Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 14 травня 2021, 15:06
35801
210

Бій у фіналі, сльози Миколенка та розв'язка в овертаймі. Динамо взяло Кубок

Кияни вирвали перемогу у «Зорі» у фінальному поєдинку Кубка України

| Оновлено 14 травня 2021, 15:06
35801
210
Бій у фіналі, сльози Миколенка та розв'язка в овертаймі. Динамо взяло Кубок
twitter.com/FCZoryaOfficial

В нинішньому сезоні у фінальному матчі Кубку України зустрілися чемпіон і бронзовий призер чемпіонату країни, який завершився нещодавно. «Динамо» в разі успіху ставало володарем усіх трьох головних національних футбольних трофеїв, адже підопічні Мірчі Луческу виграли ще й Суперкубок. А для «Зорі» сьогоднішня перемога взагалі могла стати історичною, оскільки раніше луганський клуб ще жодного разу не перемагав ні в чемпіонаті, ні в Кубку незалежної України.

Стартові склади команд особливо не здивували. Хіба що у киян на лавці запасних залишилися гравці національної збірної Бущан і Караваєв, які останнім часом частіше виходили з перших хвилин. А у Віктора Скрипника в старті можна було очікувати ще Абу-Ханну, Цвека, Циганікса, Шахаба або Гладкого.

Вже на самому початку матчу на 8-й хвилині в боротьбі із Громовим серйозну травму руки отримав Миколенко, тож тренерському штабу динамівців довелося в терміновому порядку замінити його на Караваєва. Цілком можливо, цей епізод порушив деякі плани наставників киян. А незабаром на 14-й хвилині за грубу гру проти Бесєдіна отримав попередження Вернидуб. Таким чином, «Зоря» відразу показала, що буде діяти жорстко і поступатися суперникам не має наміру.

Що ж стосується небезпечних моментів, то перший з них по-справжньому виник лише на 21-й хвилині, коли Буяльський з меж штрафного майданчика пробив над поперечиною. Далі матч проходив з невеликою ігровою перевагою киян. Вони більше володіли м'ячем і частіше атакували. Ось тільки наступний гольовий момент вони змогли створити аж на 38-й хвилині. Це Бесєдін отримав м'яч, перебуваючи спиною до воріт опонентів, і, різко розвернувшись, пробив лівою ногою у дальній кут метрів з чотирнадцяти. Але Василь зіграв тут блискуче і парирував м'яч на кутовий.

У «Зорі» за весь перший тайм в атаці можна згадати хіба що епізод, який стався на 41-й хвилині. Юрченко зі штрафного навісив м'яч у район лінії воротарського майданчика, де всіх випередив Фаворов. Він завдав сильного удару головою, але неточно.

Після перерви малюнок гри не змінився. «Динамо» продовжувало грати активніше і на 55-й хвилині Шапаренко ледь не відкрив рахунок. Він підхопив м'яч на своїй половині поля, пробіг з ним по лівому флангу прямо до штрафного майданчика суперників і акуратно пробив в дальній верхній кут. М'яч влучив в поперечину і знову повернувся у гру. Буквально тут же за хвилину Сидорчук сильно пробив низом здалеку, втім Василь зіграв надійно. На 61-й хвилині вже Циганков наважився на удар з-за меж штрафного майданчика - і знову воротар «Зорі» виручив свою команду. А ще через хвилину всі вболівальники киян схопилися за голову, тому що з вигідного положення з близької відстані не влучив у ворота Бесєдін. Були ще непогані моменти для взяття воріт у Родрігеса (двічі), Попова, але і вони не були реалізовані.

Намагаючись змінити ситуацію в матчі, Віктор Скрипник зробив заміну, випустивши на поле Сайядманеша. І дійсно, на якийсь час луганській команді вдалося відсунути гру від своїх воріт. Проте, на 77-й хвилині знову була хороша можливість відзначитися у Бесєдіна. Після передачі зліва від Родрігеса форвард «Динамо» пробив головою в ближній нижній кут, але Василь знову показав, що не дарма є основним воротарем «Зорі» і відбив м'яч на кутовий.

До кінця основного часу динамівці все ж намагалися вирвати перемогу, однак ударам Шапаренка і Сидорчука забракло влучності. Так що довелося футболістам провести ще два додаткові тайми.

