Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 травня 2021, 14:43
1929
3

Зоря – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

З думками про фінал Кубку

| Оновлено 09 травня 2021, 14:43
1929
3
Зоря – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Олександрія

На старті сезону або хоча б за підсумками першого кола вивіска матчу виглядала дуже привабливо, але до фінального акорду чемпіонату особливої інтриги зустріч вже не несе. «Зоря» в будь-якому випадку залишиться третьою, а «Олександрія» навіть якщо і опуститься нижче сьомого місця - принципового значення мати це не буде.

Родзинку в поєдинку можна знайти хіба що в повторенні недавнього півфіналу Кубка України - менше трьох тижнів тому суперники зустрілися в Олександрії, де «Зоря» виграла в серії пенальті. Втім, саме з цієї причини в неділю ми навряд чи побачимо основний склад луганчан - Віктор Скрипник напевно прибереже ключових виконавців на фінал, який відбудеться вже в найближчий четвер. Унаслідок же дискваліфікації матч пропустить Віталій Вернидуб.

«Олександрія», яка давно розлучилася з думками про єврокубки, в минулому турі не просто програла, але і вперше з грудня навіть не забила на своєму полі. Втім, не забуваємо, що грали з «Колосом» (0:2) підопічні Віктора Шарана в Кропивницькому, тому домашньою гру можна назвати лише умовно. Крім того, можливу невдачу ще до поєдинку тренер пояснив кадровими труднощами: «Не можуть грати Лучкевич, Третьяков, Сітало, Пашаєв та Бухал. Зіграють ті, хто в обоймі, і, звичайно, будемо залучати молодь».

Шість поразок у семи останніх матчах зазнала «Олександрія», що особливо цікаво, при цьому обігравши «Шахтар». До речі, якщо порівняти склад команди в протистоянні з уже екс-чемпіонами і з «Колосом» - змін дійсно вистачає. Зокрема, шанси зіграти з перших хвилин отримали Андрій Глоба і Денис Устименко, але терпіння тренерського штабу на, прямо скажемо, відносну молодь (виконавцям по 22 роки) вистачило лише на перший тайм.

У «Зорі» з молоді в останніх матчах, безперечно, найяскравіше засяяв Дмитро Мацапура - голкіпер отримав можливість проявити себе, в результаті вже три матчі відігравши на «нуль». До слова, Мацапура дебютував у Прем'єр-лізі в минулому сезоні в матчі саме з «Олександрією» (2:2). Це і був попередній візит «жовто-чорних» у Запоріжжя, а в рамках першого кола нинішнього сезону «Зоря» виграла в гостях - 2:0. Голами у ворота господарів тоді відзначилися Дмитро Іванисеня та Аллах'яр.

Чим ближче міжсезоння - тим більше трансферних чуток. Так, в кінцівці сезону все більше розмов про відхід Іванисені з «Зорі» в іноземний чемпіонат, зате напередодні клуб оголосив про продовження контракту з Жуніньо. Більш того, днями «Зоря» представила ще одного бразильського новачка - 17-річний нападник Гільєрме узятий, скоріше, на перспективу, адже навіть у молодіжній команді «Ботафого» хлопець рідко коли потрапляв до складу.

На завершення скажімо про загальний баланс взаємин в УПЛ, де невелика перевага якраз у «Олександрії»: сім перемог проти шести у «Зорі». Зате у луганчан краще сумарна різниця м'ячів, так що будь-яка перемога качне маятник статистики в бік «чорно-білих».

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Мацапура, Цвек, Циганікс, Руфаті, Жуніньо, Назарина, Гринь, Казаков, Луньов, Аллах'яр, Шахаб.

«Олександрія»: Паньків, Мельник, Бабогло, Стецьків, Мірошниченко, Бондаренко, Вантух, Шастал, Гречишкін, Банада, Ковалець.

 
  • 1.41
  • 4.60
  • 8.20
Зробити ставку
 
  • 1.40
  • 4.65
  • 8.20
Зробити ставку
 
  • 1.40
  • 4.60
  • 8.30
Зробити ставку

9 травня, неділя

«Зоря» — «Олександрія»
Запоріжжя. Стадіон «Славутич-Арена». 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ЗОРЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Davidson
У Зари резервный состав
090545
Тот случай, когда можно спокойно играть ближайшим резервом.