Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Тренування
| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:40
18117
0

Топ видів експрес схуднення, щоб влізти в сукню

Урізання харчування призведе до схуднення чи ні: шкода і користь

| Оновлено 12 жовтня 2021, 11:40
18117
0
Топ видів експрес схуднення, щоб влізти в сукню
Getty Images/Global Images Ukraine

Якщо ви харчуєтеся правильно, то ліки вам не потрібні, а якщо ви харчуєтеся неправильно, то ліки вам не допоможуть. Давня Ведична мудрість

Їжа має двозначне значення для людей: одні вважають її джерелом енергії, інші - причиною надмірної ваги. Все залежить від підходів до харчування, а вони у всіх різні.

Більшість людей із зайвою вагою, не щадять свого здоров'я в процесі схуднення. І щоб зовсім не думати про їжу, вони, як правило, намагаються її обмежити. Але і цей "всемогутній" метод не рятує від зайвих кілограмів.

Людина, яка постачає свій організм енергією за рахунок "порожніх" вуглеводів, буде і далі рахувати калорії, купуватися на обмежувальні дієти, напихати себе жироспалювачами і ще довго ходити з "рятувальним кругом" на талії.

Якщо ви хочете влізти в старе плаття, то варто переглянути свою харчову піраміду, в чому допоможуть способи, перевірені часом - це правильне харчування і регулярні фізичні вправи.

У статті ми розглянемо топ основних безглуздих способів схуднення; розберемо мінуси експрес -похуденія; проаналізуємо, як нестача харчування впливає на фігуру.

Урізання харчування призведе до схуднення чи ні: шкода і користь

Їжа - це джерело поживних речовин і енергії. Нерозважливо відмовлятися від неї і потім ходити виснаженим і втомленим.

Схуднути можна, не відмовляючи собі в їжі, досить змінити склад тарілки і перерозподілити навантаження. Людина поправляється від неправильного харчування і малих витрат енергії на кількість з'їдених калорій.

Урізання харчування, по суті, те ж саме, що і голодування. Користуючись таким методом боротьби із зайвою вагою, ви знижуєте рівень поживних речовин, сигнал про який надходить в мозок. Далі відбувається різкий викид глюкози, через що ваші м'язи слабшають, зовні, людина відчуває слабкість, головний біль, роздратування. Досягши критичної позначки, апетит може настільки сильно розігратися, і здається, що готові коня з'їсти. Втім, так і відбувається: чим більше відчувається голод, тим більша ймовірність переїдання.

Якщо вам не терпиться "звести рахунки" зі своїм раціоном, виключіть шкідливі звички в їжі. Такий спосіб наблизить до порядку ваше харчування, позбавить травну систему від перевантаження і у вас з'явиться шанс влізти в старе плаття.

Циклічне голодування: шкода і користь

Тимчасове утримання від їжі? Та не питання.

Але, вважати цей метод схуднення ефективним і комфортним також неправильно, як обмежити свій організм в жирах і вуглеводах.

Даний спосіб схуднення має на увазі собою "плаваюче вікно голодування" на протязі дня. Наприклад, відмова від їжі в першій половині дня (крім рідини), залишивши другу половину дня для харчових "фривольностей".

Чи зможе відмова від сніданку допомогти спалити жир?

Під час сну наш організм не припиняє роботу. Він активно працює над оновленням, відновленням клітин, живленням органів і тканин.

Тому, вранці організму потрібно підкріпитися для активного включення всіх процесів і налаштуватися на новий робочий день. Ось чому сніданок має таку значимість в денному раціоні.

З іншого боку, цей метод дозволяє приймати їжу в певний час, тобто дотримуватися розкладу. У цьому його плюс, тому що людина навчиться вчасно сідати за стіл і контролювати свій апетит. Коли ми вчасно їмо, метаболічні процеси працюють в правильному режимі, що не дозволяє обростати зайвими кілограмами. Але це працює, коли не виключається жоден із прийомів їжі.

Повноцінне регулярне харчування - гарант хорошого здоров'я і відчуття повного сил самопочуття в кінці дня.

Білкова дієта: шкода і користь

Надлишок калорій підвищує ризик перетвориться на "вгодованого порося" і призводить до ожиріння, а недолік - до виснаження і занепаду сил.

Саме тому необхідно правильно розподілити споживану їжу. Це дозволить використовувати ліміт харчової цінності максимально ефективно і раціонально. А результат - схуднення, нарощування м'язів, краса і прекрасне самопочуття.

Білки виконують функцію будівельників наших м'язових волокон. Завдяки білкам, тіло виглядає підтягнутим і привабливим.

Однак не варто забувати, що нестача вітамінів, жирних кислот і мікроелементів відносяться до незбалансованого харчування.

Велика кількість білка і, практично, повна відсутність овочів, що містять незамінну клітковину, здатне порушити нормальну роботу травлення, погано вплине на колір обличчя, стан шкіри, волосся і нігтів.

Як бачимо, результати білкової дієти досить суперечливі: відсутні речовини не зможуть заповнити потреби організму для нормального функціонування.

З одного боку, дефіцит білкової їжі призводить до в'янення м'язової маси, з іншого - його надлишок виводить кальцій з організму, дає навантаження на життєво важливі органи. Висновок один - все корисно в міру.

Вегетаріанство / веганство: шкода і користь

Звинувачуючи вуглеводи у всіх смертних гріхах (вгамовують голод на короткий проміжок часу, висока калорійність, зайва вага і тд), людина подається в вегетаріанство, сподіваючись хоч там знайти той єдиний продукт, від якого зайві кілограми розлітаються на ура.

Рослинні білки досить корисні, щоб уникнути багатьох захворювань, оскільки володіють максимальним ступенем засвоюваності організмом.

Фрукти і овочі - це корисно і поживно, але як то кажуть: "Не морквою єдиною", повинен бути повноцінним раціон.

Веганство / вегетаріанство теж мають свої підводні камені:

- постійне відчуття голоду;

- занепад сил;

- зниження фізичної і розумової активності;

- порушення травної системи;

- хаотичне переїдання....

Важливо правильно підбирати джерела і не пропускати прийоми їжі, інакше організм переходить в режим енергозбереження.

Як дати організму зрозуміти, що в цьому немає ніякої необхідності? Досить регулярно і повноцінно харчуватися. Вживання фруктів і овочів допоможе лише знизити витрати на м'ясні продукти, але ніяк не наблизить ваш раціон до повноцінного.

Висновки

Будь-який тип дієти вимагає акуратності і індивідуального підходу. Важливо враховувати вік, здоров'я організму, наявність фізичної активності та індивідуальні особливості (провести аудит вашої медкарти). Ваші показники скажуть, чи варто обмежити жири і додати більше білків у раціон або зовсім виключити їх з меню.

Дотримуючись певних стандартів краси або брехливих рецептів для схуднення, ви ставите під загрозу і стрункість вашої фігури, і здоров'я.

Харчування під час схуднення має проходити контроль дієтолога, мати своє призначення і рамки. В іншому випадку, організм може включити зворотну функцію: мінімізує витрати жирової тканини, що призведе до накопичення калорій.

Раціон повинен містити білок, жир, складні вуглеводи і багато клітковини, щоб надати стимулюючий вплив на травлення. Такий баланс корисних речовин і достатня кількість калорій не буде відкладатися. В цьому суть правильного харчування, в єдино вірному варіанті, щоб не бути голодним, не нашкодити фігурі і зберегти здоров'я.

Автор статті

Михалик Марина

Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Де дивитися онлайн суперматч Ла Ліги Жирона – Барселона
Футбол | 04 травня 2024, 07:18 0
Де дивитися онлайн суперматч Ла Ліги Жирона – Барселона

4 травня відбудеться центральний матч 34-го туру Ла Ліги

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.