Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 23 червня 2021, 02:54
1581
7

Разючий Стерлінг. Англія мінімально обіграла Чехію

Нападник «Манчестер Сіті» знову приніс успіх своїй збірній

| Оновлено 23 червня 2021, 02:54
1581
7
Разючий Стерлінг. Англія мінімально обіграла Чехію
Getty Images/Global Images Ukraine

На стадіоні «Уемблі» відбувся матч третього туру групового раунду чемпіонату Європи з футболу, між лідерами групи D, збірними Чехії та Англії. До очного протистояння обидві команди мали по 4 очки, але чехи випереджали англійців за рахунок кращої різниці м'ячів.

Такого стану справ команда Гарета Саутгейта стерпіти не могла. Мало того, що всі матчі «Три леви» грали у себе вдома в Лондоні, так ще й виступ англійців в попередніх двох матчах явно не влаштував їхніх уболівальників. І якщо посередній стартовий матч із Хорватією все-таки став переможним 1:0, то історично важливий поєдинок другого кола проти Шотландії закінчився смутними нулями на табло. Причому, саме шотландці мали більше можливостей завершити ту зустріч на свою користь.

Що стосується Чехії, то до початку турнірної боротьби команда Ярослава Шилгави вважалася чи не аутсайдером групи. Але досить несподівана впевнена перемога над Шотландією - 2:0, а потім і важливе очко в поєдинку з Хорватією підняли чехів до небес. І щоб залишитися на турнірі, в поєдинку з Англією їх влаштовувала навіть нічия.

Але Англія мала дещо інші плани. Родоначальники футболу дуже жваво почали зустріч і вже на 120-й секунді поєдинку Стерлінг ледь не вивів свою команду вперед, але м'яч зрадницьки пройшовся по каркасу воріт.

Втім, недовго сумував вінгер «Манчестер Сіті» за втраченим моментом. Вже через 10-ть хвилин затяжна атака англійців привела до взяття воріт. Після переводу м'яча з правого на лівий фланг, Гріліш навісив на Стерлінга і маленький Рахім головою вколотив ігровий снаряд у сітку воріт Вацліка - 0:1. 

Getty Images/Global Images Ukraine

Чехія трохи оговталася і спробувала пересунути гру ближче до воріт Пікфорда. Але, на відміну від поєдинків з Хорватією і Шотландією, в атаці у «червоно-чорних» практично нічого не виходило. Зовсім непомітним був Шик. Форварда «Байєра» геть з'їли центрбекі «Трьох левів».

А ось господарі «Вемблі» в своєму третьому поєдинку групового етапу діяли помітно активніше, ніж в двох попередніх. Шоу і Вокер тероризували фланги чехів і раз по раз небезпечно подавали на Кейна. Та й форвард «Тоттенхема» міг забивати без допомоги партнерів, але в одному з епізодів не зміг закрутити м'яча у дальній кут воріт. 

Команда Шилгави не зуміла перехопити ініціативу і в другій половині зустрічі. Англійці, мотивовані нарешті порадувати своїх уболівальників гарною грою, діяли вдаліше за суперників. Ну а Чехія, мабуть розуміючи, що плей-оф від них вже нікуди не подінеться, не надто й поспішала відіграватися. Звичайно, можна звернути увагу на більш високий клас англійців, але після 80-ї хвилини склалося враження, що команди вже готувалися до своїх наступних матчів. Судіть самі, у другому таймі перший удар по воротах Пікфорда було завдано на 83-й хвилині і то повз. 

Getty Images/Global Images Ukraine

У кінцівці матчу англійці забили ще один гол, але Хендерсон пробив Вацліка з явного офсайду. У підсумку 0:1 за Англією, але в плей-оф вийшли і ті й інші, тільки Чехія - вже з третього місця. 

Getty Images/Global Images Ukraine

 

Чемпіонат Європи-2020. Груповий етап. Група D. 3-й тур.

Чехія – Англія - 0:1

Стерлінг, 12

Боріл, 61

Чехія: Вацлік – Боріл, Челустка, Калас, Цоуфал – Соучек, Голеш (Видра, 84) – Янкто (Шевчик, 46), Даріда (Крал, 64), Масопуст (Гложек, 64) – Шик (Пекхарт, 75).

Англія: Пікфорд – Шоу, Магуайр, Стоунз (Мінгс, 78), окер – Райс (Хендерсон, 46), Філліпс – Стерлінг (Рашфорд, 68), Гріліш (Беллінгем, 68), Сака (Санчо, 84) – Кейн.

Арбітр: Артур Мануель Соареш Діаш (Порту, Португалія).

Стадіон: «Вемблі» (Лондон, Англія).

Удари (у площину): 7 (1) – 5 (2)
Кутові: 4 – 6
Оффсайди: 2 – 5.

ЧЕХІЯ-АНГЛІЯ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 14°C

Події матчу

12’
ГОЛ ! М'яч забив Рахім Стерлінґ (Англія).
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сергей Иванамофф
А мне игра понравилась. Люди играли в футбол и получали удовольствие! Результат был не критичен, но скорости и самоотдача и борьба... Вот, что значит профи своего дела!
Культура паса, обводка, проброс - приятно смотреть, как играют мастера. Чехи не зажались в автобус, спокойно, почти на равных дали бой. Спасибо за игру.
garik_trinity
Англия в дальнейших матчах практически из Уэмбли не вылезает. Дебильный формат какой-то.
Pol Chopa
Pol Chopa, 19.06.2021 12:29:00
+1
Слишком много звезд,которые тянут *одеяло на себя*к примеру вчера Фоден,Маунт,такие активные а результат 0,нету командной игры,все вопросы к Гарету....
Гарет увидел тоже самое и сегодня они *отдыхали*,но дальше увидим какой он стратег.
Scotland Yard
3 игры и 2-0. А дальше что? Ведь так смело выходят на группу смерти! А со второго места могли бы попасть на Польшу... хз. Видать АПЛ приучила выигрывать призовые, а тут это 1,5 млн за победу и 2 за выход.
Александр Федько
Англия пока самая скучная команда Евро
Андрій Гардзіль
Бажаю Англії вилетіти з Євро.