Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 липня 2021, 18:41
3521
9

Десна – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Битва двох неоднозначних колективів

| Оновлено 25 липня 2021, 18:41
3521
9
Десна – Чорноморець. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Чорноморець Одеса

У неділю, 25 липня, у Чернігові на стадіоні ім. Ю. Гагаріна відбудеться матч першого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, в якому зіграють чернігівська «Десна» та одеський «Чорноморець». Стартовий свисток київського рефері Олексія Деревинського пролунає о 19:30 за київським часом.

«Десна»

Ще роком раніше футбольне життя в Чернігові майоріло усіма барвами, а головна команда міста готувалася до старту в кваліфікації до групового етапу Ліги Європи УЄФА. Хто б міг подумати, що вже через сезон про це місцева публіка буде згадувати лише як про приємну ностальгію на тлі кризового стану «Десни». Підопічні Олександра Рябоконя фінішували на шостій сходинці турнірної таблиці, яка не дає їм зовсім нічого перед стартом нового розіграшу УПЛ.

При цьому, той обсяг негативної інформації, який діставався до преси і уболівальників із табору команди в негативному сенсі просто вражав. У підсумку, «сіверяни» позбулися безлічі футболістів основної обойми, але при цьому лише відносно взяли курс на омолодження складу. Зокрема, прихід досвідченого 33-річного Євгена Селіна можна вважати якісним трансфером (ще б пак – гравець дістався безкоштовно), але до концепції «молодості» він також не може бути залученим. Окрім екс-гравця грецького «Анортосіс», команду також поповнили відомі загалу Тарас Завійський, Євген Цимбалюк, Вадим Жук і Олександр Сафронов. Без оренд, зрозуміло, теж не обійшлося – Крістіан Біловар і Вікентій Волошин із «Динамо» Рябоконю точно знадобляться.

«Чорноморець»

І якщо негативний контекст до «Десні» прив'язався відносно недавно, то проблеми одеського клубу тягнуться ще з моменту вильоту команди з УПЛ після сезону-2018/19. У «моряків» були негаразди з правовласником їх домашньої однойменної арени, які не так вже й гладко вирішив аукціон із продажу прав. При цьому, місто з майже мільйонним населенням залишалося без футболу найвищого рівня весь цей час, за винятком тих моментів, коли «Шахтар» і «Динамо» навідувалися туди за матчами Суперкубка України. Тепер, історія повторюється – знову друге місце Першої ліги забезпечило «Чорноморцю» повернення в «еліту», але...

Але потім, у внутрішніх справах клубу почалися якісь уже зовсім дивні речі. Олексій Антонов керував командою в минулому сезоні, але до УПЛ Одеса піднімається вже з Юрієм Морозом, який прийшов з київського «Динамо» . І добре було, якби на цьому плин столичних кадрів у клуб добіг до кінця, але 13 орендованих у «біло-синіх» футболістів... Таке просто не могло залишитися непоміченим! Фанати клубу миттєво вступили в конфлікт із керівництвом, і їх позицію зрозуміти цілком можна – репутація клубу на цьому була фактично зруйнована, хоча, як говорили колись, саме для одеських уболівальників необхідно повернути футбол у це місто.

У підсумку, отримуємо «гастролі», і нехай у якості запрошених «акторів» не доводиться сумніватися – молодь у «Динамо» в повному порядку, але зі сприйняттям гри клубу тепер будуть великі проблеми.

Історія зустрічей

Футбольні шляхи «Десни» і «Чорноморця» раніше перетиналися цілих 11 разів у рамках різних змагань. Спостерігається явна перевага чернігівців у здобутих результатах – 9 перемог проти однієї поразки з їх боку, за однієї нічиєї. Останній раз суперники грали в товариський матч в Одесі влітку 2019 року – він завершився нічиєю 0:0, а останній офіційний поєдинок за участю цих команд приніс ту саму, єдину, перемогу «моряків» (3:0), яку вони здобули на своєму полі . Забивали тоді Володимир Танчик і Арні Вільхамссон (дубль).

Феміда

Арбітром матчу призначено Олексія Деревінського з Києва, який провів лише шість матчів УПЛ в своїй кар'єрі на поточний момент. Команди під наглядом цього рефері ще не грали.

Орієнтовні склади

«Десна»: Сидоренко – Селін, Біловар, Сафронов, Жук – Гуцуляк, Домбровський, Арвеладзе, Калитвинцев – Тотовіцкій – Будковський.

«Чорноморець»: Варакута – Скорко, Мартиненко, Долгов, Кузик – Білошевський, Тлумак – Авагімян, Вачіберадзе, Мащенко – Ванат.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що команди перед стартом сезону знаходяться в дуже неоднозначному стані, тому в стартовій грі зіграють унічию. Нашою ставкою буде позиція – нічия з коефіцієнтом 3.45 по лінії Vbet.

25 липня, неділя

«Десна» – «Чорноморець»
Чернігів. Стадіон ім. Ю. Гагаріна. 19:30
Пряма ТБ-трансляція – телеканал Футбол 1 та відеосервіс Oll.tv
Арбітр: Олексій Деревинський (Київ)
ДЕСНА – ЧОРНОМОРЕЦЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:1
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
Стадион имени Гагарина??? Хорошо, хоть не Зои Космодемянской.
Интересное видео про Гагарина.
https://youtu.be/8U2FTCYXakY
Обидно, что в этом участвовал выдающийся украинец Сергей Павлович Королев, но тогда времена были такие. Выбора не было.
Слабый чемпионат, надо уезжать за границ
Черноморец выиграет.
Очень сильный состав.
ffff
ориентировочные составы. Десна без капитана?
Володимир Ляшенко
Хоча Десна не раз лягала під кіпріотів, але Синьомордець - то взагалі жесть! 100% їхня шістка. Фармище! Видно Суркісня по лінії ОПЗЖ порішала все з Клімовим...
Тому сьогодні - за Десну!