Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 26 травня 2021, 20:14
6008
40

Стартували з невдачі. Україна U-21 поступилася Азербайджану

Підопічні Руслана Ротаня сильно ускладнили собі захист трофея Турніру Валерія Лобановського

| Оновлено 26 травня 2021, 20:14
6008
40
Стартували з невдачі. Україна U-21 поступилася Азербайджану
УАФ

У календарі молодіжної збірної України наприкінці цього непростого сезону стояли матчі турніру з підвищеним рівнем відповідальності. Змагання під офіційною назвою Турнір Валерія Лобановського на честь легендарного українського наставника представники його країни в попередньому десятилітті вигравали лише одного разу – у тому самому 2019 році, а вже через сезон ми дізналися, яку небезпеку несе коронавірус COVID-19, тому про це дружнє змагання було прийнято рішення ненадовго забути.

У цьому році з організацією також виникли певні проблеми. Представники Тунісу повинні були приєднатися до Узбекистану і Азербайджану, які мали намір відібрати у нас право володіння пам'ятним трофеєм, однак COVID-обмеження завадили команді з африканського континенту прибути до столиці України. У підсумку, формат турніру скоротився до трьох лобових матчів, по два для кожної з команд, після завершення яких за стандартною системою порахують очки і визначать переможця.

На правах господарів, молодіжна збірна України починала захист титулу з протистояння проти Азербайджану на полі київського НТК ім. Баннікова. Руслан Ротань у черговий раз виставив досить цікавий за переліком прізвищ стартовий склад, бо безліч футболістів ми вже бачили під час матчів Української Прем'єр-ліги у сезоні, що нещодавно добіг до кінця, однак уже з перших хвилин суперники змусили глядачів засумніватися в підсумковому успіху нашої команди.

Азербайджан, який очолює відомий українському вболівальнику Мілан Обрадович, показав себе з найкращого боку під час побудови атак у початковій фазі поєдинку. Гостям вдавалося проводити стрімкі наступи через дрібний пас, а наша лінія нападу дуже довго залишалася без м'яча в ногах. Закінчилося це погано – на 17-й хвилині подача зі штрафного з лівого флангу від Алізаде на дальню стійку була завершена ударом у падінні від Гурбанлі, що стало лише підтвердженням переваги суперників у цей відтинок поєдинку.

Команда Обрадовіча після швидкого голу не стала миттєво опускатися до оборони, успішно стримавши наші спроби атакувати у відповідь. Фактично, хоч якась загроза чужим воротам пішла у виконанні Сікана лише під перерву, але погладжування м'яча від Данила убік чужих воріт навряд чи можна було назвати повноцінною гольовою ситуацією. Азербайджан витримував щільність в обороні, а команда Ротаня не знала, як зламувати чужі редути.

Спроба тренерського штабу за допомогою п'ятьох замін у перерві перевернути хід поєдинку виглядала логічним кроком, і навіть дозволила нам перекинути гру виключно на чужу половину. Питання викликала тільки реалізація гольових моментів. Той же Владислав Ванат, начебто, вдало увійшов до гри, але жодну з своїх наявних можливостей голом так і не завершив. Україна атакувала досить багато і якісно, ​​але розставити акценти не могла.

А тут ще й несподіване пошкодження у одного з найбільш помітних гравців на полі – Олега Очеретька – підкралося непомітно. Судячи з того, як гравця вивозили вбік карети «швидкої допомоги», у заключній грі турніру в центрі поля у нас будуть певні проблеми. У підсумку, «синьо-жовті» запороли кілька гольових моментів, поступившись суперникам вже в першій грі відповідального для нашої країни турніру.

Заключний матч на цьому турнірі молодіжна збірна України проведе проти Узбекистану найближчої п'ятниці, 28 травня, на тій же арені. Початок о 17:00.

Турнір Валерія Лобановского. 

Україна U-21 – Азербайджан U-21 - 0:1

Гурбанлі, 17

 Сікан, 34, Батагов, 36, Литвиненко, 53 – Гусейнлі, 26, Гурбанлі, 59

Україна U-21: Моргун – Драмбаєв (Снурніцин, 46), Вівчаренко, Таловєров, Кузик (Алефіренко, 46) – Батагов (Литвиненко, 46), Бражко (Ярмолюк, 71), Очеретько (Муравський, 78) – Мудрик (Кравчук, 71), Сікан (Ванат, 46), Супряга (В'юнник, 46).

Азербайджан U-21: Мехбалієв – Гусейнлі, Челік, Гусейнов (Агджабаєв, 46), Ахмадов (Алієв, 90+4) – Валізада (Гарахмедов, 89), С. Абдуллазада (Зулфугарлі, 63), Р. Абдуллазада (Рзаєв, 46), Сеїдов – Алізада (В. Джафаров, 63) – Гурбанлі (Ш. Джафаров, 63).

Арбітр: Сергій Бойко (Київська обл.).

Стадіон: «НТК ім. В. Баннікова» (Київ).

Удари (у площину): 12 (3) – 6 (1)
Кутові: 4 – 2
Оффсайди: 0 – 0.

УКРАЇНА U-21-АЗЕРБАЙДЖАН U-21.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 40
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Жарчинський
кому ще потрібно програти щоб погнали Ротаня?
Bobyk
З кожним матчем молодіжка пробиває дно
Схоже, що в уаф повні довбо###йоби працюють, такі ж, як і цей ригань
Alex86 1
Заипал уже этот позор ротанский, можно сменить наконец его?!
PETP0
После каждой игры думаешь, что ниже уже некуда, но Ротань умудряется с каждой игрой пробивать очередное дно. Кому еще должны проиграть, чтоб его сняли? Ну и игрочки у нас в нападении конечно... язык не повернется кого-либо из них назвать профессиональным игроком, бездари.
dudigo78
Ротаню склад Ман Сіті дай і він з ним в Чемпіоншип вилетить достроково. Як так можна неповажати людей?
Футбол в квадрате
Посмотрел данный матч и могу сказать, что надо убирать роганя пока он не провалил еще один отбор! Какая олимпиада, Павелка не смеши людей! Работайте над реализацией ребята, а то она у нас хромает и в основной команде...
Trasher311987
Интересно что должно произойти чтобы он ушёл?
axylinam
Супряга становится всё дороже и дороже,а ротань-это не человек,а потвора,так издеваться над болелами,быка дебила назначили тренером
Денис Торопцев
Ротань, досить знущатися!
Robert Monroe
Яке там стартували, ці "невдачі" Ротаня вже буденність.
POWER
Верните старого тренера! Ротань пусть потренируется на маленьких клубах тренерству, а сборная не для экспериментов. Такие плохие результаты должны закончится для тренера отставкой!!!
movkli
а кто ответит с этим тренером наша сборная выиграла хоть пару игр? или одни ничьи и поражения?
Diamond66689
Руслана Ротаня в отставку!
Сергей Литвиненко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MATVEI
Дно пробито!!!
Вячеслав Авдеев
Кто там Ротаня за ж...пу держит в молодёжи?
Vytas Meskauskas
Надо себя не уважать , что бы этого тренера оставить. Молодёжку вниз тянет. Опять будем сброд со всего мира брать вместо наших игроков.
Муґунот Уух
под мудрым руководством Русика к новым вершинам!