Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 липня 2021, 22:58
77637
83

Україна – Англія. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Євро-2020

В історію вже увійшли. Тепер можна увійти в легенду

| Оновлено 03 липня 2021, 22:58
77637
83
Україна – Англія. Прогноз і анонс на матч 1/4 фіналу Євро-2020
Getty Images/Global Images Ukraine

Третього липня на полі легендарного римського стадіону «Олімпіко» відбудеться чвертьфінальний матч чемпіонату Європи Україна - Англія.

Для «синьо-жовтої» збірної - це черговий історичний рубіж, адже команда вперше просунулася настільки далеко на Євро.

Путівку до чвертьфіналу підопічні Андрія Шевченка «вигризли» у виснажливому поєдинку першого раунду плей-оф - проти Швеції.

Гра зі «скандинавами» на стадіоні в Глазго склалася непросто. Незважаючи на те, що нашим вдалося першими повести в рахунку (забив Зінченко після відмінної передачі Ярмоленка), шведам вдалося забити в «роздягальню» (Форсберг). У другому таймі ближчою до успіху була команда Андерссона. Проте, перші два тайми не назвали переможця. Він визначився у другому екстратаймі. Ключовий момент протистояння - вилучення Даніельссона за грубий фол проти Бесєдіна. В самому кінці другої п'ятнадцятихвилинки українцям вдалося вирвати перемогу: з передачі Зінченка відзначився Довбик, для якого забитий м'яч став прем'єрним в головній команді країни.

На матч проти шведів Андрій Шевченко серйозно змінив тактичний малюнок. Якщо на груповому етапі наша команда грала за схемою 4-3-3, то проти Швеції українці діяли за іншою моделлю - 5-3-2. Дана перебудова дозволила підопічним Шевченка перекрити суперникові «кисень» на флангах і посилити центр захисту. Судячи зі здобутої підсумкової перемоги, запропонована нашим тренерським штабом тактична новація виявилася ефективною.

На наступний день після матчу зі шведами, в середу ввечері, делегація збірної України прибула до Риму. У складі нашої команди відсутній Бесєдін. Форвард, який отримав страшну травму в грі зі шведами, залишив розташування збірної і повернувся до Києва, де йому був поставлений невтішний діагноз: пів року поза футболом.

Крім Бесєдіна, Шевченко не зможе розраховувати на Попова, який теж залишив табір збірної через травму, і на Зубкова. Решта гравців - в строю.

Напередодні гри з англійцями знову актуальним є питання вибору ігрової моделі і відновлення гравців. Гра зі шведами вийшла виснажливою, і в кінці другого тайму деякі наші футболісти помітно «підсіли» (Яремчук, Ярмоленко). Нашому тренерському штабу доведеться в найкоротші терміни (фактично, за три дні) поставити «всіх на ноги». Завдання дуже складне, але цілком здійсненне.

Що стосується вибору ігрової схеми, то, швидше за все, Шевченко знову віддасть перевагу формації з трьома центрбеками. Англія - ​​дуже компактна і швидка команда, яка вміє атакувати через фланги. Тому в даному випадку схема 5-3-2 бачиться дуже доречною.

Збірна Англії відбула до столиці Італії лише за день до гри - в п'ятницю. Гра проти збірної України для команди «трьох левів» - перша виїзна на нинішньому Євро: всі чотири попередні матчі англійці провели на рідному «Вемблі».

Вибір ігрової схеми актуальний і для Гарета Саутгейта. Справа в тому, що на стадії групових поєдинків Англія використовувала схему з чотирма захисниками - 4-2-3-1, а ось проти Німеччини в 1/8 фіналу зіграла інакше: 3-4-3. Зміна моделі продиктована бажанням тренерського штабу англійців нейтралізувати латералів Бундестім - Гозенса і Кімміха. Дана модель виявилася дуже дієвою: «крайки» збірної Німеччини були заблоковані, а свої шанси в атаці Англія, на відміну від суперника, зуміла реалізувати.

Радше за все, і проти України Саутгейт зіграє з трьома центрбеками, бо буде потрібно перекривати на флангах чудово готових функціонально Караваєва і Зінченка.

Getty Images/Global Images Ukraine

Для захисника «МанСіті», а також для вінгера «Вест Хема» Андрія Ярмоленка ця зустріч особлива, оскільки доведеться протистояти своїм одноклубникам.

З точки зору індивідуальної майстерності і багатьох профільних показників збірна Англії перевершує нашу команду. Напевно, змагатися на рівних в швидкості з англійцями нам не вдасться. Однак майбутній матч повинен бути для українців навіть простіше гри зі шведами, адже після перемоги в 1/8 фіналу наша команда має психологічно розкріпачитися. Результат вже не буде так тиснути, як на грі в Глазго. До того ж, «синьо-жовті» напевно захочуть показати «товар обличчям» і перед серйозним опонентом, і перед потенційними покупцями. Загалом, в цій грі у збірної України може відкритися «друге дихання». А ще на користь наших може зіграти недооцінка суперника: на Туманному Альбіоні напередодні гри панує занадто легковажне і поблажливе ставлення до нашої команди. От би покарати тих манірних британців.

Швидше за все, матч не буде феєричним в силу особливостей нинішньої збірної Англії, що ставить на прагматизм і захист своїх воріт. Україна ж навряд чи буде форсувати події і грати першим номером, тому не виключено, що матч перетвориться на футбольні «шахи».

Андрій ШЕВЧЕНКО, головний тренер збірної України:

- Збірна Англії - сильна команда з хорошими виконавцями і довгою лавою запасних. У неї дуже хороший тренер. Ми розуміємо, наскільки важким буде поєдинок. Англійцям неймовірно складно забити, але їхні сильні сторони не повинні нас лякати. Вони повинні нас мотивувати, тому що в футболі, як і в житті, можливо все. Будемо намагатися нав'язати англійцям те, що дасть нам можливість досягти позитивного результату.

