Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2021, 09:03
14713
27

Ескадра крокує до півфіналу. Збірна Італії в Мюнхені обіграла Бельгію

Команда Роберто Манчіні на наступній стадії чемпіонату Європи зустрінеться з Іспанією

| Оновлено 03 липня 2021, 09:03
14713
27
Ескадра крокує до півфіналу. Збірна Італії в Мюнхені обіграла Бельгію
Getty Images/Global Images Ukraine

В Мюнхені на стадіоні «Альянц Арена» відбувся поєдинок 1/4 фіналу Євро-2020 між збірними Бельгії та Італії.

Ці команди могли б зустрітися у фіналі, однак доля розпорядилася інакше, і їм довелося розіграти лише одну путівку до півфіналу.

Обидві збірні на груповому етапі виступили просто блискуче. І ті й інші здобули по три перемоги, і впевнено вийшли в плей-оф з перших місць. Італія в своєму квартеті в матчі-відкритті турніру розгромила Туреччину - 3:0, після з таким же рахунком познущалася над Швейцарією, а в заключному турі мінімально переграла Уельс - 1:0.

Бельгія, в свою чергу, на груповому етапі «потренувалася» на Росії - 3:0, обіграла Данію - 2:1 і Фінляндію - 2:0. «Червоні дияволи» так само, як і Італія, забили в групі 7 м'ячів, з тією лише різницею, що «Скуадра Адзурра» не пропустила жодного голу.

Можливо, цей аспект і став одним з тих, завдяки якому перед матчем букмекери віддавали невелику перевагу команді Роберто Манчіні. Ось тільки, якщо проаналізувати матчі команд в 1/8, то все не так однозначно. Італійці взагалі могли не вийти в наступну стадію. Адже протистояння з австрійцями було дуже непростим і нервовим і лише овертайм врятував команду-переможця від вболівальницького гніву. Бельгії ж довелося битися з чемпіонами континенту, португальцями, в якому підопічні Роберто Мартінеса взяли гору 1:0.

Старт зустрічі у Мюнхені видався неквапливим. Команди не поспішали розкриватися, придивляючись одна до одної. На вістрі атаки у бельгійців традиційно бентежив захист суперника Лукаку, але м'яч до нього доходив не часто. Італія більше контролювала ігровий снаряд через короткий пас, але центральна вісь бельгійців в обличчях Тілеманса і Вітселя також не давала збій.

Ну а на 12-й хвилині рахунок став відкритим. Після подачі зі штрафного Бонуччі переправив м'яча у ворота, але після перегляду ВАР арбітри гол відмінили, угледівши сантиметровий офсайд у К'єлліні.

А через 10 хвилин прекрасна контратака вдалася бельгійцям. Вона завершилася ударом з лівої Де Брюйне, і тут всю свою стрибучість продемонстрував Доннарумма, який перевів м'яч на кутовий!

Не минуло й двох хвилин, як воротар «Скуадри Адзурри» знову демонстрував свою майстерність. Цього разу він парирував удар Лукаку. І знову це була контратака, контратака в матчі з Італією, яка, схоже, зовсім  відійшла від «катеначо».

І все ж Італія свого домоглася. Верратті зробив передачу до штрафної Бельгії на Бареллу, який проскочив між двома суперниками і сильно пробив у дальній кут - 0:1.

А за хвилину до закінчення першого тайму Інсіньє обіграв Тілеманса і своїм фірмовим ударом здалеку вдруге засмутив Куртуа - 0:2.

Getty Images/Global Images Ukraine

Бельгійці швидко розвели з центру поля, а італійці, судячи з усього, в своїх душах ще святкували забитий гол - Докю прорвався лівим флангом і впав у штрафному суперника в боротьбі з Ді Лоренцо - пенальті, який упевнено реалізував Лукаку - 1:2.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після перерви можна було припустити, що Бельгія піде в атаку, але цього не сталося. Італія, як і в першій 45-хвилинці тримала м'яч, граючи в свою «тікі-таку». Жоржиньо з Вератті повністю перегравали опонентів в центрі поля, створюючи помітну перевагу своїй команді. 

«Червоні дияволи» зробили ставку на швидкого Докю і форвард «Ренна» пару раз тікав на правому фланзі від Ді Лоренцо, але Лукаку все ніяк не вдавалося завершити старання партнера по команді.

Бельгія, яка, здавалося, граючи в пів сили, трощила усіх на груповому етапі, просто нічого не змогла протиставити зіграній і майстерній Італії, яка провела цей матч впевненіше, ніж проти Австрії. 

Getty Images/Global Images Ukraine

У півфіналі на нас очікує битва Італія – Іспанія!
 

Чемпіонат Європи. 1/4 фіналу.

Бельгія - Італія - ​​1:2

Лукаку (45+2, пенальті) - Барелла (31), Інсіньє (44)

Тілеманс (21) - Верратті (20), Берарді (90)

Бельгія: Куртуа, Вертонген, Вермален, Алдервейрелд, Т.Азар, Тілеманс (Мертенс, 69), Вітсель, Меньє (Шадлі, 70; Прат, 74), Докю, Де Брюйне, Лукаку.