На 96-й хвилині чергову дуель у київських гравців, цього разу у Циганкова, виграв Василь. Але за дві хвилини і він був безсилий врятувати «Зорю» від пропущеного гола. В цій атаці, яку динамівці провели по правому флангу, треба також відзначити Родрігеса. Саме він прорвався до лицьової лінії і зробив точну передачу на Циганкова, а Віктор пробивав вже з близької відстані у відкритий лівий кут воріт.

Міг Циганков і зовсім вбити інтригу в матчі, коли на останній хвилині першого овертайму за знесення Буяльського від Жуніньо арбітр матчу Юрій Іванов поставив пенальті. Однак Василь парирував м'яч в правому від себе куті воріт і залишив своїм партнерам шанси на те, щоб відігратися.

Здавалося, що в час, який залишився до кінця гри, «Зоря» влаштує справжній штурм воріт Бойка. Але динамівці діяли грамотно і не дали суперникам такої можливості. Більш того, саме вони були ближче до успіху, ніж луганська команда.

В підсумку заслужена перемога «Динамо» з рахунком 1:0 і Кубок України вдруге поспіль вирушив до Києва.

Кубок України. Фінал.

«Динамо» - «Зоря» - 1:0

Циганков (98)

На 105+2 хвилині Циганков не реалізував пенальті (воротар)

Шапаренко (35), Кендзьора (67), Сидорчук (90+3) - Вернидуб (14), Юрченко (52), Кочергін (76), Сайядманеш (90+3), Жуніньо (90+4), Іванисеня (111)

«Динамо»: Бойко - Миколенко (Караваєв, 11), Забарний, Попов, Кендзьора - Сидорчук - Шапаренко, Буяльський (Гармаш, 114), Родрігес (Де Пена, 118), Циганков - Бесєдін.

«Зоря»: Василь - Жуніньо, Вернидуб, Іванисеня, Фаворов - Назарина (Сайядманеш, 63) - Кочергін, Хомченовський - Юрченко (Цвек, 118) - Громов (Шахаб, 90+4), Кабаєв (Гладкий, 82).

Арбітр: Юрій Іванов (Донецька область)

Тернопільський міський стадіон імені Романа Шухевича (Тернопіль)

ДИНАМО - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(82)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 2
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 210
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex1976
Всех с победой!!! Динамо-молодцы!!! Луческу-красавчик!
Nevershot
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алексей Голяченко
Браво Динамо Киев. Браво Луческу
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Михаил Степанов
Трипл!
sahka1981
Фух, вот это рубка, вот это матч!!! С победой родной клуб!!! Заря молодцы, но Динамо объективно намного больше создало и должно было раньше закрывать игру!
С хет-триком!!! Просто красавцы!!!
андрей ильяшенко
- Я вболівав за Зорю, шкода для цих хлопців Кубок був би особливим, мрією.... Динамо ще навиграє таких кубків. а от Зоря ні. Тому так. Вітаю Динамо. Вболівальників Зорі підтримую і розумію, можливо найкраще ще по переду.
oenergo.com
Динамо подтвердило что лучшее в этом сезоне. Заре удачи в еврокубках.
Aleks04
Абсолютное доминирование на поле. С победой Динамо!
DK1961
С победой, молодцы! Есть трипл!
Yevgeniy Lysenko
Спасибо Мирче за победу. Он за год сделал то, что Динамовское сердца не могли сделать 4 года!
TheBesedin
Жерсон відіграв чудовий матч. Сподіваюсь з Миколенком все добре...
З Перемогою! Молодці
funcat
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Archangel Michael
С победой!!!
Некоторых игроков Зари - жаль, искренне... Василя - например.
Динамо - Best!!!
Шапаренко - монстр.
Беседин, Родригес - трудяги!
Попов, Забарный - ТОПы!
Циганков, Сидоренко - красавцы!
Луческу - просто - Молодец)
С победой!!!!
Дмитрий Подвысоцкий
Физика команды и уверенность конечно очень радуют. Надеюсь будет все хорошо с Миколенко, Циганкову нужно снова набирать форму. Жерсон сегодня показал, как должен работать лег. Забарный и Попов, Кенжора практически без ошибок. Отметить Караваева, на чужой позиции отыграл неплохо.
Буяльский, Шапа, Сидорчук - супер.
Единственное слабое звено - Беседин.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил