Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 26 травня 2021, 19:10
1093
0

Україна U-21 – Азербайджан U-21. Прогноз на матч Меморіалу Лобановського

Перший матч команди Руслана Ротаня на Міжнародному турнірі пам'яті Валерія Лобановського

| Оновлено 26 травня 2021, 19:10
1093
0
Україна U-21 – Азербайджан U-21. Прогноз на матч Меморіалу Лобановського
УАФ

У середу, 26 травня, молодіжна збірна України стартує на Міжнародному турнірі пам’яті Валерія Лобановського. Першим суперником підопічних Руслана Ротаня стане збірна Азербайджану. Цьогоріч турнір пройде за незвичною схемою в одне коло, без півфіналів і фіналу. Причиною зміни формату стала відмова від участі «молодіжки» Тунісу.

Таким чином українська збірна в першому поєдинку зіграє з Азербайджаном, а через день, 28 травня, з Узбекистаном. Після завершення турніру, синьо-жовті вирушать до Стамбулу, де 2 червня зіграють товариський поєдинок проти Туреччини. Всі ці матчі другого збору варто розглядати крізь призму підготовки нашої команди до поєдинків відбіркового етапу чемпіонату Європи U-21, які розпочнуться у вересні.

На свій другий тренувальний збір в нинішньому році Руслан Ротань викликав 24 футболістів, але через травми і пошкодження різного ступеня до роботи приступили 22 гравці. Одним із завдань товариських поєдинків є перегляд потенційних новачків, які зможуть підсилити команду. Звертає увагу поява у складі нападника Владислава Ваната, який провів дуже результативний сезон у складі молодіжки «Динамо», атакувального півзахисника «Львова» Артура Ременяка, а також талановитого хавбека «Руха» Івана Литвиненка.

Серед трьох голкіперів, викликаних на збір, лише Микита Турбаєвський з донецького «Шахтаря» одного разу захищав ворота «молодіжки». На фоні інших, малодосвідчених гравців, Супряга, Мудрик, Сікан і Батагов взагалі виглядають справжніми «диназаврами», які вже мають солідний досвід матчів УПЛ, а дехто і єврокубкових баталій.

Цього року тренерський штаб «молодіжки» вже проводив тренувальний збір, під час якого було зіграно три поєдинки. Вдалими ці матчі ніяк не назвеш, адже двічі наші хлопці програли: Болгарії (1:2) і Словаччині (2:3), а одного разу зіграли внічию з Узбекистаном (1:1). Будемо сподіватись, що висновки з цих невдач були зроблені й молодіжна збірна України виступить вдаліше.

Нагадаємо, що турнір Лобановського проводиться з 2003 року, а за участю молодіжних збірних з 2006 року. Збірна України двічі вигравала почесний трофей - у 2009 і 2019 роках. Минулого року турнір не проводився через пандемію коронавірусу.

За свою історію українська молодіжна збірна провела два товариські поєдинки з командою Азербайджану, і статистика цих матчів не на користь «синьо-жовтих»: поразка (1:2) в 2016 році і нічия (1:1) в 2019-му. 

Перший матч на турнірі Лобановського не буде легкою прогулянкою для українців, враховуючи незіграність оновленого складу та важкий сезон, що минув, але, в будь-якому випадку, суперників такого рівня потрібно перемагати.

Орієнтовний склад:

Україна U-21: Турбаєвський – Снурніцин, Бражко, Таловеров, Вівчаренко, Батагов, Литвиненко, Ярмолюк, Очеретько, Мудрик, Супряга.

26 травня, середа

Україна U-21 – Азербайджан U-21
Київ. Стадіон імені Баннікова. 16:00
УКРАЇНА U-21 — АЗЕРБАЙДЖАН U-21. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
Прогноз Sport.ua — 2:1
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 03 травня 2024, 23:10 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?
Футбол | 04 травня 2024, 08:01 0
У Байєра – не найдовша безпрограшна серія. Скільки залишилося до рекорду?

«Бенфіка» з 1963 по 1965 рік не програвала протягом 48 матчів

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.