Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Франції
| Оновлено 20 травня 2021, 07:34
3650
2

ПСЖ - володар Кубку Франції

У фіналі парижани легко обіграли «Монако»

| Оновлено 20 травня 2021, 07:34
3650
2
ПСЖ - володар Кубку Франції
Getty Images/Global Images Ukraine

Саме на такий фінал чекала футбольна Франція. У вирішальному поєдинку розіграшу Кубка країни зійшлися фаворити і гранди Ліги 1 - «Монако» і «ПСЖ».

«Монегаски» проводять дуже хороший сезон. На даний момент в турнірній таблиці чемпіонату вони треті, що дає їм право представляти країну в Лізі чемпіонів. В останніх восьми турах підопічні Ніко Ковача виграли сім матчів, поступившись лише «Ліону». Багато в чому такі цифри випливають з надійної оборони команди: десять «сухих» поєдинків в тринадцяти останніх іграх у всіх турнірах.

Але незважаючи на явні успіхи «Монако», фаворитом фінального протистояння були саме парижани. Іменитий і зоряний «Парі Сен-Жермен» з Мбаппе, Ді Марією, Ікарді, Кіном і Навасом в складі. Але без Неймара. Матч з «Монако» бразилець пропускав через попередження, яке він встиг заробити за 5 хвилин присутності на полі в півфіналі з «Монпельє». Втім, і без Неймара зупинити таку футбольну машину «Монако» могло допомогти тільки диво.

Поєдинок розпочався в неспішному темпі. Парижани відразу позначили свою територіальну перевагу, захопивши ігровий снаряд. Підопічні Маурісіо Почеттіно довго контролювали м'яч, але до небезпечних моментів справа не доходила.
І тут звідки не візьмись помилився Дісасі. Захисник не зміг обробити простий м'яч, тут як тут опинився Мбаппе і відразу ж покотив сферу на Ікарді, Мауро залишалося лише влучити в порожні ворота - 0:1. «Монегаски» пішли в атаку, але їхні позиційні прагнення були занадто повільними і прогнозованими.

Після перерви повільна гра продовжилася. Мало того, темп став ще нижчим, ніж в першому таймі. У «Монако» зовсім нічого не виходило створити біля володінь Наваса, а парижани, навіть склалося таке враження, вже на 65-й хвилині почали просто догравати. Розбудив гру Мбаппе. Спершу зоряний французький нападаючий метрів з 25-ти перекинув Маецкі, але м'яч влучив у поперечину. А вже через дві хвилини забив і другий гол. Ді Марія викотив на Кілліана і форвард підсік м'яча над воротарем - 0:2! 

Getty Images/Global Images Ukraine

Французькі вболівальники явно очікували більш високої якості гри від фіналу. Втім, фани «ПСЖ», напевно, залишилися задоволені і такій перемозі. Тим більше, для парижан цей трофей вже шостий за останні сім розіграшів турніру. Лише в 2019 році перемогу здобув «Ренн», обігравши у фіналі в серії пенальті якраз-таки «ПСЖ».

Кубок Франції. Фінал.

«Монако» - «ПСЖ» - 0:2

 Мауро Ікарді, 19, Мбаппе, 81

 Маркіньос, 86

«Монако»: Маецкі, Енріке, Маріпан, Дісасі (Бадьяшіль, 74), Сідібе, Головін, Фофана (Мартінш, 60), Чуамені, Агілар (Діатто, 46), Бен-Йеддер (Йоветіч, 60), Фолланд (Фабрегас, 74)

«ПСЖ»: Навас, Флоренці (Дагба, 68), Маркіньос, Керер, Баккер, Паредес (Еррера, 79), Гейє, Перейра, Ді Марія (Сарабія, 90), Рафінья, Мбаппе, Ікарді (Кін, 79).

Стадіон: «Стад де Франс»

МОНАКО – ПСЖ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 

 

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Барселона може вимагати переграти матч проти Реала
Футбол | 22 квітня 2024, 17:37 7
Барселона може вимагати переграти матч проти Реала

Про це повідомив президент клубу Жоан Лапорта

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Fangold
Сенсація
var
Похоже футбольная Франция мало кому интересна