Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 серпня 2021, 00:22
17112
30

Знову буде скандал. Десна дотиснула Маріуполь

Вирішальний гол був забитий з підозрою на офсайд

| Оновлено 02 серпня 2021, 00:22
17112
30
Знову буде скандал. Десна дотиснула Маріуполь
ФК Десна

На відміну від минулого сезону «Маріуполь» розпочав новий чемпіонат України на своєму рідному стадіоні і, звичайно ж, хотів порадувати своїх вболівальників красивою грою і позитивним результатом. У «Десни» теж був хороший мотив для успіху, адже чернігівський клуб стартував в сезоні з перемоги. Тому гості виходили на стадіон імені В. Бойка з бажанням продовжити свою виграшну серію.

Наставник маріупольців Остап Маркевич у порівнянні з першим матчем зробив дві заміни в стартовому складі, випустивши в основі Очеретька та Кащука. Щодо Олександра Рябоконя, то він обмежився однією зміною - замість Безбородька гру почав Гуцуляк.

Стартовий відрізок матчу був за «Десною». Її футболісти більше контролювали м'яч і на 5-й хвилині Селін завдав першого удару в цьому поєдинку, але м'яч полетів вище воріт. Ближче до середини тайму маріупольці вирівняли гру і стали атакувати навіть гостріше гостей.

Так, на 20-й хвилині Мишньов після передачі справа від Стасюка пробив повз дальню штангу. За дві хвилини капітан господарів поля знову пробив по воротах, цього разу здалеку. Литовка м'яч відбив перед собою, але Кулаков на добиванні не влучив, та ще й заліз в офсайд. А на 24-й хвилині все той же Мишньов бив вже зльоту після того, як м'яч відскочив від захисника, проте і тут у ворота не влучив.

А потім протягом семи хвилин Кащук заробив дві жовті картки і залишив свою команду у меншості. Обидва рази він грубо грав у підкаті спершу проти Тотовицького, а трохи пізніше в центрі поля збив Калитвинцева.

Дивно, але навіть після вилучення «Маріуполь» продовжував активно йти вперед і до перерви створив кілька небезпечних моментів. На 40-й хвилині Очеретько пробив з-за меж штрафного майданчика трохи вище поперечини. Потім Литовка парирував удар Горбунова, але ніхто з гравців приазовського клубу не встиг на добивання. А на третій компенсованій хвилині Топалов своїм сильним ударом потряс праву штангу, а Кулаков, який намагався добити м'яч у ворота, знову заліз в офсайд.

Після перерви ігрова перевага знову перейшла до «Десни». Але тепер вже вона стала створювати один небезпечний момент за іншим. На 53-й хвилині близьким до успіху був Завійський, але його удар заблокував Мишньов. За хвилину після подачі кутового Селін пробив головою, та Кудрик відбив м'яч буквально на лінії воріт. А ще через хвилину Завійський пробив над поперечиною.

Не забиваєш ти - забивають тобі. Це неписане футбольне правило спрацювало на 65-й хвилині. Микитишин, який вийшов на заміну в другому таймі, прорвався по лівому флангу і віддав передачу в центр штрафного майданчика на Кулакова. Нападник «Маріуполя» м'яч прийняв, трохи собі підробив і точно пробив в лівий від себе кут воріт.

Але недовго раділи місцеві гравці та їхні уболівальники. На 71-й хвилині гості все ж реалізували свою чисельну перевагу. Гол вийшов трохи схожим. Цього разу Калитвинцев промчав по правому флангу своєї атаки і виклав м'яч на лінію воротарського майданчика під удар Будківському, який точно пробив у дотик в сітку воріт.

В час, що залишився до кінця матчу, «Десна» намагалася вирвати перемогу, а «Маріуполь» більше оборонявся. Це вдавалося господарям аж до другої компенсованої хвилини до основного часу. Але не витримали. Одна з останніх атак гостей завершилася результативно. Завійський отримав м'яч на правому фланзі і виконав передачу в центр штрафного майданчика. Тотовицький м'яч пропустив і Безбородьку вже ніхто не заважав вразити ціль. Щоправда, здалося, що форвард чернігівської команди був у положенні поза грою, але арбітр м'яч зарахував.

Ось так «Десна» у другому матчі поспіль здобуває перемогу, коли її суперник залишається в меншості.

