Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 27 червня 2021, 03:37
28824
60

Знадобився додатковий час. Італія насилу пройшла до чвертьфіналу

Австрія протрималася 90 хвилин, але заміни Манчіні принесли перемогу італійцям

| Оновлено 27 червня 2021, 03:37
28824
60
Знадобився додатковий час. Італія насилу пройшла до чвертьфіналу
Getty Images/Global Images Ukraine

В Лондоні на стадіоні «Вемблі» відбувся поєдинок 1/8 фіналу чемпіонату Європи-2020 між збірними Італії та Австрії.

«Скуадра Адзурра» феєрично провела груповий етап: три надзвичайно впевнені перемоги, жодного пропущеного м'яча у власні ворота і підсумкові 7:0 у графі «забиті-пропущені». Команда Роберто Манчіні домінувала в кожному матчі, причому першим номером італійці грали навіть умовно другим складом проти Уельсу. Нинішня Італія практично не має слабких місць. У кожній лінії топ-виконавці, а здорова конкуренція всередині колективу і «тіки-така», що прийшла на зміну «катеначо», виявилася до душі гравцям збірної. У команді встановилася гарна атмосфера, яка переходить і на офіційні матчі.

Австрійці пробилися в 1/8 завдяки перемозі в «матчі життя» з Україною. Поза всяким сумнівом, це був один з найкращих поєдинків підопічних Франко Фоди за останні роки. І, напевно, найбільш невдалий матч збірної України за часів Андрія Шевченка. Втім, Нідерланди чітко показали слабкі місця австрійців - не надто швидкі центрбекі і відсутність необхідної кількості виконавців високого класу, через що важко претендувати на щось більше, ніж вихід з групи.

Вперше Італія грала не на рідному стадіоні. Австрія дуже непогано розпочала поєдинок. На мить здалося, що Франко Фода задумав забити швидкий гол у ворота Італії. Австрійці діяли активно і агресивно, їхній високий пресинг часто змушував Італію втрачати м'яча. Але такий хід гри тривав лише до 7-ої хвилини. Потім італійці забрали м'яч і австрійці відійшли до свого штрафного.

Getty Images/Global Images Ukraine

Перший по-справжньому небезпечний момент біля воріт Австрії виник на 17 хвилині. Спінаццола після чергового рейду виклав м'яч під удар Бареллі і той пробив низом, але Бахманн ногою врятував свою команду від вірного голу. А на 32-ій хвилині Бахманн вже ніяк би і не допоміг, але шедевру Іммобіле не судилося бути. М’яч після пострілу нападника влучив у хрестовину воріт. 

Getty Images/Global Images Ukraine

Ну а у другому таймі Австрія показала ідеальний приклад як потрібно грати проти фаворита: Алаба і Ко грали безстрашно: коли потрібно, вибігали в атаки, а більшу частину часу дуже компактно діяли в обороні. Італію зовсім було не впізнати. Так, «Скуадра Адзурра» більше володіла м'ячем, але моментів практично не було!

А на 65-ій хвилині Італія пропустила свій перший гол з жовтня 2020 года! Арнаутович після подачі Лайнера і скидки Алаби переправив м'яча під поперечину! Правда, після перегляду, ВАР показав сантиметровий офсайд у форварда австрійців - Італії дико пощастило. 

Getty Images/Global Images Ukraine

Ще раз рятівний свисток від воріт Італії пролунав на 74 хвилині. Після штрафного Пессіна в своєму воротарському майданчику збив Лайнера - пенальті! Але знову останнє слово залишилося за ВАР, який показав міліметровий офсайд у австрійця. І після цього прийшло розуміння, що футбол псує не ВАР, а ось такі міліметрові офсайди, які просто скасовують чисті голи і пенальті!

Йшла 80-а хвилина і Італія відбивалася від атак Австрії. Втім, і недавні суперники України також не прагнули забити будь-що і гра перейшла в овертайм.

А там на 95-й хвилині Австрія ледь не вперше облажалася в обороні. Алаба втратив свою позицію і К'єза, обробивши м'яча носом, з лівої прошив Бахманна - 1:0. А через 10 хвилин Пессіна вдруге засмутив суперника - 2:0. Австрійці могли і відігратися, але удар Шауба відбив Доннарумма, а постріл Забітцера був вище воріт. Та на один гол Австрію вистачило - Калайджич після кутового першим встиг до м'яча - 2:1. Так матч і завершився. 

Getty Images/Global Images Ukraine

Італія не награла на перемогу, Австрія з високо піднятою головою залишає турнір! Не «слабкому» супернику програла в групі Україна... 

Євро-2020. 1/8 фіналу.

Італія - ​​Австрія - 2:1.

 К'єза, 95, Пессіна, 105 - Калайджич, 114.

 Ді Лоренцо, 50, Барелла, 51 - Арнаутович, 2, Хінтереггер, 103, Драгович, 120+1.

Італія: Доннарумма, ді Лоренцо, Бонуччі, Ачербі, Спінаццола, Барелла (Пессіна, 67), Жоржиньо, Вератті (Локателлі, 67), Берарді (К'єза, 84), Іммобіле (Белотті, 84), Інсіньє (Крістанте, 108).

