.

– Чи готові ви до того, що в чемпіонаті України суперники будуть закриватися і ви змушені будете грати першим номером?
– Ми звичайно готові, тому що коли я був у Сассуоло, то багато команд вже тоді закривалися проти нас в обороні. Це не добре чи погано, найголовніше – знати як грати в такому випадку і як розвивати нашу гру. Я вже знаю, що багато команд в Україні будуть сидіти в обороні, але ми повинні готуватися до цього, тому що врешті-решт – це теж футбол.

– В останні роки Шахтар робив ставку на бразильських гравців. Чи будете ви дотримуватися цього курсу?
– По-перше, Шахтар робитиме ставку на сильних футболістів, дуже хороших футболістів. Окей, вони бразильці, питання ж не в національності - футболіст з України, з Бразилії чи Італії, питання в тому - хто сильніший, хто дуже сильний, і хто слабкий. Я вважаю це плюсом, що у нас є багато бразильців, бо разом вони дуже добре взаємодіють один з одним, у них є традиції, культура, і разом вони створюють хороший колектив. Але точно можу сказати, що Шахтар завжди купував сильних футболістів і до сьогоднішнього дня ця традиція залишається.

– Що ви насамперед сказали гравцям Шахтаря, коли приїхали на перше тренування. Можливо, поставили свої умови?
– Я відразу їм сказав, що ми будемо наполегливо працювати, але в той же час ми будемо розважатися.

– Ваша тренерська діяльність - це більше про тактичний чи комбінаційний футболі?
– Все разом, тому що одне пов'язане з іншим, і навпаки. Адже коли футболіст індивідуально поліпшує свій рівень - вся команда може стати краще. У кожного футболіста є свій розвиток, пов'язаний з командою, і тому ми хочемо, щоб футболісти поліпшили свою гру.

– Що б ви хотіли в першу чергу виховати в гравцях Шахтаря? Чому навчити їх?
– У нас один з наймолодших колективів в Європі, і у молодого футболіста трохи менше досвіду, ніж у інших - якби він був досвідчений, ми б вже не говорили, що він молодий. Що б я хотів особливо передати їм? Це те, що не дивлячись на те, що у нас молода команда, ми можемо відразу почати вигравати, і звичайно кожен футболіст, особливо молодь, повинні зрозуміти, що це дуже складно, тому вони повинні почати старанно працювати і добитися необхідних результатів. Що я завжди просив і продовжую просити - це щоб молоді футболісти стали відразу дорослими. Ми точно сильна команда, футболісти все сильні, але цього ще не достатньо - потрібно їм донести, що вони сильні і треба продовжувати багато працювати.

– У Шахтаря історично склалося гаряче протистояння з київським Динамо. Скажіть, ви вже вивчали суперника?
– Для нас найголовніше - це поліпшити наш рівень, але й за суперником теж потрібно дивитися - ми повинні знати, як робити боляче супернику. Я знаю, що в минулому сезоні Динамо все виграло і вони заслужили всі ці трофеї, вони чемпіони, і в даний момент вони фаворити, щоб виграти знову чемпіонат, але ми готові боротися.

Повну версію інтерв'ю дивіться за посиланням

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Роман Порывай
Пятов, Степаненко, Кривцов, Марлос, Алан Патрік, Ісмаїлі, Дентіньо, Коноплянка, Жуніор Мораес... Кого ще я забув у одного з "наймолодших" складів у Європі?
RomanEnakievo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
BUCH
Я хоть и болельщик ДК, но : Пятов, Степаненко, Кривцов, Марлос, Алан Патрік, Ісмаїлі, Дентіньо, Коноплянка, Жуніор Мораес... - эти игроки при макарошке сидят на банке, но сам факт, что разницу в матчах делают : Степаненко, Марлос, Алан Патрік, Ісмаїлі...
посмотрим , что будет дальше...
Одно понятно, что шд , сос лов Дедзерби, Украинским никогда не будет...
Так и останется , золотой пальмой бананов, для бразильских мартышек!!!
Burevestnik
это хорошо, что ФК "ШД" открывает футбольные школы в разных городах.
Но неужели в этих школах нет сильных игроков
для шахтерского клуба? Странно...
zzg77
Уже начинает тошнить от постоянных интервью!!!!!