Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 29 липня 2021, 17:28
14467
17

На безальтернативній основі. Як UA:Перший показуватиме Олімпіаду

Оглядач Sport.ua розповідає, як в Україні показуватимуть Олімпійські ігри

| Оновлено 29 липня 2021, 17:28
14467
17
На безальтернативній основі. Як UA:Перший показуватиме Олімпіаду
НОК України

Sport.ua в спецпроекті «Україна на Олімпіаді в Токіо» cпільно з FAVBET розповідає, як в Україні показуватимуть Ігри в Токіо.

За традицією, офіційно Олімпійські ігри стартують з тієї миті, як під час церемонії відкриття на головній арені змагань запалиться Олімпійський вогонь. Однак так само звичною є й інша звичка. Олімпіада має свої «мінус другий» та «мінус перший» дні. Нинішні, 32-гі за ліком літні Ігри в Токіо – не виняток. А тому змагальна програма головного спортивного старту чотириріччя відкривається уже завтра, 21 липня. О 16:30 за місцевим часом (о 10:30 – за київським) на поле стадіону «Саппоро Доум» у Саппоро вийдуть жіночі футбольні збірні Великобританії й Чилі. Через півгодини у Ріфу, на «Міяґі Стейдіумі» свій матч розпочнуть футболістки Китаю і Бразилії. Головною родзинкою ігрового дня стане поєдинок двох жіночих футбольних топ-збірних – Швеції і США. Він розпочинається о 11:30 за київським часом у Токіо, на головній арені Ігор.

Головні ставки FAVBET на Олімпіаді в Токіо-2020

На відміну від футболу чоловічого, який традиційно представлений на Олімпіадах гравцями, не старшими 23-х років, жіночі збірні виступають на Іграх найсильнішими складами. Пересічний глядач отримував би гарну нагоду оцінити принади найпопулярнішої в світі гри у виконанні прекрасної статі. Однак легально українці ні вищезгадуваних, ні трьох інших поєдинків жіночого футбольного турніру 21 липня не побачать. Як і не буде змоги наступного, «мінус першого» дня Олімпіади, подивитися поєдинки турніру з софтболу чи чоловічого футболу. Шкода, бо матчі Мексика – Франція, який розпочинається о 11:30 за Києвом і особливо Німеччина – Бразилія (14:30) мають вельми привабливу обгортку.

Але UA:Перший, єдиного офіційного мовника Олімпіади-2020 на території України, рейтинги, потреби споживача і популяризація спорту традиційно не цікавлять. Наш головний державний телеканал продовжує жити в своєму, відірваному від реалій і тенденцій резервуарі. Формат показу Ігор у порівнянні з Ріо-2016 і зимовою Олімпіадою-2018 у Пхьончхані залишився незмінним. Так, у порівнянні з трансляціями з попередніх Олімпіад за останніх шість років колишній УТ-1, «Перший національний», а нині UA:Перший зробив серйозний крок уперед. Але то не є підставою почивати на лаврах, адже можливості інтернет-телебачення дають змогу не обмежуватися продуктом класичного загальнодоступного телеканалу. Враховуючи кількість змагань, які відбуватимуться одночасно, на сайті UA:Перший можна було б вести незалежні одна від іншої трансляції з різних об’єктів.

Відповідні спроби начебто є, але дуже кволі. «На нашій платформі «UA-Суспільне Медіа» буде три віконця: в першому буде трансляція UA:Перший, у двох інших – ті змагання, які заплановані згідно з графіком Олімпіади», - каже продюсерка творчого об’єднання спортивних програм «UA:Перший» Лариса Рябова. Відповіді на запитання про те, чи заплановані в сітці трансляції ігрових видів спорту, пані Рябова уникнула. З чого зрозуміло, що баскетбол, волейбол, гандбол, водне поло, реґбі чи футбол на Іграх-2020 ми якщо побачимо, то в усіченому варіанті. На рівні трансляцій вирішальних матчів, як то практикувалося під час показу попередніх двох Олімпіад.

Загалом UA:Перший планує впродовж 16-ти олімпійських днів 220 годин прямих трансляцій з Токіо. Враховуючи, що змагальна програма Ігор щодня відкривається о дев’ятій ранку за місцевим часом, а у Києві це третя ночі, мовник запланував, починаючи з 18:30, повторювати важливі для українського спорту старти у запису.

Також UA:Перший щодня демонструватиме дві студійних програми. Перша розпочинатиметься о 10:00 чи 10:30, у залежності від того, коли завершиться перша частина змагального дня. Цю студію вестиме дует Дениса Зерченка і Яни Павлової, доньки знаного футбольного тренера Миколи Павлова. Друга студія запланована на 16:30 і вона має вінчати змагальний день. Її вестимуть Дмитро Лазуткін і бронзова призерка Олімпіади-2016 з художньої гімнастики Анна Різатдінова. Крім того, о 21:30 UA:Перший транслюватиме щоденник змагального дня, який готуватимуть журналісти, котрі знаходяться безпосередньо в олімпійському Токіо. Окрім знімальної групи, в Японію вирушили репортери телеканалу Дарія Кузнєцова, Євген Перестенко і Євген Каранов.

Коментуватимуть спортивні події в прямому ефірі загалом звичні за попередніми Олімпіадами персоналії – за єдиноборствами буде закріплений згадуваний уже ведучий Дмитро Лазуткін, репортажі з плавання вестиме олімпійський чемпіон Москви-1980 Сергій Фесенко, в тонкощах легкої атлетики допоможе розібратися Людмила Якушева, фехтування – Анна Савчик.

«UA:Перший є ексклюзивним мовником Олімпіади в нашій країні. Більше ніхто і ніде не побачить Олімпіаду в Україні, крім як на нашому каналі», - попереджує пані Рябова, немов підштовхуючи потенційного споживача шукати ті трансляції, які в Україні легально не будуть доступними, на піратських ресурсах.

P.S. Також за Олімпійськими Іграми в Токіо можна стежити на сервісі MEGOGO і каналах Eurosport.

Скільки медалей виграє Україна на Олімпійських іграх в Токіо

Читайте також: 

Україна на Олімпіадах. 1996-2004 - підтримка діаспори і Золота Яна

Україна на Олімпіадах. 2008-2016 – під зірками Ломаченка, Харлан і Чебана

 

Оцініть матеріал
(57)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

80+ метрів. Українець Кохан видав особистий рекорд сезону у метанні молоту
Інші види | 20 квітня 2024, 20:45 2
80+ метрів. Українець Кохан видав особистий рекорд сезону у метанні молоту

Такий результат приніс спортсмену срібло

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maks Shou
По перше в приоритеті ті змагання, де приймуть участь українські спортсмени. По друге, доступність каналу. Його можна девитись скрізь і на всьому по території України. По третє, БЕЗКОШТОВНО!!!!
Футбольні єврокубки в цьому році навіть за гроші не зможе подивитись більша частина українців, через банальну відсутність потрібного інтернету, й про це чомусь немає жодного слова ніде, а чому, що не дає правду матку рубонуть, журналісти?????
SaneK
Так тут пишут только про эфирное телевиденье Суспильного, а на сайте можно смотреть все трансляции. Чем это хуже, чем мегого проплативший эту статейку, который тоже только в интернете?
Johny
Евроспорт будет. Они зимнюю показывали прошлую параллельно с UA
turist86
"Загалом UA:Перший планує впродовж 16-ти олімпійських днів 220 годин прямих трансляцій з Токіо".
Це супер, до того ж безкоштовно.
А якщо Івана Вербицького це не влаштовує, хай дивиться закордонні платні трансляції на інших мовах
"Але UA:Перший, єдиного офіційного мовника Олімпіади-2020 на території України, рейтинги, потреби споживача і популяризація спорту традиційно не цікавлять. Наш головний державний телеканал продовжує жити в своєму, відірваному від реалій і тенденцій резервуарі".
Dmytro
Гарна новина!
Navbahor
Нормально. Никто Олимпиаду сутками не смотрит. Есть Дневник Олимпиады.)
Vladislav Pohily
Мене більше хвилює, що починаючи з цієї осені ми будемо дивитись єврокубки на без альтернативній основі і тільки через інтернет. Сам ще не цікавився, але люди кажуть, що їх ще й у повний пакет впихнуть за 300 грн.
Fangold
Коли вже буде український Євроспорт????
vitaha33
Тобто євроспорта не буде!? В програмі євроспорта на мегого є олімпійські ігри
андрей лавров
В МЕГОГО є 8 каналів євроспорт з трансляцією олімпіади ---так , що це цілковита брехня
olehsem
А ще краще придбати на місяць підписку на Eurosport Player за 5 євро. І тоді можна дивитися будь-яку трансляцію з будь-якого олімпійського об'єкту. Пропустив - в записі передивитися.
Владимир Копяк
У нас к власти пришли люди из 95 квартала,которые,вообще-то должны разбираться в телевидении,что,где и как... Оказывается, чтобы наладит нормальный просмотр ОИ,надо закончить,как минимум,еще пару ВУЗов... И эта компашка всеми правдами и не правдами рвется в цивилизованную Европу? Не смешите мои тапочки...Мы смеемся с РФ, но у них будут показывать ВСЕ соревнования с олимпийских арен... Для нас это НЕВЫПОЛНИМО...Я посмотрю,в итоге,как наши выступят на ОИ, вот тогда и посмеемся вместе....
OdessaMaMa
Как всегда все через ..опу!