Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 червня 2021, 11:51
10691
6

Битва чемпіонів з трьома пенальті. Португалія і Франція зіграли внічию

Збірна Франції зайняла перше місце в групі F

| Оновлено 24 червня 2021, 11:51
10691
6
Битва чемпіонів з трьома пенальті. Португалія і Франція зіграли внічию
Getty Images/Global Images Ukraine

Вивіска подібного матчу, який проходив сьогодні в Будапешті за переповнених трибун, зустрічається досить рідко. Адже один одному протистояли чинні чемпіони світу та чинні чемпіони Європи. Прогнозів перед грою було багато, але навряд чи на них варто було звертати серйозну увагу, адже тільки на зеленому газоні дві провідні збірні планети повинні були довести свою силу. Крім того, турнірне становище команд в групі F змушувало їх грати на перемогу.

Збірні Франції та Португалії вийшли на поле практично в своїх найсильніших складах. Втім, у французів на лаві запасних Дідьє Дешам залишив Павара та Рабьо, випустивши замість них з перших хвилин Кюнде і Толіссо. У португальців зрозуміло, що вся увага була приділена Кріштіану Роналду, який на цьому турнірі вже оновив кілька рекордів.

Поєдинок розпочався у високому темпі, причому швидко намагалися діяти і ті, і інші. Досить сказати, що відразу ж двічі довелося вступити у гру воротарю французів Льорісу, а біля протилежних воріт намагалися активно діяти Мбаппе і Погба.

Getty Images/Global Images Ukraine

Саме ці два французьких гравці на 16-й хвилині створили перший по-справжньому гольовий епізод в матчі. Погба з центрального кола зробив чудову передачу на хід Мбаппе і той вибіг сам на сам з Патрісіу. Зірковий нападник трикольорових, не зближуючись з воротарем, сильно пробив, але голкіпер зреагував на цей удар і відвів загрозу.

Португальці відповіли досить швидко на 20-й хвилині. Кріштіану Роналду опинився на ударній позиції поблизу воріт суперників і спробував пробити зльоту, проте удар у нього, як слід, не вийшов і м'яч полетів повз ворота.

А потім на 27-й хвилині стався епізод, який призвів до пенальті у ворота чемпіонів світу. Після навісу зі штрафного у боротьбі за м'яч зійшлися Льоріс та Данилу. Воротар кулаком грав у м'яч, але влучив у голову супернику. Арбітр матчу Матеу Лаос з Іспанії, довго не роздумуючи, вказав на точку. Майже три хвилини португальці оскаржували це рішення, а Данилу в цей час медичний персонал надавав допомогу. Але суддя був невблаганний і Кріштіану Роналду чітко реалізував одинадцятиметровий. Це, до речі, був вже четвертий гол португальця на цьому турнірі, 13-й у фінальній стадії чемпіонатів Європи і перший, забитий ним у ворота збірної Франції.

Getty Images/Global Images Ukraine

Далі гра проходила без особливих моментів, зате на останній хвилині тайму арбітр знову призначив пенальті, тепер вже у ворота збірної Португалії. Матеу Лаос вирішив, що Семеду на лінії штрафного майданчика підштовхнув Мбаппе в спину. Тепер вже підопічні Фернанду Сантуша, та й він сам, були незадоволені такими діями судді. Але VAR підтвердив факт порушення і на другій компенсованій хвилині до м'яча підійшов Бензема, який до цього ще жодного разу не забивав на Євро. Удар француза виявився точним і на перерву команди пішли за нічийного результату.

На самому початку другого тайму на 47-й хвилині той же Бензема, після ще однієї блискучої передачі Погба, оформив дубль і вивів збірну Франції вперед. Цікаво, що боковий арбітр спершу зафіксував офсайд у Каріма, проте після перегляду VAR Матеу Лаосу повідомили, що положення поза грою не було. Майже відразу португальці побігли відіграватися і Кріштіану Роналду, високо вистрибнувши, небезпечно пробив головою, але м'яч пролетів поруч зі штангою.

Getty Images/Global Images Ukraine

На 58-й хвилині капітан збірної Португалії заробив ще один пенальті. Після його передачі м'яч влучив у руку Кюнде, який перебував у своєму штрафному майданчику, і арбітр в третій раз в цьому матчі вказав на одинадцятиметрову позначку. Природно, що пробивав сам Кріштіану Роналду. Зробив він це знову майстерно і забив свій 109-й рекордний гол у складі своєї національної команди.

Незабаром на 68-й хвилині у французів був божевільний момент, коли вони знову могли вийти вперед. Спершу Погба завдав обвідного удару з-за меж штрафного майданчика, але Патрісіу у стрибку дістав м'яч і той, вдарившись в хрестовину, вилетів у поле. На добиванні першим був Грізманн, однак воротар португальців зумів піднятися і відбив й цей удар.

І далі обидві команди зовсім не збиралися зупинятися на досягнутому та намагалися вирвати перемогу. Але голів глядачі більше не побачили. В підсумку нічия 2:2, яка вивела Францію і Португалію в 1/8 фіналу чемпіонату Європи.

Чемпіонат Європи. Група F. Тур 3.

Португалія - ​​Франція - 2:2

Роналду (31, пенальті, 60, пенальті) - Бензема (45+2, пенальті, 47)

Льоріс (27), Ернандес (36), Грізманн (39)

Португалія: Патрісіу, Семеду (Далот, 79), Діаш, Пепе, Геррейро, Моутінью (Невеш, 73), Данилу (Пальінья, 46), Саншеш (Сержиу Олівейра, 88), Бернарду Сілва (Бруну Фернандеш, 73), Роналду, Жота.

Франція: Льоріс, Кюнде, Варан, Кімпембе, Ернандес (Дінь, 46; Рабьо, 52), Канте, Погба, Толіссо (Коман, 66), Мбаппе, Грізманн (Сіссоко, 87), Бензема.

Арбітр: Антоніо Матеу Лаос (Іспанія)

«Пушкаш Арена» (Будапешт, Угорщина)

ПОРТУГАЛИЯ - ФРАНЦІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

60’
ГОЛ ! З пенальті забив Крiштiану Роналду (Португалія).
47’
ГОЛ ! М'яч забив Карім Бензема (Франція).
45’
ГОЛ ! З пенальті забив Карім Бензема (Франція).
31’
ГОЛ ! З пенальті забив Крiштiану Роналду (Португалія).
Оцініть матеріал
(32)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ
Футбол | 04 травня 2024, 21:36 18
Історичний сезон Жирони. Команда Циганкова і Довбика вийшла в ЛЧ

Циганков і Довбик були важливими гравцями суперуспішного сезону

Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді
Теніс | 04 травня 2024, 22:55 9
Тригодинна битва у фіналі! Стала відома переможниця супертурніру в Мадриді

Іга Свьонтек у трьох сетах вирвала перемогу в Аріни Соболенко

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
наша задача - выйти из группы
Как в шахматах - согласились на ничью. И Германия играет против Англии.
наша задача - выйти из группы
Главный итог и урок.
Дал слово? Держи!
Криштиану Роналду обещал обязательно забить гол Франции.
Забил два!
Ну кто из наших пообещает забить шведам? Как угодно...
euro2012_za_2012euro
СЕТКА плей-офф:
ВЕРХ сетки
Италия/Австрия - Бельгия/F3 ПОРТУГАЛИЯ
Хорватия/Испания -F1 ФРАНЦИЯ /Швейцария
НИЗ сетки
Уэльс/Дания - Нидерланды/Чехия
Англия /F2 ГЕРМАНИЯ - Швеция/Украина