Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2021, 15:09
3142
3

Шанс помститися Іспанії за фінал Євро-2012 у Києві. Реакція Італії, Бельгії

Автор переможного голу Лоренцо Інсіньє визнаний найкращим гравцем матчу

| Оновлено 03 липня 2021, 15:09
3142
3
Шанс помститися Іспанії за фінал Євро-2012 у Києві. Реакція Італії, Бельгії
УЄФА. Лоренцо Інсіньє

Збірна Італії, обігравши Бельгію (2:1), вийшла до півфіналу Євро-2020, продовживши безпрограшну серію до 32 матчів. Італія здобула 15-ту поспіль перемогу в рамках чемпіонатів Європи і встановила рекорд турніру. У півфіналі італійці зіграють проти іспанців та можуть помститися за поразку в фіналі Євро-2012 в Києві (0:4).

Головний тренер збірної Італії Роберто Манчіні:

«Ми забили два м'ячі, а могли й більше. Вважаю перемогу абсолютно заслуженою. На черзі – збірна Іспанії, але, чим далі, тим стає важче. Зараз же ми хочемо просто подумати про цю гру і нашу перемогу в ній. Не думаю, що нам було дуже вже важко в якомусь з ігрових відрізків. Щоб перемогти таку команду, як збірна Бельгії, необхідно зіграти бездоганно – саме це сьогодні і сталося».

Зірка матчу Лоренцо Інсіньє:

«Вважаю, кожен гравець провів сьогодні неймовірний матч. Такий удар я завжди награю не тільки на тренуваннях, а й в грі. Щасливий, що влучив. Гол вийшов відмінний, але, повторюю, ми виграли сьогодні всі разом».

Півзахисник збірної Італії Марко Верратті:

«Сейв Доннарумми після удару де Брюйне? О, та це траплялося багато разів: бачу ці дальні удари і кожен раз думаю, що такий нікому не дістати. І тут раптово з'являється його рука. Він неймовірний і тим самим приносить користь команді».

Воротар збірної Італії Джанлуїджі Доннарумма:

«Радість після фінального свистка була безмірною. Ми разом за це боролися, і тепер мені не терпиться потрапити у роздягальню, святкувати перемогу з партнерами по команді. Ми дуже щасливі. Ми виграли всією командою, а вона у нас – екстраординарна. У мене все ще стоїть перед очима той сейв після удару де Брюйне. Ми виклалися на повну, щоб подарувати радість італійцям».

Посол Євро-2020 Джанлука Дзамбротта:

«Казковий сон не припиняється! Збірна Італії під керівництвом Роберто Манчіні виходить в півфінал, вибиваючи найкращу збірну в світовому футболі! Манчіні знову продемонстрував, що його команда готова впоратися з будь-яким суперником, і тепер Скуадра Адзурра виходить на збірну Іспанії. Давайте разом відзначимо цей прекрасний момент, а потім вже будемо готуватися до візиту на Вемблі!»

Головний тренер збірної Бельгії Роберто Мартінес:

«Ми не так добре увійшли у гру, як збірна Італії, але команда прагнула відігратися у другому таймі. На жаль, програли сьогодні ми. Другий забитий м'яч став би для нас імпульсом, і тоді, можливо, ми б перемогли. Але ми не змогли досягти того, до чого прагнули. Проте я пишаюся ставленням до справи і цілеспрямованістю своєї команди».

Захисник збірної Бельгії Ян Вертонген:

«Я все ще прокручують у себе в голові окремі епізоди. Ось ще одна упущена можливість, як і на всіх попередніх турнірах. Кожен раз – одне і те ж. Нам потрібно проаналізувати, де ми помилилися, в чому саме, подивитися відеозапис, опрацювати. Ще болючіше – від того, що моя помилка призвела до голу збірної Італії. Відбулася вона в тій фазі матчу, коли ми мало володіли м'ячем, а коли це відбувалося, то відразу його втрачали. Тому я хотів зберегти м'яч у себе в ногах, однак у штрафному це було явно не найкращим рішенням».

Півзахисник збірної Бельгії Кевін де Брюйне:

«Відчуваю, що ми намагалися з усіх сил, щоб перемогти. Італійці забили фантастичний м'яч, а перший з двох пропущених був, ймовірно, нашою помилкою. Суперник більше володів м'ячем, на жаль. Виліт з турніру – це завжди розчарування. Особисто для мене це були чотири-п'ять напружених тижнів. Найбільше хочу подякувати нашому медперсоналу: це диво, що я сьогодні зіграв, тому що гомілкостопний суглоб точно був пошкоджений. Розрив зв'язок. Але я відчував сьогодні відповідальність за країну. Погано, що більшого зробити просто не міг».

Воротар збірної Бельгії Тібо Куртуа:

«Це важко, але ми знали, що така гра на нас і чекає. У нас було два моменти, але їх виручив воротар. До того ж ми занадто легко дозволили відкрити рахунок. Дійсно, могло скластися по-різному, але збірна Італії заслуговувала на перемогу. Тепер у нас в жовтні – Ліга націй. Це не зовсім те ж саме, але, сподіваюся, ми зможемо вдало там зіграти. А вже в наступному році – чемпіонат світу. Але в будь-якому випадку, так, це для нас удар».

 

Події матчу

45’
ГОЛ ! З пенальті забив Ромелу Лукаку (Бельгія).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Лоренцо Інсіньє (Італія).
31’
ГОЛ ! М'яч забив Ніколо Барелла (Італія).
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках
Футбол | 19 квітня 2024, 10:54 12
Німецькі команди повторили своє досягнення 29-річної давнини в єврокубках

А англійські команди вперше з 2015 року не пробилися до півфіналів Ліги чемпіонів та Ліги Європи

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 1
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Procol Harum
Этот Инсинье носился как Монатик.))
За 0:4 надо же 4:0, в чём лично я сомневаюсь.
Andriy_Bugayov
Ну таk, Італія Іспанії вже мстила, на Євро-2016, kоли виграли 2-0 в 1/8. Kуди ще мстити?