Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 22 червня 2021, 12:50
113548
171

Андрій ШЕВЧЕНКО: «З таким рівнем футболу в плей-оф Євро робити нічого»

Головний тренер збірної України прокоментував поразку від Австрії

| Оновлено 22 червня 2021, 12:50
113548
171
Андрій ШЕВЧЕНКО: «З таким рівнем футболу в плей-оф Євро робити нічого»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Шевченко

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко на післяматчевій прес-конференції прокоментував поразку від Австрії (0:1) в матчі 3-го туру Євро-2020:

– В першу чергу хотів би подякувати вболівальникам. Ми бачили, що практично весь стадіон був заповнений нашими вболівальниками – дуже дякую їм, що вони приїхали, підтримали команду.

Що стосується самого матчу, то треба визнати, що фізично наша команда цей турнір не витримала. Нам важко грати три матчі в такому стислому періоді. Ми знали це прекрасно. Програвали сьогодні багато дуелей, допускали масу невимушених помилок. Одна з таких помилок привела до втрати м'яча, за якою послідував кутовий біля наших воріт і пропущений гол.

Але справа навіть не в епізодах: фізично нам було дуже важко, ми всюди спізнювалися. Команда просто не була готова – в цих умовах годі й говорити про якусь конструктивну гру. Але команда боролася до кінця, шукала моменти. Вона не опустила рук, продовжувала вірити – це єдиний оптимістичний момент за підсумками сьогоднішнього матчу.

– Як будете мотивувати команду в разі виходу в плей-оф?

– Я поки не знаю, що на нас чекає. Дочекаємося завершення групового етапу, тоді стане зрозумілою наша подальша доля. Але раз є навіть мінімальний шанс на вихід до плей-оф, ми будемо готуватися.

– Що зараз відчуваєте?

– Сьогодні був поганий матч для нас. Але розчарування я не відчуваю: нам було важко грати, ми фізично скрізь не встигали. Ми навіть не були в грі. І тому показували зовсім не той рівень футболу, який ми хочемо показувати.

Розчарування у мене в одному: у нас був шанс пройти далі, але ми його не використали. Втім, з таким першим таймом у плей-оф робити нічого. Два матчі ми провели на хорошому рівні. А сьогоднішній матч став нашим найгіршим на турнірі. Команда не витримала ритму.

– Прокоментуйте проведені заміни.

– Маліновський взагалі не потрапив у гру. Його заміною на Циганкова ми хотіли підсилити нашу гру. Виходом Марлоса намагалися перебудуватися, щоб хоч якийсь контроль гри знайти, але Австрія добре пресингувала – наш суперник прекрасно відчував, що фізично перевершує нас, і користувався цим шляхом активного безперервного пресингу. Всі наші спроби створити щось попереду ні до чого не привели.

– Очікували, що збірна Австрії зіграє настільки сильно?

– Ми знали силу збірної Австрії, знали, як ця команда вміє пресингувати, знали про наявність у її складі якісних футболістів. Я більшою мірою не очікував того, що ми ось так увійдемо в гру. Ми виглядали просто без шансів. У другому таймі намагалися вирівняти гру, якісь моменти у нас були, провели цю частину матчу набагато краще, ніж перший тайм.

Події матчу

21’
ГОЛ ! М'яч забив Крістоф Баумгартнер (Австрія).
Оцініть матеріал
(789)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»
Футбол | 24 квітня 2024, 21:47 13
МІЛЕВСЬКИЙ: «Хочу знайти нападника в Динамо, який був би схожий на мене»

Екс-форвард «Динамо» хоче повернутися лише до київського клубу

Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі
Футбол | 25 квітня 2024, 05:00 0
Стала відома умова, за якої тренера Мудрика буде звільнено з Челсі

Маурісіо Почеттіно має вивести «пенсіонерів» до єврокубків, інакше залишить пост коуча

