Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 24 серпня 2021, 22:27
1590
5

Досвід і молодість. Голи Гладкого та Алефіренка принесли перемогу Зорі

Забий Гречишкін пенальті, все могло б бути інакше

| Оновлено 24 серпня 2021, 22:27
1590
5
Досвід і молодість. Голи Гладкого та Алефіренка принесли перемогу Зорі
ФК Зоря

У заключному турі чемпіонату на «Славутич-Арені» зустрічалися команди, які зовсім недавно грали у півфіналі Кубку України. «Олександрія» мала намір взяти реванш за ту поразку, а «Зоря» збиралася провести репетицію перед фіналом кубка України з «Динамо».

Зустріч активніше розпочали гості. Лучкевичу трохи не вистачило, щоб дістати дальнє закидання, а Третьяков вже на 7 хвилині міг забивати – Максиму не вистачило техніки, щоб пробити по м’ячеві після навісу зліва. А ситуація була дуже небезпечна. Тут же Назарина відповів тим же – з небезпечного штрафного влучив у стінку!

Ініціативу перехопила «Зоря». Був активним, як завжди, Аллах’яр, який міг забивати після флангової передачі, але вона виявилася засильною і Саядманеш ледь дістав м’яч, вдаривши дуже неточно. А його напарник по атаці і друг Шахаб сьогодні показував себе по-іншому, багато разів втрачаючи м’яч в простих ситуаціях. Такого Захеді ми не звикли бачити. Правда, в складних ситуаціях Шахаб демонстрував свою техніку, але до чогось серйозного справа не доходила.

Безмоментна гра була досить в’язкою. Інколи все ж виникало пожвавлення – наприклад, Ковалець, змістившись ліворуч, бив з лінії штрафного, але м’яч просвистів над перекладиною. А Гладкий, який був не дуже помітним в першій половині гри, міг принаймі пробити в чужій карній зоні, але після закидання від Гриня не зміг добре прийняти м’яч.

Наприкінці тайму «Зоря» обрізалася в центрі поля. Гринь, підчищаючи чужу помилку, був змушений збивати Вантуха, який виходив на побачення з Васілем – пенальті! Штатний пенальтист «Олександрії» Гречишкін пробив, як завжди, якісно – у ліву дев’ятку, на силу. Але Нікола Васіль здійснив суперсейв, лівою (!) рукою відбивши практично «мертвий» м’яч! 

Гречишкін на емоціях ще встиг збити Гладкого і заробити жовту картку, а команди пішли на перерву.

Після перерви градус матчу, і без того невисокий, на деякий час впав зовсім. Здавалося, команди згідні на нічию і спокійно дограють матч. Тренери були не проти – на полі з’явилося багато дублерів, які отримали свої шанси довести, що вони нічим не гірші за основу.

Але забив ветеран – Циганікс пройшов по лівому флангу, навісив. Чим займалися центральні захисники, невідомо, бо Олександр Гладкий з кількох метрів бив головою без спротиву – 1:0! І сказали-таки своє слово дублери – Алефіренко стартував з своєї половини (в такому випадку офсайд не фіксується), вибіг на побачення з Паньківим, обійшов його і пробив по порожніх воротах. Дивовижна холоднокровність юного футболіста!

Гра була зроблена. Дуже хотів забити Шахаб, який після замін Гладкого і Аллах'яра грав на своїй позиції центрфорварда. Ми побачили звичного іранця – впевненого, з ударом і дриблінгом. На жаль, забити і зменшити відрив від Кулача не вдалося.
«Олександрія» відквитала один гол – Вантух пробив, м’яч зачепив Новікова і влетів у сітку! Але було вже надто пізно. Фінальний штурм гостей виглядав якимось дуже кволим і нічого не приніс.

«Зоря» зразу після матчу відправилася на церемонію нагородження – луганцям вручили бронзові медалі. А «Олександрія» відправилася…  додому – робити висновки після неоднозначного сезону.

Українська Прем'єр-ліга. 26 тур.

«Зоря» - «Олександрія» - 2:1.

Гладкий, 63, Алефіренко, 73  - Новіков, 86.

 Руфаті, 33, Шахаб, 80 - Ковалець, 27, Гречишкін, 45, Мельник, 50.

Нереалізованні пенальті: Гречишкін, 41 (воратар)

«Зоря»: Василь, Гринь, Руфаті, Цвек, Циганікс, Казаков, Назарина (Дуднік, 85), Луньов (Нагнойний, 70), Шахаб, Аллах'яр (Фрімпонг, 77), Гладкий (Алефіренко, 67).

«Олександрія»: Паньків, Мельник, Ковалець, Третьяков (Новіков, 69), Мірошниченко (Стецьков, 78), Дришлюк, Лучкевич, Гречишкін (Мустафаєв, 69), Вантух, Бондаренко (Бабогло, 78), Устименко (Сітало, 59).

Арбітр:  Александр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя)

ЗОРЯ - ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Бронза с огромным отрывом - Браво! И это после такого тяжёлого старта.
Как же хочется в живую глянуть на Команду в Тернополе, но где взять билеты я не знаю.
090545
Василь конечно вытащил как Лев Яшин!
Ну а Гладкий уже на подходе в клуб 100. Впереди только Ярмоленко.
Andrey Ilyashenko
Вітаю рідну команду, але в нас є ше не вирішина справа. Фінал буде дуде важким.
Саша Лапій
Судячи із замін, Алефіренко забив з лавки а через 4 хв вийшов на поле) ох цей спірт.юа