Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 21 травня 2021, 15:49
10173
9

Прев'ю ЧС з хокею. Майже без гравців НХЛ, без вильоту, але з інтригою

Прев'ю чемпіонату світу з хокею-2021 в елітному дивізіоні

| Оновлено 21 травня 2021, 15:49
10173
9
Прев'ю ЧС з хокею. Майже без гравців НХЛ, без вильоту, але з інтригою
iihf.com

Чемпіонат світу з хокею в елітному дивізіоні повертається після перерви. У минулому сезоні через коронавірус турнір скасували і вирішили повністю пропустити один розіграш. Швейцарія залишилася без чемпіонату світу, а в цьому році його повинні були приймати Білорусь і Латвія. У Білорусі турнір забрали, тому всі поєдинки пройдуть в Ризі.

Втім, цим всі проблеми ЧС не обмежуються. На жаль, цього разу гравців з НХЛ майже не буде навіть у топових збірних. В НХЛ був важкий регулярний сезон, щойно стартував плей-оф, а тому багато хокеїстів відмовилися їхати в збірні. Якщо взяти Канаду і США, то в складі обох команд немає жодного дійсно топ-гравця. У канадській збірній навіть буде представник КХЛ і безліч гравців, які в сезоні їздили між основною командою НХЛ і фарм-клубом АХЛ.

iihf.com

З огляду на конкуренцію, досить імовірно, що Канада або США не фінішують в топ-4 своєї групи B. Всі збірні зможуть по ходу турніру дозаявляти гравців, але великої кількості зірок чекати не варто.

Варто окремо відзначити, що жодна збірна не покине елітний дивізіон за підсумками чемпіонату світу. Оскільки всі ЧС цього року в нижчих дивізіонах були скасовані, то цей же склад учасників зіграє на чемпіонаті світу-2022.

І відсутність НХЛівців, і відсутність вильоту знижує рівень і інтерес до турніру, однак такий підбір складів збірних напевно подарує вболівальникам ряд сенсацій.

З заявками всіх збірних можна ознайомитися за посиланням.

Турнір пройде з 21 травня по 6 червня.

Група A: Швеція, Чехія, Швейцарія, Словаччина, Данія, Білорусь, Великобританія, Росія

Якщо йти по фаворитах, там Швеція привезе склад лише з 5 представниками НХЛ, найзірковішим з яких можна назвати Ріхарда Раккелла з Анахайма. Крім того, є гравці з КХЛ, але в основному склад сформований з хокеїстів чемпіонату Швеції. Непоганий склад буде у Швейцарії, де в збірну погодився приїхати лідер Нью-Джерсі форвард Ніко Хішер. З Сан-Хосе під'їде нападник Тімо Майер, а з Чикаго - Філіп Курашов. В іншому склад представлений гравцями чемпіонату Швейцарії та інших європейських ліг.

iihf.com

На цьому тлі варто звернути увагу на збірну Білорусі. Команда складена з хокеїстів місцевого міцного чемпіонату, а також КХЛ. Плюс на ЧС зіграє нова білоруська зірка Єгор Шарангович, який в першому сезоні за Нью-Джерсі закинув 16 шайб і набрав 30 очок. Оновленою постане збірної Росії, де буде 16 дебютантів, а велика частина гравців представляють КХЛ. Правда, в збірній чекають, що ряд представників НХЛ встигне поповнити команду після раннього вильоту з плей-оф. Мабуть, найбільш сильно виглядає лінія оборони, де викликані НХЛівці Іван Проворов, Нікіта Нестеров і Артем Зуб.

На тлі конкурентів непогано виглядає збірна Чехії, яка зібрала найкращих гравців з Європи і міцних НХЛівців. Одним з лідерів команди напевно буде форвард Чикаго Домінік Кубалік (17 шайб в сезоні), а також нападники Детройта Якуб Врана і Філіп Задіна.

Getty Images/Global Images Ukraine

Серед інших команд групи виділяється історія Великобританії, яка буде змушена грати без головного тренера. Наставник Піт Расселл за тиждень до старту ЧС заявив, що не зможе працювати зі збірною, оскільки після сезону в Німеччині хоче повернутися в Англію і побути з родиною. На турнірі Великобританію тренуватиме його помічник, а сама команда може тільки радіти тому факту, що в цьому році немає вильоту з еліти.

Група B: Канада, Фінляндія, США, Німеччина, Латвія, Норвегія, Італія, Казахстан

У групі B потенційно сильний склад міг бути у Німеччини, проте головна нинішня німецька зірка Леон Драйзайтль готується до плей-оф з Едмонтоном. Зате приїдуть досвідчені Кобі Хольцер і Тобіас Рідер. В іншому в складі гравці чемпіонату Німеччини і АХЛ. Майже немає зірок в складі Фінляндії, яка розраховує на свою першість і КХЛ.

Шкода, що у господарів латишів не буде воротаря Коламбуса Елвіса Мерзлікінса, який провів непоганий сезон в НХЛ, а також через травми не приїде форвард Сан-Хосе Рудольф Бальцерс і нападник Баффало Земгус Гіргенсонс. Тренує Латвію відомий наставник Боб Хартлі, так що досвідчена команда напевно спробує зачепитися за топ-4. З огляду на відсутність вильоту, великого тиску на господарів турніру не буде.

iihf.com

Збірна Норвегія не зможе розраховувати на своїх головних зірок, Матса Зуккарелло і Патріка Торесена, проте для команди це буде вже 15-й поспіль ЧС в еліті. Навряд чи норвежці зможуть вперше з 2012 вийти в плей-оф, але у збірної зараз інша велика мета - вийти на Олімпіаду. Багато гравців вирішили відпочити перед фіналом кваліфікації на ОІ-2022, який пройде в Норвегії в серпні.

Великі проблеми виникли у збірної Італії: за кілька днів до турніру коронавірус виявили у 15 представників делегації, в тому числі головного тренера і ряду ключових гравців. Ймовірно, команда в екстреному порядку буде дозаявляти хокеїстів.

Оцініть матеріал
(62)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію
Хокей | 01 травня 2024, 14:43 8
ЧС з хокею. Україна пропустила вперше на турнірі, але розгромила Іспанію

Четвертий матч чемпіонату світу з хокею

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 25
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
андрей лавров
В Україні чемпіонат буде показувати MEGOGO
Александр Шевченко
Жду матча завтрашнего, Чехия-парашка. Как братья чехи будут ипать сруских за все их деяния в Чехии. Чехи это не земанны всякие там, будут жестко пороть цапов, с таким то составом, который чехи привезли, должны кацов громить
A0Va
Радует Группа B: Канада, Финляндия, США, Германия... Как они будут рубиться без энхаэловцев? Студенты приедут?
За Финляндию и Европу!
from space
Повезло Латвии. Считай чемпионат СНГ и можно попробовать и самим куда то проскочить.)
macamacca
рандомный ЧМ?
Kle
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил