Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Пляжний футбол
| Оновлено 07 липня 2021, 02:57
23069
16

Асоціація пляжного футболу пояснила, чому збірна України не їде на ЧС

Владислав Ващук пояснив позицію асоціації

| Оновлено 07 липня 2021, 02:57
23069
16
Асоціація пляжного футболу пояснила, чому збірна України не їде на ЧС
beachsoccer.org.ua

Перший віце-президент Асоціації пляжного футболу України Владислав Ващук дав офіційну позицію організації щодо того, що збірна України відмовилася їхати на чемпіонат світу в Москву.

Збірну на турнірі замінить Швейцарія.

«Розставляю всі крапки над «і», щоб слова не були вирвані з контексту, а то кількість публікацій в ЗМІ зашкалює. Шановні журналісти, колеги і просто співчуваючі! Будь ласка, не потрібно робити гучних заголовків. Якщо АПФУ прийняла рішення про те, що збірна не їде на чемпіонат світу - значить, в цьому є сенс. І я підтримаю його, якою б не була моя особиста думка з цього питання. Я розумію, що таке гра в команді. Я розумію і поділяю політичну позицію федерації, але у мене є своя точка зору на спортивну складову. У мене, як у футболіста, як у спортсмена. І я висловив альтернативну точку зору, яку вирвали з контексту і використовували як хайп для трафіку в ЗМІ».

«Для тих, хто не в темі - збірна України з пляжного футболу виграла перепустку на чемпіонат світу в Москві. На даний момент Асоціація пляжного футболу України прийняла рішення про те, що Росія не може забезпечити безпеку для нашої збірної на своїй території і поїздка збірної на чемпіонат світу неможлива».
   
«Так, мені боляче і прикро за наших спортсменів. Мені дуже шкода, що так склалося. Моя особиста думка, як спортсмена, який знає, що таке підготовка до чемпіонату і що таке завоювати путівку, не збігається з позицією функціонера. Я боюся уявити, що відчувають ті, для кого цей чемпіонат світу був, можливо, останнім шансом, адже вік спортсмена дуже короткий. Останній раз Україна виходила на чемпіонат світу вісім років тому. У нас зараз сильна збірна, як ніколи».

«Перед тим, як хлопці їхали в Португалію - я особисто говорив про те, що потрібно їхати і вигравати. Вигравати, незважаючи ні на що. Хоча всі чудово розуміли, що місце проведення чемпіонату світу максимально несприятливе для нашої збірної. Я не міг і не можу інакше - спорт це часто боротьба на межі можливостей і це не про тих, хто здається. І зараз би я дуже хотів, щоб наша збірна на чемпіонаті світу довела всім, що ми можемо, в будь-яких умовах і за будь-яких обставин».

«АПФУ прийняла рішення відповідно до рекомендацій міністерств, організацій та відомств України. Асоціація пляжного футболу України - це не одна людина. Будь-які рішення тут приймаються колегіально. Я перший віце-президент АПФУ, але я не є єдиною особою, яка приймає рішення. Моя думка - всього лише особиста думка. Мені разом з усіма гірко усвідомлювати, що цей чемпіонат світу, швидше за все, пройде без нашої збірної. Але рішення вже прийнято. І воно не заперечується. Сподіваюся на ваше розуміння і підтримку», - заявив Ващук.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?
Футбол | 25 квітня 2024, 03:45 0
Розпочинається плей-оф Кубка Азії U-23. Хто стане суперником України на ОІ?

Опонентом синьо-жовтих буде команда, яка посяде в Азії третє місце

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Scofield Lincoln
Вообще какого х.. в рашке проводятся такого рода соревнования? Там пляжи самые лучшие что ли!?
dd dent
Игроков жаль все же
Віталій Яценко
Вважаю, що організатори, які обирають такі країни для проведення змагань рівня ЧС не можуть не усвідомлювати історію, що ця країна є агресором, що у неї конфлікт із багатьма країнами через окупацію територій. Що це країна із допінговими скандалами, яка на більшості офіційних турнірів немає право виступати під своїм прапором. І тут їм ЧС...
Форма Збірної України, в якій виступає наша Збірна, визнана там за поребріком терористичною на рівні думи. І за її носіння від 8 років світить. Тому всі наші гравці, їдучи туди, автоматично визнаються терористами. Це варто розуміти всім, хто за те, щоб хлопці туди їхали. Впустити впустять, і посадять. І ніхто еічого не зможе вдіяти.
euro2012_za_2012euro
Украина сыграла на ЕВРО в этой новой форме.
Значит могла сыграть в ней и на ЧМ !
В полной безопасности !!
Надо было только официальный запрос сделать в ФИФА.
А они бы уж в РФ получили гарантии.
Но, никто даже не почухался - решение было принято ещё до квалификации.
Buba_Kashpersky
Что финал пройдет с Москве знали? Знали. Что не первый год идет война знали? Знали. Т.е. ЗНАЛИ, что не поедут в Москву в ЛЮБОМ случае результатов отбора!
Т.е. тупо подставили ребят из сборной. По ЧИСТО политическим причинам. Надо проводить перевыборы и не допускать к конкурсу тех, кто голосовал за отказ от участия. Дабы впредь члены АПФУ думали -Что они делают
Local78
Асоціація мала б надати якусь компенсацію нашим гравцям.
Tom Sizemore
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
aleks8-48
Згоден з тим, що злочинно проводити великі і не тільки міжнародні змагання в країні агресора, але на рахунок безпеки спотсменов є сумніви. Команда штангістів, чисельністю не менше, завоювала на ЧЄ в Москві 10 золотих медалей! В честь її спортсменів у лігві ворога неодноразово звучав гімн України і ні хто їх безпеки не погрожував.
euro2012_za_2012euro
Швейцария:
"Україна!
Щиро дякуємо тобi за путівку на чемпiонат свiту 2021 !!!"
/
В футбольном ПРОТИВОСТОЯНИИ Швейцария - Украина 2:0 в пользу швейцаров, которые нас ни раз не победили...
Culpepper333
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rain
Хорошая формулировка: "Россия не может обеспечить безопасность для нашей сборной на своей территории, поэтому поездка сборной на чемпионат мира невозможна".
Тогда - понятно. И тема закрыта.
euro2012_za_2012euro
Украина последний раз участвовала на ЧМ- 2013, потом не проходили квалифай, в 2019 году не поехали на квалифай в Россию.
Сейчас вышли и отказались.
А на следующий ЧМ2023 пробьемся?
Вырванные годы!!
Напомню Четыре всего от Европы выходят на ЧМ !
Победа в Евролиге это хорошо + серебро и бронза.
Но ЧМ это вершина...
И лишать спортсменов её неправильно!
/
А Швейцария регулярно с 2015 на ЧМ
euro2012_za_2012euro
Ассоциация пляжного футбола пояснила, почему сборная Украины не едет на ЧМ.
/
В двух словах.
Глупо подставляться Павелко и Ко в предвкушении дележа транша 16 млн. евро призовых за ЕВРО2020 и риском некоторым функционерам потерять работу с з/п 100.000-700.000 грн в месяц.
И вице-президент Ассоциации пляжного футбола Ващук, в такой работе тоже заинтересован, ему ведь за что-то жить надо и долги по 50.000 долл. надо отдавать.
Чтобы скоротать время, они все массово прививаются Пфайзером,
а не г вн шилд м , привитых которым не пускают в Европу.
euro2012_za_2012euro
Тепер відомі всі 16 учасників Мундіалю - Росія (господар), Іспанія, Португалія, Білорусь, Сенегал, Мозамбік, США, Сальвадор, Таїті, Японія, Оман, ОАЕ, Уругвай, Бразилія і Парагвай.
Швейцария.
/
США поехали, а Украина нет