Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 20 червня 2021, 03:35
10603
20

Бундестім розібрався з чемпіоном. Збірна Німеччини обіграла Португалію

Видовищний матч завершився перемогою німецької команди

| Оновлено 20 червня 2021, 03:35
10603
20
Бундестім розібрався з чемпіоном. Збірна Німеччини обіграла Португалію
Getty Images/Global Images Ukraine

Команди підходили до очного матчу з різним настроєм. Німецька збірна в першому турі намагалася домінувати на цій же арені весь матч, але за класом програла французам. Прикрий автогол досвідченого Матса Хуммельса в першому таймі вирішив долю матчу, хоча команда Дешама могла ще кілька разів покарати на контратаках. Португальці ж у битві з аутсайдером - збірною Угорщини - виграли 3:0, тричі забивши в кінцівці зустрічі.

Як це не дивно, але після поразки в стартовому матчі Йоахім Льов вирішив не ризикувати і виставив той же склад, що і в першій зустрічі. І почали вони в тому ж дусі. Хлопці Фернанду Сантуша відразу ж були загнані на свою половину поля практично без шансів для переходу в атаку. Бундестім намагався розтягувати оборону на чолі з Рубеном Діашем та Пепе, і до гостроти доходило набагато частіше, ніж у зустрічі з французами.

Getty Images/Global Images Ukraine

Вже на п'ятій хвилині Госенс ​​в акробатичному стрибку замкнув ідеальний навіс від Мюллера з правого флангу, але після підказки VAR Ентоні Тейлор відмінив взяття воріт, в офсайді опинився Гнабрі. Ще через п'ять хвилин Робін і Серж створили ще один небезпечний момент, але після удару першого Руй Патрісіу відбив і не дав зіграти на добиванні другому. Справжнім шоком для німців стала 15-а хвилина. Після кутового біля своїх воріт португальці провели швидку контратаку. Бернарду Сілва зробив класне закидання на хід Діого Жоті, який прийняв м'яч на груди і проштовхнув м'яч на Роналду, що забив уже в порожні ворота. Це перший гол Кріштіану у ворота збірної Німеччини в кар'єрі, раніше він чотири рази йшов з поля, не зумівши вразити ворота Бундесманшафт. Також КріРо забив 19-й гол сумарно у фінальних частинах чемпіонатів світу і Європи, це найкращий показник в історії нарівні з Мірославом Клозе.

Гол португальців послав суперників у легкий нокдаун, за наступні хвилин двадцять навіть складно щось згадати біля воріт Патрісіу. А ось захист німців декілька разів давав збої, але скористатися ними опоненти так і не змогли. На 35-й хвилині Німеччина зрівняла рахунок, вийшло навіть якось несподівано. Після діагоналі в лівий кут штрафного Португалії Госенс ​​у дотик зробив силовий простріл, і Діаш, який боровся з Хаверцом, зрізав м'яч у власні ворота. Позиція правого захисника у номінальних господарів помітно провисала, тиск німців приносив плоди. Вже через чотири хвилини атака німців лівим флангом завершилася передачею до штрафного, і після прострілу Кімміха Геррейро зрізав м'яч у власні ворота. Це був уже п'ятий автогол на цьому Євро - абсолютний рекорд в історії континентальних першостей Старого Світу. У кінцівці першого тайму номінальні гості могли забивати і третій, але після удару Гнабрі врятував Патрісіу.

Getty Images/Global Images Ukraine

Друга 45-хвилинка продовжила сценарій першої, спочатку не допоміг навіть вихід Ренату Санчеша, який замінив Фернандеша. На 51-й хвилині Мюллер знайшов пасом самотнього Госенса у штрафному португальців, той прострілив у воротарський, а Хаверц переправив м'яч у ворота. Через годину гри рахунок дійшов до розгромного, нарешті відзначився Госенс, асистував йому Кімміх.

Португальці не здалися і після розслабленості німців зуміли забити свій другий м'яч, цього разу вже Роналду віддав гольову на Жоту після розіграшу стандарту. До кінця зустрічі ще були небезпечні удари Санчеша в стійку і Горецки у поперечину, але було ясно, що результат залишиться тим же.

Getty Images/Global Images Ukraine

Після цієї зустрічі ситуація в групі дуже цікава. Лідирують французи, які набрали чотири очки, на другому місці німці (3), на третьому - португальці (3). Угорщина замикає турнірну таблицю квартету F (1), але всі команди зберігають шанси на вихід до плей-оф. У наших географічних сусідів вони досить невисокі, адже потрібно обов'язково перемагати Німеччину в Мюнхені. Всім іншим достатньо буде і нічиєї в останньому турі.

Чемпіонат Європи. Група F. Тур 2.

Португалія - ​​Німеччина - 2:4

Роналду (15), Жота (67) - Р.Діаш (35, автогол), Геррейру (39, автогол), Хаверц (51), Госенс ​​(60)

Хаверц (66), Гінтер (77)

Португалія: Патрісіу, Семеду, Пепе, Р.Діаш, Геррейру, Б.Сілва (Саншеш, 46), Данилу, В. Карвалью (Рафа Сілва, 58), Жота (А.Сілва, 83), Роналду, Б.Фернандеш (Моутінью, 64).