Італія: Доннарумма, Спінаццола (Емерсон, 79), К'єлліні, Бонуччі, Ді Лоренцо, Верратті (Крістанте, 74), Жоржиньо, Барелла, Інсіньє (Берарді, 79), Іммобіле (Белотті, 74), К'єза (Толой, 90+1).

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія)

«Арена Мюнхен» (Мюнхен, Німеччина)

БЕЛЬГІЯ - ІТАЛІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

45’
ГОЛ ! З пенальті забив Ромелу Лукаку (Бельгія).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Лоренцо Інсіньє (Італія).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Ніколо Барелла (Італія).
Оцініть матеріал
(46)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФРІДМАН: «Під час ракетного удару по Дніпру команда знаходилась у Києві»
Футбол | 19 квітня 2024, 17:02 0
ФРІДМАН: «Під час ракетного удару по Дніпру команда знаходилась у Києві»

Комерційний директор «Дніпра-1» розповів про ситуацію в Дніпрі

Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 00:45 49
Врятувала 5 матчболів! Костюк вирвала перемогу в 7-ї ракетки у Штутгарті

Марта у трьох партіях обіграла Чжен Ціньвень у 1/8 фіналу турніру WTA 500

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Бельгия всего 5 раз была на Евро (Украина 3 раза) - далеко не топ-сборная, незаслуженно занимает #1 рейтинга уже 6 лет и должна была отлетать еще от Португалии.
Михаил Степанов
шикарный матч!
Brian
Итальянцы как и турки - знатные симулянты. Но Бельгия всё равно не наиграла на 1\2. Всё закономерно.
sanitarium
Италия - космос! Самое талантливое поколение со времен Роберто Баджо. Спинаццола - это просто что-то фантастическое, как же его жаль! Лучшая_команда_мира в очередной раз "сенсационно" не выигрывает турнир (хоть и дали неплохой бой). Вот не знаю - да, куча дорогущих звёзд, есть Де Брюйне, который хорош, есть Лукаку, мощный, но, как по мне, довольно бестолковый. Но вот нет и никогда не было у этой команды какой-то особой магии, какого-то футбольного драйва, который присущ великим футбольным сборным, как, например, Италия, Испания, Нидерланды
Paha_Dnipro
Культура паса у итальянцев на грани фантастики!!! Браво.
А бельгийцы снова и опять мимо) никогда не понимал аплодисментов в их сторону. Флеш моб какой-то)
Сергей Чёрный
Италия заслуженно идёт дальше
Поручик Ржевский
Очень жаль Бельгию.
Их игра - это была романтика и искусство.
Но, никуда не денешься против отлаженной итальянской обороны.
Даже когда Лукаку замыкал прострел на дальней штанге, откуда ни возмись, появилось бедро итальянского защитника.
Штурм итальянцы не дали сделать - всё время своими контратаками отодвигали игру на чужую половину поля.
PS. Пересмотрите внимательно на первый гол. Иммобиле лежит и корчится от боли, но когда его партнёр забил гол, встаёт, как ни в чём не бывало, и бежит праздновать гол. Но защитника своим нытьём отвлёк...
K_Sarioglo@i.ua
Поскольку терпеть не могу сборную Испанию то буду в полуфинале за Италию, но то как они играли последние минут 15 это просто мерзость.
Rys2575
Бельгия это просто набор дорогих игроков ничего особенного эта команда не добивалась а Италия - молодцы!
Yura Юрий
Заголовок..."Эскадра" или все же "Скуадра"?
winner2012
Италия сегодня была чуть лучше, но эти валяния в конце игры противно смотреть... словно вернулись к своему стилю прошлых лет, да и весь второй тайм был в старом стиле. Но всё равно, забили больше, значит заслужили больше. А Бельгию жаль, хорошая команда, в красивый футбол играют. С Испанией думаю фаворит Италия всё таки.
Procol Harum
Червоным прилетела обратка за Португалию. Второго тайма им не хватило.)
Как ни нахваливал игру комментатор, а во втором тайме она превратилась в УГ...
Пока для меня на первом месте игра Испания - Хорватия.
Palyc
Игра забудется, результат навсегда .Бельгийцам не повезло, а итальянцы удачливые и голы забили за счет мастерства ЧМ в 86-м в Мексике, мы (Динамо К- базовая) были на ходу, а в 1/8 бельгийцам уступили 3;4 за счет мастерства Я. Кулеммана. Вот так в больших турнирах и получаются непредсказуемые расклады .Думаю при дисциплине и концентрации внимания наши смогут сделать результат.
lizerginnn
последний 10 минут - это
Oliynuk_sport
Хороший матч, італійці виявились сильнішими за бельгійців у цьому матчі. Італія зіграла майстерно в першому таймі і забила два голи. Бельгія в другому таймі розчарувала.
euro2012_za_2012euro
Финал Италия -Дания.
Италия - будет чемпионом!
garik_trinity
Жаль, что эти две команды не встретились в финале.
lizerginnn
буду за Испанию. это дно какое-то вышло.