Австрія: Бахманн, Лайнер (Тріммель, 114), Драгович, Хінтереггер, Алаба, К. Шлагер (Грегоріч, 106), Грілліч (Шауб, 106), Лаймер (Ільсанкер, 114), Забітцер, Баумгартнер (Шопф, 90), Арнаутович (Калайджич, 97).

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

ІТАЛІЯ - АВСТРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

114’
ГОЛ ! М'яч забив Саша Калайджич (Австрія).
105’
ГОЛ ! М'яч забив Маттео Пессіна (Італія).
95’
ГОЛ ! М'яч забив Федеріко Кьєза (Італія).
Оцініть матеріал
(72)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 60
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
brighi10
Эта игра дала немножко надежды на матч Украина-Швеция, так как австрийцы не такие уж и слабенькие на фоне итальянцев как оказалось.
Михаил Степанов
крепкая эта Австрия....
genadiy1977
Італійців з перемогою !!!
Австрійські вболівальники напевне знову в сльозах.
ManUtd
Если мы пройдем шведов, то у австрийских обиженок анус будет полыхать очень долго)
В любом случае, Украина покинет ЕВРО позже Австрии и это радует)
Виктор Петренко
Автор маніпулює.Що значить відміняють чисті голи та пенальті?Там були чіткі, і зовсім не міліметрові офсайди.А в другому епізоді навіть якби не було офсайду, жодних натяків на пенальті не було.Австрієць навмисно ліз вперед та підставлявся.
Sunrise
Просто сегодня была демонстрация слабости группы А. А за победу в ней (дома!) Италию уже в чемпионы многие определили. Ну-ну.
cooper
ВАР-ВАР!
Але ж всі хочуть справедливості. Міліметр, так! Але ж "туди". Є ж і зворотні ситуації. Це така епоха, нікуди дітися - рівняйтеся на межі оффсайду на міліметри. Якби ВАР був раніше, я думаю, що Філіппо Індзагі позбувся би половини своїх голів.
Як зараз смішно дивитися на захисників, які танцюють у своїй штрафній танець з притиснутими за спину руками.
Lyolik
У Австрии добротная команда. Нельзя сказать что СбУ проиграла слабому сопернику.
SuperleagueUkraine
Австрия показала очень достойный футбол! Может наши не такие уж и слабые, просто наткнулись на топовый клуб.
Akella_147
За каждую ошибку наказывают опасным моментом,..если не хуже, уровень футбола очень вырос
buldozer
От не було би того вилитого гамна від австрійських фанів в наш адрес, то міг би багато хороших слів сказати про збірну Австрії в сьогоднішньому матчі ...а так, похєр на австрійських свиней і їх збірну.
Італійців з впевненою перемогою
Vytas Meskauskas
Италия думала что Австрия прижмется но не тут то было, пришлось самим за мячом бегать. Только так можно с топ играть.
tima fialko
Це був тріумф ВАР.Техніка визначила переможця і всі заткнулися.Уявляю скільки б було галасу і цькування суддів без цього чіткого відеозапису.Макаронники не такі вже й супер
Vladyslav Lukiantsev
" И после этого пришло понимание, что футбол портит не ВАР, а вот такие вот миллиметровые офсайды, которые просто отменяют чистые голы и пенальти!"
Ну ладно еще обычные болельщики такое пишут, но когда это ляпает спортивный журналист - вызывает полный фейспалм.
1. Нет, не чистые. По текущим правилам это не был чистый пенальти.
2. Если поменять правила на то, что например, должен быть просвет между напом и защем, то будут "миллиметровые просветы" и так далее. Любая отсечка приведет к тому, что будут ситуации, когда команда ее превзошла на минимум и вот такие вот, прости господи, "журналисты" будут снова рассказывать про "миллиметры".
Trasher311987
Главный герой псина.
Все таки прав Гасперини у него 15-17 сильных игроков нет такого понятия как стартовый состав.
Сергей Иванамофф
Хороший и тяжелый матч получился для обеих команд. Италию с победой!
Манчини промахнулся с заменами и тактикой на второй тайм, в котором итальянцы даже ослабили давление и чуть не пропустили, а в допвремя исправился.
PUTIN-XUYLO
Болел против австрии но эти второсортные игроки бундес лиги показали приличный футбол.
euro2012_za_2012euro
Джанлуиджи Доннарумма (987 минут) превзошёл достижение тоже итальянца Вальтера Дзенги 981 минута (1989-90
euro2012_za_2012euro
Что касается рекордных 1168 «сухих» минут сборной Италии, то творцами рекорда стали следующие вратари: Джанлуиджи Доннарумма (987 минут), Сальваторе Сиригу (91 минута), Алессио Краньо (63 минуты) и Алекс Мерет (27 минут).
Алексей Есенин
все как и должно было быть. австриякам отдельный респект за мужество. но против такой италии противостоять может только сборная уровня франции или бельгии. пока эти три сборные явные претенденты на титул. остальные под побльшим вопросом. хотя судя по сетке, они выбьют друг друга до финала котором встретятся с ....с данией))) нидерланды с германией уж очень нестабильны)