Коментарі 171
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ёкарный Бабай
Нам тяжело играть три матча в таком сжатом периоде. Мы знали это прекрасно. Если вы это знали прекрасно, то где свежие дублеры? Одним составом все три матча
Ostrov_J
Не были готовы играть в таком режиме??????? Шева......ты идиот?
pricolist
Так из-за тебя перенесли матчи УПЛ и дали больше времени на подготовку. Сильно помогло?
dima.krot
Насколько круто мы играли год назад, настолько хреново играем сейчас. Что произошло с командой за 1 год? Почему год назад мы рвали всех подряд, в т.ч. Португалию, а сейчас рвем одни только свои нервы. Пипец
Александр Казюк
«С таким уровнем футбола в плей-офф Евро делать нечего»
По факту сказал.
Sergey Kovaleff
С таким уровнем тренера в плей офф делать нечего.
Vytas Meskauskas
Украина валится как только соперник даже не топ включает прессингом либо когда команды берут под контроль мяч . Украина просто не знает как его заьрать. Это уже все сборные знают которые играют с Украиной . Вот над чем надо команде работать . Либо самим работать на высоким прессингом либо брать как-то мяч под контроль и играть быстрее. Очень медленно выходит команда в атаку.
Andriy Ochych
проблема в тому що два матчі відіграли майже оним складом без замін через це команда втомлена не зрозуміло навіщо брались решта гравців якщо вони не готові вийти на заміну і дати перепочити основним гравцям
yan2018
С таким уровнем футбола в плей-офф Евро делать нечего. Странно слышать это от тренера. Кто игру ставил?
Михаил Степанов
...и с таким тренером (штабом) тоже нечего делать, кроме как вигнать
Cheng
Проиграть не страшно - страшно ТАК проиграть... Всё это смахивает на автору пролезть с 3-го места мимо Италии. Но какой же ужас,что в сборной нет "дядьки",а тренер во время этого позора модно прогуливаясь вдоль бровки "руки в карманах". У нас весёлый мальчик с МС,типа,за старшего!
scorpio16
Проблема нашей команды это спад в первую очередь... Смотрите,мы списали игрока , который за эти 3 матча был лучшим ( не считая Бущана ) , а лидеры не показали тот уровень , который от них ожидали. Где был Малина с Зиной , именно они должны были в такие трудные моменты брать за свои плечи сборную и тащить ее , в итоге ее тащил уже по сути футбольный пенсионер ,которого уже не только мы но Вест Хеме списал. Чтобы так Миколенко бокопорил , никогда такого не было , впервые за все 3 матча у меня уверенности больше было к Караваеву в плане надёжности чем к Миколенко. То что физически неготовы играть это было видно на 60й минуте против македонцев,когда подсели и сейчас,но тут понятно, достаточно посмотреть на игроков ,которые у нас есть та какойлиге они играют... Наша сборная хоть и молодая это + но ей не хватает психологической стойкости это жирный - ,против голландцев ,против македонцев мы поплыли когда пропустили и сейчас, где нужно было вырывать на морально волевых никого не оказалось на поле кто бы мог всех встрехнуть , моментами Зинченко взрывался заводил ,остальные я не знаю,что это было , такое чувство ,что перегорели ,как ещё объяснить большой процент брака , у нас потерь два раза меньше чем это было с Нидерландами на своей части поля и это с командой , которая по уровню с нами на одной строчке ... Я всего ожидал от этого матча,что будет заруба, будет тяжело, будет мизер голевых моментов ,но такое убожество , что смотришь и понимаешь, что без шансов ,такого я точно не ожидал от наших
Comrade Me
Пазик чушь городит. Как может "уставшая" команда играть во втором тайме лучше, чем в первом?
Не в усталости дело совсем...
Тарас Дубина
Я бы на пост гл. тренера рассматривал Григорчука. Кто-то правильно отметил, что сборной нужен тренер-тиран
mk1308
Наймите грамотного человека в штаб сборной который будет грамотные отмазки писать
Ukraine
Ось вам і атмосфера в команді агукнвлась)
Всі приїжають в збірну поприкалуватись на тренуваннях, посміятись, … відповіно і результат ніякий.
Раніше старожили могли голову відірвати якщо в збірній чудиш… зараз чудити в збірній це норма. Зате посміятись та поприкалуватись можна.
Чого прагнули, того і досягли.
Аналогічно буде на відборі на ЧС.
alekos59
Шева и вся его итальянская шобла, ну и всю ффу с 15 замами и секретаршами наф с пляжу. Этим мажорам, седанам, прочим бревнам нужен тренер тиран типа Луча, а пазик демократ у него никакой критики и самокритики. Покрасовались выгуляли телок, домой!
mist76
Шева сделал две ключевые ошибки вместо Зубкова выпустил Марлоса в первой игре. И вторую сегодня в старте вместо Шапаренко надо было выпускать Степаненко. Если ты видел что физически игроки подсели, почему с начала не играть в закрытую оборону с выпадами в контру, а потом выпускай вместо опорника Шапу. Шансов было бы намного больше
Володимир Семигайло
"Але розчарування я не відчуваю".А мільйони вболівальників спустошені.
Сергей Шец
Что значит физически не смогли??? Ну это пл@ть перебор!!! Те же французы, немцы, итальянцы, испанцы, бельгийцы,англичане, португальцы отыграли за сезон почти в 2 раза больше матчей и никто не жалуется на физику и усталость!!! Только в Украине все время какая то усталость и физуха не та!!! Та мы что, не на одной планете живём, что у всех с этим все нормально, а у нас постоянно проблемы с физикой и усталостью???
Реально зае... ло уже постоянно слушать...