Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 30 травня 2021, 00:25
20642
24

Манчестер Сіті - Челсі. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів

Олександр Зінченко і компанія в погоні за «вухатим»

| Оновлено 30 травня 2021, 00:25
20642
24
Манчестер Сіті - Челсі. Прогноз і анонс на фінал Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

Нинішній аномальний і незвично інтенсивний європейський клубний сезон підійшов до своєї кульмінації. У суботу на стадіоні «Драгау» в Порту в фіналі Ліги чемпіонів «Манчестер Сіті» зіграє з «Челсі».

Спочатку поєдинок повинен був пройти в Стамбулі. Однак через карантинні обмеження матч було прийнято рішення перенести в Португалію. Матч зможуть відвідати понад 10 тисяч уболівальників – майже аншлаг в сучасних реаліях.

Це буде восьмий в історії мононаціональний фінал Ліги чемпіонів. При чому, втретє в історії титул розіграють саме два англійські клуби.

«Манчестер Сіті»

Для «Манчестер Сіті» цей фінал Ліги чемпіонів стане першим в історії клубу. За останнє десятиліття власники «Сіті» інвестували в клуб космічні гроші, щоб нарешті дістатися до головного матчу клубного футболу.

Дуже важливий цей матч і для головного тренера «Ман Сіті» Пепа Гвардіоли, який повертається в фінал Ліги чемпіонів через 10 років. За цей час Гвардіола встиг потренувати «Баварію» і провести 5 років в «Сіті». У розпорядженні Пепа завжди були команди екстра-класу, і 10 років без фіналів в такій ситуації - забагато для людини з претензіями на статус тренера №1 в світі. І зараз у каталонця є відмінний шанс відповісти скептикам, втретє за тренерську кар'єру піднявши над головою «вухатого».

Особливим цей матч буде не тільки для нього. Серхіо Агуеро за ті ж 10 років встиг стати легендою «Сіті» і співавтором всіх успіхів клубу в сучасній історії. В кінці сезону він покине Манчестер на правах вільного агента, і у аргентинського форварда є відмінний шанс попрощатися з «Сіті» по-королівськи.

З підвищеним інтересом будуть спостерігати за цим матчем і українські уболівальники, адже в складі «Ман Сіті» не останню роль грає Олександр Зінченко. Українських гравців у фіналі Ліги чемпіонів не було з часів Анатолія Тимощука в «Баварії», з якою він добирався до вирішальних матчів тричі - в 2010, 2012 і 2013 роках.

«Челсі»

Якщо Пеп Гвардіола повертається до фіналу Ліги чемпіонів після 10-річної паузи, то наставник «Челсі» Томас Тухель був там лише рік тому. Тоді його ПСЖ поступився «Баварії», тепер же німецький фахівець зумів вивести у фінал дві різні команди два сезони поспіль. Досягнення унікальне, але навряд чи воно обрадує Тухеля в разі другої поспіль поразки в фіналі.

Для самого «Челсі» зміна тренера по ходу сезону вже стала щасливою прикметою. «Пенсіонери» виходять у фінал Ліги чемпіонів втретє в історії (після 2008 і 2012 років), і кожен раз команда добиралася до вирішального матчу після зміни тренера по ходу сезону.

За останні два місяці «Челсі» зумів двічі обіграти «Манчестер Сіті». Спочатку команда Тухеля вибила «Сіті» в півфіналі Кубка Англії, а потім обіграла команду Гвардіоли вже в рамках АПЛ. Хоча всі чудово розуміють, що майбутній матч буде зовсім іншою історією.

Прогноз

Букмекери фаворитом фіналу заслужено вважають «Манчестер Сіті» - все ж в цілому по сезону команда Пепа Гвардіоли виглядала більш солідно і стабільно. Дві поспіль перемоги «Челсі» в очних зустрічах за останній час - серйозний аргумент. Але ми все ж думаємо, що тричі поспіль така команда як «Сіті» одному й тому ж супернику не програє - Гвардіола зробить правильні висновки з попередніх невдач. Наша ставка - перемога «Сіті» в основний час з коефіцієнтом 1,94.

29 травня, субота

«Манчестер Сіті» –  «Челсі»
Порту. Стадіон «Драгау». 22:00
Пряма трансляція на «Футбол 1»
МАН СІТІ – ЧЕЛСІ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 2:1
 
  • 1,93
  • 3,58
  • 4,58
Сделать ставку
 
  • 1,92
  • 3,6
  • 4,5
Сделать ставку
 
  • 1,91
  • 3,55
  • 4,6
Сделать ставку

Опитування

Голосів 164
Спрогнозуйте результат фіналу Ліги чемпіонів 2020/21 між англійськими командами Манчестер Сіті та Челсі, який відбудеться 29 травня в Порту.

Велика перемога Ман Сіті

36 голосів 21.95 %

Мінімальна перемога Ман Сіті

96 голосів 58.54 %

Перемога Ман Сіті по пенальті

6 голосів 3.66 %

Перемога Челсі по пенальті

7 голосів 4.27 %

Мінімальна перемога Челсі

18 голосів 10.98 %

Велика перемога Челсі

1 голос 0.61 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(47)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Женя Матийчук
3-1
Oliynuk_sport
Англійський фінал ЛЧ. Здається Ман. Сіті фаворит, але Челсі буде теж прагнути виграти кубок. Перший фінал в історії Манчестер Сіті. Пеп Гвардіола успішний тренер. Буду вболівати за Олександра Зінченка. Челсі сильна команда з хорошим тренером. Погоджуюсь з прогнозом спорт.юа 2:1.
Ігор Шалейко
1:1 (2:1) М.С.
Сергей Чёрный
Челси МС 2:1
RomarioUA
Думаю, что Гвардиола, как всегда, перемудрит, а Тухель со своей дисциплиной и тактикой, воспользуется этим
Face Control
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Володимир Ляшенко
Тільки МАнСіті! Зобов'язані вигравати! І тоді наш Зінченко стане третім в історії незалежної України володарем трофею Ліги Європейських чемпіонів! Після Шеви і Тимощука, звісно.
bzzzzz
а букмекеры все также продолжают настойчиво не верить в Челси
еще и с такими бешенными коефициентами...
bzzzzz
хотя как по мне, фаворит, особенно учитывая последние две встречи, как раз Челси. И по качеству игры Челси немного превосходит Сити, это видно невооруженным глазом. Даже несмотря на последний непонятный матч с Астон Виллой.
bzzzzz
хотя скорей всего это связанно больше с тем, что большенство по привычке будут ставить на Сити, поэтому на них и уменьшают коэфициент.
Denmark1107
Всім, хто прогнозує перемогу Челсі, якийсь примітив-плебс понатикував мінуси
Смішно якось, тому що сьогодні в опонентах сітяків не умовний Бешикташ.
Bolshoi
МС всегда сливался в ЛЧ, надеюсь так будет и сегодня.
Trasher311987
Я за Челси
WhitePhoenix
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил