Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 08 червня 2021, 10:30
21971
61

Результативна розминка перед Євро. Збірна України розгромила Кіпр

Підопічні Андрія Шевченка в більшості не залишили шансів кіпріотам

| Оновлено 08 червня 2021, 10:30
21971
61
Результативна розминка перед Євро. Збірна України розгромила Кіпр
Фото Кирила Димова

Товариський поєдинок збірної України проти національної команди Кіпру, зіграний сьомого червня в Харкові, став останньою репетицією для команди Шевченка перед вильотом на Євро. Незважаючи на те, що найчастіше саме в останньому спарингу моделюються основний склад і схема гри на офіційні поєдинки, наш тренерський штаб вирішив йти іншою дорогою.

«Проти Кіпру зіграє експериментальний склад», - заявив наставник «синьо-жовтих» напередодні матчу з острів'янами. І свою заяву підтвердив кадровим вибором. Чесно кажучи, навряд чи коли-небудь найближчим часом наша національна збірна зіграє таким складом. Андрій Миколайович дав можливість зіграти тим гравцям, які з різних причин досі отримували небагато ігрової практики. Ну, на такий крок міг піти або дуже впевнений в своїх силах тренер, або не дуже впевнений...

Місце в воротах зайняв Пятов, який навряд чи буде основним на Євро. Забарний зіграв справа в захисті (!?), ліворуч Соболь, опорник - Макаренко. Ну правда, коли ще «синьо-жовті» будуть діяти в захисті саме в такому поєднанні?

Зате в атаці Шевченко виставив практично всі головні козирі: і Зінченка, який зіграв вперше за збірну після пам'ятного фіналу ЛЧ, і Маліновського, і Яремчука. Загалом, в даному випадку щодо кадрового вибору нашого штабу питань практично не було.

Гру наша збірна розпочала з місця в кар'єр, без розвідки. Уже в дебюті матчу хороший момент мав Яремчук, який вискакував на «побачення» з кіпером, але переграти його не зумів, лише травмував. Правда, в той момент у нашого форварда був офсайд. Трохи пізніше Роман міг забивати за всіма правилами, коли бив в упор після пасу Зінченка, але і в цей раз воротар кіпріотів зіграв впевнено.

І третій момент збірної України спорудили на пару Зінченко з Яремчуком - в середині першого тайму. Але і в цей раз нашому нападнику не пощастило: його удар прийшовся вище воріт.

На 31-й хвилині Яремчук отримав прекрасну можливість «обнулити» свої попередні промахи. Роману видав шикарну передачу Соболь метрах в шести від воріт. Залишалося лише пробити голкіпера. Але наш нападник знову програв дуель супернику. Трохи пізніше за промахи товариша міг відповісти Зінченко, але його хороший удар з середньої дистанції парирувала штанга.

І все ж, наші вже в першому таймі розпечатали ворота непоступливих кіпріотів. Суддя призначив пенальті за фол Панайоту проти Зубкова, паралельно вилучивши захисника, і Ярмоленко чітко реалізував суддівський вирок. Хоча, якщо чесно, і призначення пенальті, і тим більше вилучення - «так собі», необов'язкові.

Після вилучення Панайоту гра гостей зламалася. У всякому разі, вони довго приходили до тями. І цим скористалися господарі, адже проломів в центрі захисту збірної Кіпру стало більше. В одному з епізодів м'яч після прострілу Ярмоленка влучив у руку захиснику гостей, і суддя знову вказав на «точку». Цього разу до його рішення не причепишся. Удар у Зінченка був з розряду таких, що не беруться. На перерву команди пішли за комфортної переваги команди Шевченка. І за грою, і за результатом. Крім того, вперше за 12 останніх матчів наша збірна забила супернику більше одного м'яча.

На перші хвилини другого тайму Шевченко випустив іменинника Марлоса (півзахиснику в день гри виповнилося 33 роки) і його одноклубника Степаненка, які поміняли Зубкова і Макаренка відповідно.

Маючи в «запасі» перевагу в два м'ячі, другу половину зустрічі українці почали більш академічно. Не було тих швидкостей, що в першому таймі. Однак візуально здавалося, що господарі можуть забити ще, оскільки гостям дуже складно гралося в меншості.

І господарі забили. Цього разу з гри. І дуже класно. Яремчука вивели на порожні ворота, і форвард з енної спроби вписав своє прізвище на табло харківського стадіону. Відзначаючи Романа з черговим м'ячем за збірну, обов'язково потрібно згадати і його асистентів, яких було аж троє: Ярмоленко, Зінченко і Марлос.

Але і це ще було не все. Ярмоленко забив четвертий гол збірної в цьому поєдинку. І свій другий, який став для вінгера ювілейним, сороковим у футболці збірної. Правда, не обійшлося без рикошету від захисника. Але головне ж - що м'яч у воротах, чи не так?

Час, що залишився до кінця матчу, пройшов за повного домінування збірної України. У ці хвилини найкращим гравцем у складі обох команд був Панаї. Воротар збірної Кіпру тягнув усе, що летіло в його ворота. Саме його головна заслуга в тому, що гості не програли з ще більшим рахунком.

Але і без того 4:0 - дуже впевнена перемога нашої збірної. Нарешті нашу команду прорвало: і моментів купа, і голів багато. Будемо сподіватися, що в подібному ключі команда Шевченка зіграє і на Євро.

Товариський матч.

Україна - Кіпр - 4:0

Ярмоленко (37, пенальті, 65), Зінченко (45+2, пенальті), Яремчук (59)

Панайоту (36, фол останньої надії)

Україна: Пятов, Соболь, Матвієнко (Караваєв, 61), Кривцов, Забарний, Зінченко, Макаренко (Степаненко, 46), Маліновський (Судаков, 67), Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бесєдін, 67), Ярмоленко (Шапаренко, 70).

Кіпр: Панаї, Янну, Сотеріу, Каро, Авраам (Кусулос, 46), Кіріаку (Захаріу, 69), Артіматас (Гогіч, 78), Панайоту, Папуліс (Кастанос, 61), М.Іліа (Христофі, 46), Піттас (Лойзу, 85).

Арбітр: Віталій Спасенніковс (Латвія)

ОСК «Металіст» (Харків, Україна)

УКРАЇНА - КІПР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Коментарі 61
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Поручик Ржевский
Усім дякуємо, чекаємо на Євро, Слава Україні!
An Stekloff
с хорошим настроением на ЕВРО!
Александр Казюк
Игра радует. Реализация беда.
POWER
Катастрофически плохая реализация.
Dalv
Не будем переоценивать этот результат, но третий гол отметим!
GloryUkraine
В принципі це вже набагато краще. Забігали.
Шкода, що суддя видалив кіпріота і спаринг не вдався на 100%.
The_Kostbest
Слава Україні!
Mac_Gyver
Удивляюсь как там в Бельгии Яремчук клепает голы пачками? В сборной он вторая реинкарнация Беседина. Жаль не выпустили Довбика на посмотреть. Ну или вообще забить на чистых нападачей и выпустить на острие Цыганкова.
Кстати, порадовал Марлос.
Александр Казюк
Ну вот опять. Тема про сборную, а уебаны срач Динамо-Шахтёр раскачивают. Когда же вас жизнь забанит навечно придурков. Превращают сайт в помойку
Miroslav1981
Реализация канеш хромает, но увы других форвардов у нас нет.. можно было Довбика выпустить посмотреть, от Беседина просто знаешь, что ожидать…Шапаренко опять неплохо в игру вошёл. Зинченко немного брака допускал, а так неплохо.. Малиновский не активничал, надеюсь себя берег перед офматчами..Ярмола второй матч на уровне. В общем игра понравилась.. дальше евро, болеем за нашу сборную и удачи нам
Сергей Ионов
Величезне "дякую" sweet.tv, які позбавили можливості подивитись цей матч тисячі вболівальників! При цьому вкравши їх гроші! Не ведіться на їх рекламу перед Євро, обходьте десятою лорогою цей сервіс!
Футбол в квадрате
Хороший заряд эмоций перед Евро! Віримо у вас козаки!
Vladislav Pohily
Интересно как бы наши играли если бы не пенальти + красная. А так по такому матчу сложно делать какие-то выводы.
VAD
До пеналя все было мрачно, удасная реализация....
grig
Из сегодняшнего интервью Зинченка: "Наш шататный пенальтист - Ярмоленко, но я попросил у него этот мяч, потому что пообещал жене забить". Кстати, Ярмола этот пеналь и заработал.
Igorok Киев
Молодцы 4 мяча хорошо, но это не ещё не показатель, ещё много работы над ошибками, глупые обрезки и проблемы с реализацией моментов остались, заметно добавили в скорости, радует то что центр поля у нас под полным контролем, не хватает ещё одного Зубкова с другого фланга, а так вроде все хорошо было приятно увидеть Пятова, все соскучились по нему Ждём новых побед и больше забитых мячей, как сегодня
Taykitanin
Рахунок по грі, реалізацію бажано краще.
Окрема подяка харків'янам за підтримку, саме в Харкові родився хіт про пуйла, гімн від Дзідзьо і вперше команда в новій формі сьогодні.
Akella_147
Молодцы, высокий прессинг все 90 минут!
sahka1981
Зря киприота удалили, лучше было в равных составах сыграть. Интересно второй гол Ярмолы на него запишут?
bolelschik
Шевченко хоть бы в перерыве попросил, чтоб Кипр выпустил одиннадцатого игрока