Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 26 травня 2021, 15:17
1707
0

Суперліга. Що чекає на Реал і Барселону. Думка юриста

Сергій Пошелюзний детально розібрав ситуацію

| Оновлено 26 травня 2021, 15:17
1707
0
Суперліга. Що чекає на Реал і Барселону. Думка юриста
Getty Images/Global Images Ukraine

Як відомо сьогодні лише три клуби «Реал», «Барселона» та «Ювентус» залишилися у складі Суперліги, а УЄФА розпочав дисциплінарне розслідування у відношенні вказаних клубів .

Попри те, що подальша доля клубів-бунтарів поки залишається не визначеною, можна не сумніватися у послідовності політики УЄФА.

Реакція європейського футбольного союзу на Суперлігу була однозначною – категоричне засудження цього проекту як такого, що є цинічним та заснованим на особистій вигоді декількох клубів.

Заяви керманича УЄФА, Александера Чеферіна також відповідали загальній позиції Союзу – усім клубам Суперліги загрожують санкції.

Подальша реакція більшості клубів учасників Суперліги про вихід з її складу та підписання «Декларації про клубні зобов’язання» також засвідчили серйозність намірів УЄФА покарати, авторитет цієї організації та її вміння відстоювати свою позицію.

Статутом УЄФА передбачено цілий ряд дисциплінарних санкцій, які можуть бути застосовані до учасників Суперліги – від грошового штрафу до виключення зі змагань під егідою УЄФА.  При цьому УЄФА вже не раз доводив свою принциповість у відношенні клубів-порушників та вже приймав рішення про виключення зі змагань топ-клубів (наприклад, дискваліфікація «Манчестер Сіті» у 2020 році).

Тож італійському та іспанським грандам безумовно слід очікувати на санкції, які будуть відчутними для кожного із клубів (штрафи та умовна або пряма дискваліфікація з єврокубків).

У ситуації, що склалася, УЄФА має показати усі свої можливості та усю свою силу, щоб і надалі лишатися європейським футбольним гегемоном.

Спеціально для sport.ua, партнер АО REF PARTNERS, адвокат Сергій Пошелюзний.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.