Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 липня 2021, 18:22
2072
0

Верес – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Ровесники знову в одній лізі

| Оновлено 24 липня 2021, 18:22
2072
0
Верес – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

На початку місяця «Верес» відсвяткував лише шосту річницю з моменту отримання професійного статусу, але який же шлях за цей недовгий термін подолала команда! Двічі всю вертикаль українських ліг пройшов народний клуб, і ось в цих «американських гірках» - друге пришестя в УПЛ. Інша справа - «Колос», який починав штурм ще Другої ліги одночасно з «Вересом», та завдяки наполегливому поступальному руху вже не бачить себе без єврокубків.

«Колос»

Якраз у понеділок колектив Руслана Костишина дізнався імена можливих суперників по Лізі Конференцій, так що стартові тури Прем'єр-ліги ковалівці розглянуть як плацдарм для підготовки до євробаталій. Поліпшення якості гри - безперервний процес, що і підтвердив останній спаринг «Колоса», в якому команда поступилася новачку Першої ліги, «Поділлю» - 2:3. Всього ж ковалівці в минуле міжсезоння встигли провести вісім контрольних матчів, чотири рази програвши.

Без кадрових революцій провів літо «Колос», але без змін у складі, звісно, не обійшлося. У ряду гравців «Динамо» завершився термін орендних угод - виконавці повернулися в київський клуб. Окремо відзначимо перехід в те ж «Динамо» Дениса Антюха, в «Рух» - Павла Оріховського. Такі втрати можна вважати найбільш серйозними. З «Інгульця» прийшов в команду Ніко Сітчінава, а з «Миная», який тоді ще готувався до Першої ліги, Анатолій Нурієв і Тарас Саків. Позицію в центрі оборони повинен посилити білоруський легіонер Олександр Павловець, який перейшов з «Ростова», конкуренцію голкіперам скласти – Володимир Маханьков, який непогано зарекомендував себе в Першій лізі в складі «Полісся». Напередодні виїзду в Луцьк клуб оголосив про підписання контракту з бразильцем Дієго Сантосом, який перейшов з «Вітебська».

«Верес»

«Верес» зіграв влітку сім матчів, також програвши в чотирьох зустрічах. Суперники у команди з Рівного були трохи сильніше, але їжі для роздумів у тренерського штабу після підготовки напевно залишилося не менше. Як і у «Колоса», не знайшлося у «Вересі» явно вираженого бомбардира: єдиним футболістом, який забив більше одного м'яча, став Роберт Гегедош, який відзначився двома голами. В останньому ж спарингу літа «Верес» «всуху» поступився «Десні» - 0:2.

«Родзинкою» трансферної політики «Вересу» у міжсезоння стало возз'єднання в клубі братів-близнюків: Євген Пасіч з «Олімпіку» приєднався до Геннадія, Сергій Шестаков з угорського «Діошдьйорк» - до Михайла. Також поповнили команду Дмитро Кльоц, який раніше виступав за азербайджанський «Сабах», Михайло Гечев з молдавського «Святого Георгія» та голкіпер Артем Кічак, останнім клубом якого був «Олімпік».

Коментар

Своїми думками про майбутнє протистояння поділився гравець «Колоса» В'ячеслав Чурко: «Знаю, що ця команда дуже добре себе проявила в Першій лізі. Там багато футболістів, які були до цього в УПЛ. Знаю, що Вірт - хороший тренер і вони грають в класний футбол з контролем м'яча».

Статистика протистояння

Суботній поєдинок в Луцьку стане для команд шостою зустріччю, при цьому - дебютною в рамках Прем'єр-ліги. А в Першій-Другій лігах «Колос» виграв чотири матчі з чотирьох, зате поступився в розіграші Кубку України 2015/16. Напруження в протистояннях часто зашкалювало, так що чекаємо емоційний поєдинок і в суботу.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Когут, Солдат, Мірошник, Гончаренко, Немчанінов, Пасіч Є., Кучеров, Полюлях, Пасіч Г., Шестаков М., Гегедош.

«Колос»: Маханьков, Гавриш, Павловець, Золотов, Петров, Саків, Мілько, Богданов, Сітчінава, Чурко, Костишин.

Прогноз на протистояння

Ми вважаємо, що в майбутньому матчі позначиться досвід, накопичений «Колосом» в елітному дивізіоні. До того ж, з урахуванням швидкого старту в Лізі конференцій, ковалівці повинні бути ближче до оптимального стану. Нашою ставкою буде перемога «Колоса» з коефіцієнтом 2.07 по лінії Vbet.

24 липня, субота

«Верес» – «Колос»
Луцьк. Стадіон «Авангард». 17:00
Пряма ТБ-трансляція – Футбол 2
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
ВЕРЕС – КОЛОС. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 0:1
Артем Циганенко
Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.