Гарет САУТГЕЙТ, головний тренер збірної Англії:

- Після Німеччини гравці співали і раділи в роздягальні, а мені, як завжди, довелося виступити тим, хто псує їм все свято. Якщо в суботу програємо Україні, то все це не матиме сенсу. Я радий, що у футболістів є привід для радості, але справу не зроблено. Збірна лише одного разу в своїй історії була в півфіналі Євро, так що потрібно працювати.

Досі суперники зустрічалися сім разів. Відчутна перевага на боці команди «трьох левів». В активі англійців - чотири перемоги, тоді як українці виграли лише одну зустріч. Ще два матчі завершилися внічию. Різниця м'ячів - 9 - 3 на користь збірної Англії.

Напевно, найбільш пам'ятне протистояння між суперниками відбулося дев'ять років тому, на Євро-2012. Тоді обидві команди потрапили в одну групу. У третьому турі вони зійшлися в очному протистоянні. На початку другого тайму Руні відкрив рахунок. Українці мали реальний шанс його зрівняти на 61 хвилині, коли м'яч після підсічки Девіча перетнув лінію воріт, і вже звідти Террі виніс м'яч. Проте, арбітр Кашшаї взяття воріт не зафіксував. Гра так і закінчилася на користь англійців 1:0. Час брати реванш.

Орієнтовні склади:

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Кривцов, Матвієнко, Зінченко, Сидорчук, Степаненко, Шапаренко, Ярмоленко, Яремчук

Англія: Пікфорд, Вокер, Стоунз, Магуайр, Тріпп'єр, Філліпс, Райс, Шоу, Гріліш, Стерлінг, Кейн.

 

3 липня, субота

Україна – Англія
Рим. «Стадіо Олімпіко». 22:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал «Україна», відеосервіс OLL.TV
УКРАЇНА — АНГЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Феликс Брих (Німеччина)
Прогноз Sport.ua – 1:1 (перемога України в серії пенальті)

 

 

 

 
Оцініть матеріал
(80)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 83
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Ярмола один тайм выдержит, и я бы его выпустил на замену, а в старте Циганкова. Вместо Яремчука Довбыка, у парня сейчас большой эмоциональный подъем и мне кажется он будет землю грызть, что бы забить гол. При необходимости позже можно на Яремчука поменять.
Poltfut
Трудный мачт предстоит, ребятам удачи, Бог в помощь!!
ласабон
нужно на нолик одну игру обязательно! и забить свои моменты, а они будут! тактика на испанию/францию нужна
Batya
Шанси є завжди, навіть тоді. коли їх практично немає. З Богом! Удачі!
DV
Ярмола и Яремчук уже "выстреливали", затем Зина и Довбык. Очень надеюсь на "выстрел" именно сегодня от Цыганкова и Малиновского. Бог в помощь! ВПЕРЁД,УКРАИНА И УДАЧИ ! .... И не сильно здесь ругайте наших пацанов. Им еще ТРИ игры играть!
Vsegda_Za_Metall (Finland)
Останні 4 гри Англія не змогла перемогти Україну, так не дамо їй і сьогодні! Вперед Україно!!!
Микола Унгурян
в принципі 1-1 доволі оптимістичний прогноз.
але надіємось що цього разу таки VAR допоможе і чистий гол не відмінять
Алексей Столетов
Как бы там ни было, но сегодня в течении 3х часов Украина будет одной из 5ти оставшихся на Евро команд
Kherson384
Только ПОБЕДА ребята!
Мы в Вас ВЕРИМ!
Сергій Іксенко
Обіцяю несамовито вболівати! Прошу хлопців покласти душу й тіло за перемогу в сьогоднішній грі!
Сан Саныч
судьба должна отдать должок за матч 2012, надеюсь Кашшай не повторится
Олександр
Україна вперед! До перемоги! Вірю в команду!
Сергей Шец
ПАЦАНЫ, ВАМ И ТАК УЖЕ ОГРОМНОЕ СПАСИБО, ЗА ТО ЧТО В 1/4 ИГРАЕТЕ! ПРОСТО ПОКАЖИТЕ КЛАССНУЮ ИГРУ! РЕАЛЬНО, ВЫ ЕДИНСТВЕННЫЕ С ВОСТОЧНОЙ ЕВРОПЫ, КОТОРЫЕ УМЕЮТ ИГРАТЬ В ФУТБОЛ!!!
БУДУ РАД ПОБЕДЕ, БОЛЬШЕ ЧЕМ ВЫХОДОМ НА ЕВРО ПРОТИВ ПОРТУГАЛИИ!)
Ададададада Аьададададад
Довбик хет-трік зробить і англічани поїдуть дивитись футбол по телевізорі Наші молокососи більш мотивовані, і на їх меньше тиску А якщо таки реально пройдуть, то в московії буде масове ритуальне самовбивство
MAKS7777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр Ад
а чому б зліва не спробувати свіжого Соболя?Хоча б в півзахісті?
Igorok Киев
Победа за нами! Болеем за ниших футболистов и удачи с англичанами тут до финала осталось всего не чего
Local78
Такі матчі запам'ятовуються на все життя, спасибі хлопці, що даруєте Україні ці емоції, удачі!
-_-ENJOY-_-
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
axylinam
Судя по котировкам шансы у нас не такие уж и плохие,дам пожелание нашей обороне,чтобы в этом конкретном матче не делали очередных царских дорогущих подарков англичанам и тогда мы победим