Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 07 червня 2021, 14:41
10698
7

Флойд крутий і в 44. Бій з величезним блогером пройшов під його диктовку

Лев Кравців - про найбільш дивне шоу з Мейвезером

| Оновлено 07 червня 2021, 14:41
10698
7
Флойд крутий і в 44. Бій з величезним блогером пройшов під його диктовку
Getty Images/Global Images Ukraine

Флойд Мейвезер переміг Логана Пола - так би звучали заголовки новин, якби на поєдинку були судді. Але ані така новина, ані нинішня нікого не дивує. Професор розібрався зі студентом-першокурсником. Що тут такого? Ось, якщо б вирубив - тоді так, було б весело.

Те, що американець у 44 роки передавив фізично суперника, який важче його на п'ятнадцять кілограмів, ніхто і не подивився.

Бій пройшов під диктовку Флойда. Мейвезер посміхався і пер вперед

Ніяких очікувань у боксерському плані від Флойда Мейвезера і Логана Пола не було. Найважливіший фактор - ніхто не знав, чого очікувати. Одні схилялися до версії з театральними творами. Нібито падіннями і іншою нісенітницею таких заходів. Тому що бачили це в поєдинку з Насукавою. І тому що зрозуміти, як можна битися з бійцем на п'ятнадцять років молодшим і на п'ятнадцять кілограмів важчим - складно.

Інші, яких було не так багато, казали про небезпеку. Причому, в обидва боки. Хтось бачив небезпеку для Флойда. Все-таки суперник здоровенний і сильний. Навіть серед тренерів і боксерів знаходилися такі. Інші бачили небезпеку для Пола. Все-таки Флойд - навіть не першорозрядник. Таких майстрів ще пошукати треба. Причому, не тільки серед діючих бійців, але і в історії.

В результаті як це зазвичай буває в поєдинках з Мейвезером, все вийшло десь посередині. Трохи небезпечно для обох, багато саме боксу, мало того, чого чекали практично всі.

Флойд багато наобіцяв. Хотів 8-унцові рукавички, говорив про те, що буде кров - як хочуть фанати, хоча отримав 10-унцові. Говорив про рубку і нокаути. І, будемо чесні, почасти рубку дав.

Getty Images/Global Images Ukraine

У першому раунді Мейвезер стандартно нічого не робив. Ходив, придивлявся, практично не пробивав у відповідь. Пол вирішив пограти в бокс із боксером - виглядав не дуже. А потім побіг на Флойда з купою ударів. Останні десять секунд раунду блогер провів в атаці - все полетіло в блок, але виглядало цікаво.

Цікаво не в плані вигадки. Те, що робив Пол - кошмар. Багато бокових по рукавичках суперника, ніяких спроб обдурити або вдарити хоча б просто в корпус. Цікаво в плані інтриги. До кінця першого раунду ніхто не розумів, чого очікувати, а боксери почали так обережно, що, здалося, прогноз про те, що буде більше награного боксу, ніж справжнього, збувався. Але тут Логан побіг і всі зрозуміли, що бокс буде. Принаймні, удари будуть йти справжні.

У другому раунді Мейвезер пішов активніше в атаку - зловив опонента кілька разів на контратаці, промацав корпус. Стало очевидно, що чим далі, тим Полу буде важче. І, в першу чергу, через його ж фізичну готовність. Візуально Логан виглядав добре, але це ніяк не допомогло бути більш витривалим в бою зі справжнім боксером. Нехай і набагато більш легким.

З третього раунду Флойд усе зрозумів. Удар відчув - не страшно. Дистанцію поміряв - дістає. І просто пішов вперед. Без вигадки, фішок і секретів. Просто зірвався в клінч до здоровенного суперника. Здавалося, змагатися з цим гігантом на ближній буде вкрай важко. Воно-то так, але в клінчі потрібно вміти діяти, а не просто висіти на супернику. Мейвезер крутив здоровенним опонентом, як мішком.

А ще бив на ближній дистанції по животу, діставав боковими і стріляв правою через руку. Не так багато, як хотілося б, але достатньо, щоб Логан більше страждав, ніж боксував. Флойд моментами злився: закликав перестати утримувати його за руки і почати працювати.

Ще до сьомого раунду стало очевидно, що дострокового не бачити. Мейвезер не працював комбінаційно, а Пол не працював у принципі. Часом відстрілювався від атакуючого малюка, намагався щось кинути в клінчі, але більшу частину часу боровся.

Брат Логана Джейк кричав і писав після бою, що Пол виграв, а Флойд лише посміхався. По-перше, він виконав відмінну роботу. У 44 роки просто змагатися зі здоровенним суперником - круто. Мейвезер робив рівно стільки, щоб піти, особливо не спітнівши: бив по животу, крутив опонента в клінчі, пробивав з дистанції.

Можливо, десь Флойд втратив у рефлексах - моментами пропускав зайве. Але в половині випадків пропускав лише від того, що не сильно прагнув захищатися. У швидкості і в цьому віці обробив молодого опонента під горіх. Не піковий Мейвезер, безумовно, але для такого віку і фактичної відсутності боксерської практики - супер.

Що далі?

Звичайно, це питання виникає, навіть, якщо це не діючі боксери. Чи буде реванш? Які плани? Чи варто чекати на Флойда в рингу знову?

Getty Images/Global Images Ukraine

Мейвезер певної відповіді не дав на жодне з них. Американець сказав, що йому сподобалося, а що далі - незрозуміло:

«Пол - жорсткий суперник. Він виявився краще, ніж я про нього думав. Гарне шоу, мені було весело. Я був здивований ним.

О, так, мені було весело. Що далі? Ми не знаємо, що на нас чекає в майбутньому, але я поговорю про це зі своєю командою і подивимося, куди ми підемо далі. Я займаюся цим спортом 25 років. Розумію, що мені не 21, але я повеселився», - сказав боксер.

Навряд чи реванш вийде продати ще раз - багато хто сміється з ціни на трансляцію в п'ятдесят п'ять доларів і тих, хто за це заплатив. Шоу, будемо відверті, не для всіх.

Проте, Логан вже закинув питання:

«Я більше ніколи не хочу ні від кого чути, що є щось неможливе. Той факт, що я тут із одним з найвидатніших боксерів усіх часів... Це один з найбільших моментів у моєму житті.

Для мене була велика честь розділити ринг разом з ним. Це найкрутіша річ на світі. По ньому дуже складно влучити.

Не знаю, що далі. Може, реванш Мейвезер - Пол?» - заявив Пол.

З огляду на заробіток за одне шоу, не варто дивуватися зустрічі Флойда з братом Логана. Такий поєдинок принесе їм ще більше, зважаючи на історію конфлікту.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
deguk
Сучасний світ. Такими темпами скоро блогерам почнуть пояса видавати
Canadian_stallion
Да дальше ещё будет. Братья будут биться с осьминогами, румбой пылесосом, трёхлапым медведем и пр. Хлеба и зрелищ!
OKs100
Может когда-то мы увидим бой Владимира Кличко против Виталия Кличко, если им захочется заработать полмиллиарда долларов за один день.
Андрій Якушкін
Да кому потрібeн такий бокс?!Дажe профeсійний!!!
bullyUA
Мне этот бой больше понравился
https://youtu.be/gSkzWKoMloM
Play Games
Ну они поинтереснеее брались чем старина Тайсон с ройом.ну тут как по мне больше вина роя.рой не был готов рубитса с тайсоном.а Тайсон в хорошей форме
RomarioUA
Позор для бокса. Мей вообще опускается. Если Конор МакГрегор - боец, который может и вырубить, и сам получал удары от профи, то тут просто цирк. Против профи-боксера это чудище продержалось бы несколько минут, а Мей - лучший профи. Но шоу - должно быть шоу. И это - фу