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

«Маріуполь» – «Десна» - 1:2

Кулаков, 65 – Будківський, 71, Безбородько, 90+2

  Кащук, 28, Чоботенко, 78, Микитишин, 89 – Калитвинцев, 48, Сафронов, 64, Селин, 67

  Кащук, 35 (друге попередження)

«Маріуполь»: Кудрик – Горбунов (Драмбаєв, 79), Микицей, Чоботенко, Стасюк – Чех – Кащук, Очеретько (Петерман, 57), Мишньов (Мампассі, 73), Топалов (Микитишин, 57) – Кулаков (Хромей, 73).

«Десна»: Литовка – Картушов, Селін, Цимбалюк (Жук, 46, Шевцов, 76), Сафронов – Арвеладзе (Домбровський, 72), Завійський – Гуцуляк (Безбородько, 72), Тотовицький (Волошин, 90+5), Калітвінцев – Будківський.

Арбітр: Ярослав Козик (Мукачево).

Стадіон: ім. В. Бойка (Маріуполь).

Удари (у площину): 10 (5) – 11 (6)
Кутові: 3 – 5
Оффсайди: 4 – 0.

МАРІУПОЛЬ - ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 31°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Денис Безбородько (Десна).
71’
ГОЛ ! М'яч забив Пилип Будківський (Десна).
65’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Кулаков (Маріуполь).
35’
Олексій Кащук (Маріуполь) отримує червону картку.
Оцініть матеріал
(33)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 180
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
21 век. Зачем подавать такую новость без видео?
Евгений Семыкин
А в чём скандал ?))
Приехала никакущая Десна, катала вату против Арендуполя, проигрывая в большинстве, получила втык от тренера, забегала, реализовала численное преимещество заслуженно победив. Что не так ?))) Без левых пеналей, без левыъ красных ( просто умалишённым надо быть так фолить )
FunDK
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
nivava
В момент передачи, оффсайда НЕ БЫЛО!!!
_ Moore
Та просто лінійний фізично не міг бачити, що Тотовицький зачепив м'яч спиною! Якби не зачепив - то чистий гол! От де сказалось відсутність ВАРу!
Burevestnik
офсайд был или не был? Вот в чём вопрос!!!
Надеюсь эксперты Ф1/2/3 проанализируют досконально,
а "Великом футболе" другие эксперты доведут
анализы до логического конца.
slafko
Все претензии мариупольцам к себе самим и к отсутствию ВАР. Десна полуживая и так, замени даже нет (Жука выпустили и убрали). Кащук - два прыжка в ноги в центре поля в течении семи минут в первом тайме -зачем!? Чоботенко пешком выходил (не выбегал) в офсайт и не вышел когда Завийский делал подачу, офсайта не было. Было касание или нет спины без ВАРа не разобраться (судьи не видели).
Viktor Levkovskiy
Нуну. офсайд не офсайд там разбирать нечего, гол Десна забила еще раньше, который судьи тупо не увидели. На 54 минуте вратарь Мариуполя отбил мяч не с линии ворот, а уже из-за линии ворот. Внимательно посмотрите повторы.
leccinum
и что, теперь болонки снимутся с розыграша?
Владимир Копяк
Никакого скандала не будет! В момент удара по мячу, игрок который забывал мяч, не находился в офсайде, мяс не коснулся партнера по команде, так что все должны успокоиться.
Николай Власов
а чем это поможет мариуполю
_ Moore
Калитвинцев-мол - може, для лавки збірної згодиться?
nivava
Нету НОРМАЛЬНОГО повтора эпизода, так что хз, был или небыло офсайда...
апк
Ну и что будет? Ничего. Хотя со всех ракурсов было видно вне игры.
Опять Остапа опускают - ООО...
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vlato0709
Я хочу обратиться к Рябоконю, который в послематчевом интервью сказал, что его команда отомстила Мариуполю за поражение в прошлом сезоне, которое не позволило Десне попасть в Еврокубки. Во-первых это не отмщение, а реванш, причем с голом, забитым из 100% офсайда. Во-вторых, господин Рябоконь, что бы ты делал в Еврокубках? Позорил бы Украину? С такой игрой ты бы только и делал это. Мариуполь выглядел намного лучше, хотя и играл в меньшинстве.
Pavlo Kolejchuk
Десна другий гол забила з офсайта, головне що показали - даунци ні лізьте туди де вас не чекають.