Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ролан Гаррос
| Оновлено 30 травня 2021, 14:46
2119
5

Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Матч з Саккарі? Важко, але не страшно»

Українська тенісистка - про старт Ролан Гаррос

| Оновлено 30 травня 2021, 14:46
2119
5
Катаріна ЗАВАЦЬКА: «Матч з Саккарі? Важко, але не страшно»
Getty Images/Global Images Ukraine. Катаріна Завацька

Вчора Катаріна Завацька пробилася в основну сітку Ролан Гаррос і вже дізналася ім'я своєї першої суперниці. Українка поділилася враженнями від перемоги над Анастасією Гасановою і розповіла про те, чого чекає від матчу з Марією Саккарі:

«Одна сторона мене була впевнена в тому, що я виграю, а інша - дуже хвилювалася, бо я розуміла, що можу це зробити, і автоматично давила на себе. Я була впевнена в перемозі, тому що грала з нею в Санкт-Петербурзі. Я чотири рази переглянула той матч після його закінчення. Я не могла зрозуміти, як так сталося, що я програла, цей матч мене зачепив. Там я виступала без тренера і потім, коли ми обговорювали цю гру, один з тренерів сказав, що якщо я не буду йти вперед, не гратиму активніше, якщо буду настільки зациклена на своїх емоціях, то досягти топ-50, топ-20 у мене не вийде. Це відкрило мені очі. Я зрозуміла, над чим мені потрібно дуже сильно працювати.

Напередодні сьогоднішнього поєдинку я прораховувала кожну деталь, як в минулій грі я вигравала м'ячі, як отримувала ініціативу. Коли я грала в активний теніс, то їй було важко щось зробити. А коли я вплутувалася в розіграші, їй це подобалося. Я вирішила в голові, що не буду вплутуватися в розіграші з нею, а буду сама думати, як стратегічно завершити очко. Я прораховувала всі удари, всі кроки. Навіть коли був день відпочинку, я весь час обмірковувала свої дії. Вранці перед матчем, звичайно, я хвилювалася, але я все зробила, як запланувала.

Що я думаю з приводу майбутнього матчу з Марією Саккарі? Важко, але не страшно. Цікаво буде з нею зіграти. Я жодного разу з нею не тренувалася, навіть рідко дивилася її матчі, але я розумію, чого очікувати. Оскільки в неділю я не граю, то в суботу зможу повністю відпочити, щоб бути свіжішою перед основою. Якщо мене поставлять на центральний корт, тоді батьки обов'язково приїдуть подивитися мою гру. Тут у нас велика команда з академії, адже багато тенісистів з «All in» грають на Ролан Гаррос.

На останньому колі кваліфікації я відчувала велику підтримку. Не всі були на матчі, але я знала, що багато хто був поруч. В кінці прийшли мене привітати Марта Костюк з мамою. Чи вдається провести час разом? Тут важкий графік, очі розбігаються, голова обертом, бо багато людей і мало місця. Я вже трохи розслабилася, коли пройшла перше коло, стало не так багатолюдно і менше метушні. Ніби як хочеться посиденьок, але і ти також втомлюєшся, що в кінці дня хочеться просто побути на самоті в номері без суматохи».

 
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Александр Петухов
Молодець, з головою, схоже, все нормально!
Elis
Молодець, Катаріна, успіху й надалі!
І терміново позичити того тренера, що відкрив очі, своїй подрузі Марті)