Німеччина: Нойер, Рюдігер, Гінтер, Хуммельс (Джан, 63), Кімміх, Кроос, Госенс ​​(Хальстенберг, 62), Гюндоган (Зюле, 73), Хаверц (Горецька, 73), Гнабрі (Сане, 88), Мюллер.

Арбітр: Ентоні Тейлор (Англія)

«Арена Мюнхен» (Мюнхен, Німеччина)

ПОРТУГАЛІЯ - НІМЕЧЧИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

67’
ГОЛ ! М'яч забив Діогу Жота (Португалія).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Робін Гозенс (Німеччина).
51’
ГОЛ ! М'яч забив Каі Хавертц (Німеччина).
39’
ГОЛ ! Автогол забив Рафаель Геррейру (Португалія).
35’
ГОЛ ! Автогол забив Рубен Діаш (Португалія).
15’
ГОЛ ! М'яч забив Крiштiану Роналду (Португалія).
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Луческу може сенсаційно повернутися в Динамо Київ. Відомо, на яку посаду
Футбол | 07 травня 2024, 21:20 10
Луческу може сенсаційно повернутися в Динамо Київ. Відомо, на яку посаду

Мірча може обійняти посаду генерального директора київського клубу

Воїн завоював трофей. Визначено чемпіона світу 2024 зі снукеру
Снукер | 07 травня 2024, 06:23 2
Воїн завоював трофей. Визначено чемпіона світу 2024 зі снукеру

Англієць Кайрен Вілсон у фіналі з рахунком 18:14 обіграв Джека Джонса

Коментарі 20
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomarioUA
Последний гол надо показывать молодым футболистам со словами - "любой момент нужно доигрывать до конца!" . Вот почему самый возрастной игрок матча успел добежать первым, вынуть уже почти ушедший за пределы поля мяч и каким-то чудом сделать из этого голевой пас. В чем секрет Роналду? Это не талант, это - профессионализм. Тренировки, схемы, голевое чутье, доигрывание момента до конца. Дай Бог ему еще поиграть подольше
Алексей Столетов
Удивительная селекция у Аталанты. Откопали этого Госенса в какой-то дыре, а сегодня он и в клубе незаменим и лучший в сборной Германии.
Сергей Шец
Матч Украина - Голландия уже переплюнули!) красивый футбол! Вот такое интересно смотреть!)
garik_trinity
Наконец-то нормальный футбол
RomarioUA
Жалко португальцев, с одной стороны, за два автогола. Но, с другой стороны, все моменты ужасно похожи, оборона проваливалась, но ничего не менялось. Вот и получили.
yuriy_kent
Матч уровня полуфинала. Но какими-то слишком беспомощными смотрелись португальцы.
cooper
Чому мене ніхто не слухав, коли я волав, що перший гол був авто?
var
Приятные для нейтральных болельщиков цифры. Ну и для немцев. Не могли они две игры подряд продуть в Мюнхене!
_NATSGUL_
Ещё хочется отметить два момента:
1)"профессионализм" комментатора, который в начале матча говорил о том, что все эксперты отдают предпочтения Португалии, хотя я читал экспертов и просматривал букмекеров - всё было наоборот.
2)установка от УЕФА(касается всех матчей) арбитрам не показывать карточки и вообще 80% фолов не фиксировать. Такое ощущение, что на ЧЕ-2020 правила в футболе кардинально поменялись, остались только офсайды без изменений
Наглядный пример, по-моему Сантош в конце матча, когда арбитр свиснул, со всей дуре зарядил мяч в сторону трибун на нервах. Во всех нормальних матчах своих чемпионатов ЛЧ и т.д. - это неспортивное поведение и карточка без вопросов, а тут даже усом не повел арбитр. И таких не показанных карточек от 5 и больше в каждом матче.
var
Представляю себе, как эта победа вдохновит австрийских братьев.
_NATSGUL_
Наконец во втором туре всё стало верно на свои места.
1)Франция не заслужено(на фарте) выиграла у Германии в первом туре. Сегодня карма вернулась и теперь потеряли очки на венграх.
2)Немцы были лучше Франции, но тогда всё решил автогол. Сегодня немцы были значительно лучше Португалии и автоголы уже помогли. Карма вернулась.
3)Португалия НЕ заслуживала победы над Венгрией да ещё и со счетом 3:0. До 84 минуте Португалия была мертвая и должна была вообще проигрывать, но тогда фартовый первый гол(двойной рикошет) поломал всю игру Венгрии. Сегодня Португалия проиграла. Проиграла заслужено. Карма вернулась.
В третьем туре Франция накажет Португалию и чемпионат для Португалии закончится.
Владислав Антонов
Нарешті німці перестали займатись ватокатом, і результат на табло! Суттєво покращили результативність на цьому Євро. З іншої сторони, голи вийшли такі собі (як мінімум 4), інтрига померла ще на початку першого тайму. Тому все ще вважаю матч Нідерланди-Україна найкращим на турнірі.