Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 червня 2021, 12:50
17413
25

Несподіваний розгром. Португалія влаштувала бліцкриг проти Угорщини

Кріштіану Роналду відзначився одразу двома голами

| Оновлено 16 червня 2021, 12:50
17413
25
Несподіваний розгром. Португалія влаштувала бліцкриг проти Угорщини
Getty Images/Global Images Ukraine

Відразу після жеребкування першого етапу фінального турніру Євро-2020 групу F не без підстав багато хто охрестив «квартетом смерті». Ще б пак, адже тут зібралися діючі чемпіони світу французи, діючі чемпіони Європи португальці, а також одна з найсильніших збірних планети Німеччина. І тільки скромна Угорщина, яка в останні роки нічим особливим похвалитися не може, стоїть в цій групі особняком.

Але тим і цікавий футбол, що в ньому не завжди титули гарантують перемогу в окремо взятому матчі, а нейтральні вболівальники, навпаки, особливо люблять сенсації. Тому говорячи про гру Угорщина - Португалія, впевнений, що значна частина шанувальників спорту бажала успіху саме господарям поля. Тим більше, що в угорців була приголомшлива підтримка глядачів, що повністю заповнили стадіон «Пушкаш Арена» в Будапешті.

Наставник португальців Фернанду Сантуш виставив на матч свій бойовий склад на чолі з Кріштіану Роналду і вже на 5-й хвилині Діого Жота завдав сильного і прицільного удару здалеку по воротах суперників. Гулачі в цьому епізоді зіграв надійно та відбив м'яч в сторону. За чотири хвилини той же Жота вміло відкрився при виконанні штрафного, але удар у нього не вийшов і м'яч полетів значно вище воріт.

Getty Images/Global Images Ukraine

На якийсь час угорській збірній вдалося відсунути гру від своїх воріт, але настирливі португальці знову пішли вперед великими силами і на 18-й хвилині їм вдалося вивести на чудову позицію свого лідера Кріштіану Роналду. З його ударом Гулачі впорався, а потім ще з’ясувалося, що форвард гостей опинився в офсайді.

Гості продовжували володіти великою ігровою перевагою, використовуючи в атакуючих діях велику кількість футболістів. Однак, справедливості заради треба відзначити, що по-справжньому гольових епізодів було зовсім небагато. Більш того, на 36-й хвилині угорці отримали право на штрафний удар і після його розіграшу капітан господарів поля Салаї непогано пробив головою, але Патрісіу зіграв надійно.

Getty Images/Global Images Ukraine

Ближче до завершення тайму португальці посилили свій тиск. Спершу на 40-й хвилині Жота був близький до того, щоб відкрити рахунок, проте з близької відстані знову не зумів переграти Гулачі. А потім на 43- й хвилині після передачі зліва, Кріштіану Роналду опинився абсолютно один на лінії воротарського майданчика і, тим не менш, один із кращих гравців світу з вигідного положення не влучив у ворота - м'яч полетів вище поперечини.

Відразу після перерви на 47-й хвилині гості вміло розіграли кутовий і Пепе головою пробив в лівий від себе нижній кут воріт. Угорську збірну знову виручив Гулачі, який в стрибку відбив м'яч в поле. Через три хвилини Салаї відповів непоганим ударом з-за меж штрафного майданчика, але і тут воротар був напоготові. А на 57-й хвилині Патрісіу виручив португальців після хльосткого удару з середньої дистанції Шоллоі.

Треба сказати, що в другому таймі гра вирівнялася і угорці досить часто проводили свої атаки. Гості теж не відмовилися від своїх атакуючих намірів і від цього гра тільки виграла. Не вистачало тільки забитих м'ячів.

На 67-й хвилині голкіпер угорської команди Гулачі в черговий раз показав свою високу майстерність, відбивши цього разу дальній удар у виконанні Бруно Фернандеша. А на 79-й хвилині Шен, який щойно вийшов на заміну, навіть забив гол. Але він був скасований арбітром, адже нападник господарів поля опинився в офсайді.

Getty Images/Global Images Ukraine

І все ж португальці досягли свого. На 84-й хвилині Герейру за допомогою рикошету з меж штрафного майданчика вразив ціль. А потім за дві хвилини Орбан порушив правила поблизу своїх воріт проти Бруно Фернандеша і арбітр матчу вказав на одинадцятиметрову позначку. Кріштіану Роналду, як правило, в таких епізодах не хибить і був точний. Він же вже у компенсований час зробив дубль, встановивши остаточний результат 3:0 на табло стадіону.

Ось так в самій кінцівці діючі чемпіони Європи розгорнули ситуацію у свій бік і виграли непростий матч з великим рахунком. Але попереду у них більш серйозні суперники - Франція та Німеччина.

Чемпіонат Європи-2020. Груповий етап. Група F. 1-й тур.

Угорщина – Португалія - 0:3

Геррейру, 84, Роналду, 87 (пен.), 90+2.

  Него, 81, Орбан, 86 – Діаш, 38.

Угорщина: Гулачі – О. Солоі, Орбан, Ботка – Фіоло (К. Варга, 88), Шефер (Него, 65), Надь (Р. Варга, 90+5), Кляйнхайслер (Шигер, 77), Ловренчіч – Шоллоі (Шен, 77), А. Салаі.

Португалія: Патрісіу – Геррейру, Пепе, Діаш, Семеду – Фернандеш (Моутіньо, 89), Карвалью (Санчеш, 82), Данілу – Б. Сілва (Рафа Сілва, 71), Жота (А. Сілва, 82), Роналду.

Арбітр: Джюнейт Чакир (Стамбул, Туреччина).

Стадіон: «Пушкаш Арена» (Будапешт, Угорщина).


Удари (у площину): 5 (3) – 11 (7)
Кутові: 0 – 6
Оффсайди: 2 – 1.

УГОРЩИНА-ПОРТУГАЛІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 27°C

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Крiштiану Роналду (Португалія).
87’
ГОЛ ! З пенальті забив Крiштiану Роналду (Португалія).
84’
ГОЛ ! М'яч забив Рафаель Геррейру (Португалія).
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Саша Яковенко
Теперь три футбольных монстра будут соревноваться между собой, кто на большее количество частей расчленит Венгрию.
ukrnet1245
Роналду конечно машина. Стал лучшим бомбардиром в истории Чемпионатов Европы.
Сергей Шец
Игра реально напряжённая была! Но тут не поспоришь, венры посыпались!... А Роналду с очередным рекордом!!! Приятно в живую наблюдать, как творится история!)
RomarioUA
Венгрия попала в группу, кошмар.
Поручик Ржевский
Ожиданный.
Олег Мандрівник
Неожиданно было когда Украина у Испании выиграла, а тут всё ожидаемо
Lion
Неожиданный? А что Венгры должны были победить?
Alexey Antonenko
Неожиданно для кого?
padlo95
Что здесь неожиданного!?
firstromario
Тут один з тих випадків де експерти взагаліто були праві. Як граєш на 0 - 0 після пропущеного команда тупо не знає що робтити. Це певно найбільший плюс в збірної України. Навіть після 0 - 2 гру не треба перебудовувати.
Владислав Антонов
І ці на 0:0 грали, отримали по шапці за антифутбол
pl2012ua
вот это обломинго венграм, полное.
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bolela11111
Неожидал неожиданного от ожидаемого
garik_trinity
Орбан - антигерой матча.
нестор
Играл действующий чемпион Европы!!! Не помогли венграм итальянский тренер и его катеначчо.
Сергей Чёрный
Португалія тупо відскочила , не зарахували гол Мадяр потім забили з рікошету пенальті таке собі і гол з підозрою на офсайд , все на користь пеналду