Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Європейська Суперліга
| Оновлено 08 травня 2021, 14:50
20334
14

Реал, Барселона і Ювентус виступили із заявою після санкцій УЄФА

Останні три клуби Суперліги незадоволені поведінкою УЄФА

| Оновлено 08 травня 2021, 14:50
20334
14
Реал, Барселона і Ювентус виступили із заявою після санкцій УЄФА
Getty Images/Global Images Ukraine

Вчора УЄФА опублікувала інформацію з приводу санкцій, які чекають на 9 з 12 клубів-засновників Суперліги, які вже відмовилися від участі в турнірі.

«Реал», «Барселона» і «Ювентус», які до сих пір не вийшли з Суперліги і можуть зіткнутися з більш суворими санкціями, виступили зі спільною заявою:

«У зв'язку із заявою, опублікованою УЄФА 7 травня в відношенні Суперліги, і позицією, зайнятою дев'ятьма з її клубів-засновників, «Барселона», «Ювентус» і мадридський футбольний клуб «Реал» заявляють наступне:

1. Клуби-засновники постраждали і продовжують страждати від неприйнятного тиску, погроз і образ з боку третіх сторін, які примушують відмовитися від проекту і, отже, відмовитися від свого права і обов'язку надавати рішення для футбольної екосистеми за допомогою конкретних пропозицій і конструктивного діалогу. Це неприпустимо за верховенства закону, і суди вже винесли рішення на користь Суперліги, наказавши ФІФА і УЄФА або безпосередньо, або через свої дочірні органи утримуватися від будь-яких дій, які можуть будь-яким чином перешкодити цій ініціативі, поки йде судовий розгляд.

2. Проект Суперліги був розроблений спільно 12 клубами-засновниками:

а) з метою забезпечення рішень поточної нестійкої ситуації в футбольної індустрії. 12 клубів-засновників поділяли ті ж побоювання, що й інші зацікавлені сторони в європейському футболі, особливо в нинішніх соціально-економічних умовах, що структурні реформи необхідні для забезпечення того, щоб наш спорт залишався привабливим і виживав у довгостроковій перспективі. З цією метою 18 квітня вони оголосили про свою готовність створити Суперлігу і встановити канал зв'язку з УЄФА і ФІФА в конструктивному дусі співробітництва між сторонами, про що кожна з них була повідомлена в той же день;

б) з великою повагою до нинішніх футбольних структур і екосистеми. Клуби-засновники прямо погодилися з тим, що Суперліга буде проводитися тільки в тому випадку, якщо таке змагання буде визнане УЄФА та/або ФІФА або якщо відповідно до чинних законів і правилами воно буде вважатися змаганням, належним чином сумісним для всіх цілей зі спадкоємністю клубів-засновників в їхніх відповідних внутрішніх змаганнях. Однак, незважаючи на обізнаність про вищевказані умови, УЄФА і ФІФА досі відмовлялися встановити будь-якої адекватний канал зв'язку;

в) забезпечити фінансову стабільність всієї європейської футбольної сім'ї, яка в даний час знаходиться під впливом глибокої кризи, що загрожує виживанню багатьох клубів. Свідченням цього є оголошене зобов'язання встановити щорічні солідарні виплати для гарантованих річних сум, які істотно множать суми, що розподіляються УЄФА, і зобов'язання зміцнити правила фінансової стійкості шляхом створення чіткої, прозорої та ефективної системи контролю, перевіреної експертами.

3. 12 клубів-засновників також визнали, що Суперліга - це унікальна можливість запропонувати вболівальникам по всьому світу найкраще шоу і зміцнити глобальний інтерес до спорту, який не є «даністю» і заперечується новими тенденціями поколінь. Крім того, однією з його головних цілей було просування жіночого футболу на глобальному рівні - величезна, але в даний час недооцінена можливість для цього сектора.

4. Ми повністю усвідомлюємо різноманітність реакцій на ініціативу Суперліги і, отже, необхідність роздумів про причини деяких з них. Ми готові переглянути запропонований підхід в міру необхідності. Однак ми були б вкрай безвідповідальними, якби, усвідомлюючи потреби і системну кризу в футбольному секторі, який привів нас до оголошення Суперліги, відмовилися від такої місії, покликаної забезпечити ефективні і стійкі відповіді на екзистенційні питання, які загрожують футбольній індустрії.

5. Ми з жалем відзначаємо, що наші друзі і партнери-засновники проекту Суперліги опинилися в такому непослідовному і суперечливому становищі, підписавши вчора ряд зобов'язань перед УЄФА. Однак, з огляду на те, що матеріальні проблеми, які призвели до того, що 12 клубів-засновників оголосили про створення Суперліги кілька тижнів тому, не зникли, ми знову заявляємо, що, щоб вшанувати нашу історію, виконати наші зобов'язання перед зацікавленими сторонами і уболівальниками, робити все на благо футболу і для фінансової стійкості сектора, ми зобов'язані діяти відповідально і наполегливо добиватися адекватних рішень, незважаючи на неприйнятний і триваючий тиск і погрози, що надходять від УЄФА.

6. На завершення, ми знову заявляємо ФІФА, УЄФА та всім зацікавленим сторонам в футболі, як ми вже неодноразово робили з моменту оголошення Суперліги, про нашу прихильність і тверду волю обговорювати, з повагою і без нестерпного тиску і відповідно до верховенства закону, найбільш відповідні рішення для забезпечення стійкості всієї футбольної сім'ї», - йдеться у заяві, яку було опубліковано на сайтах всіх трьох клубів.

Дійна корова мертва. Чому Суперліга настільки важлива для Реала і Барселони

Оцініть матеріал
(94)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 11
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Tiki Tak
Газаева возьмите президентом в Суперлигу-у него опыт большой в этом деле
Леонід Леонідович
Обсыкались, а теперь хотят диалога? Ещё больше желания что бы их вышвырнули на пару лет с мирового футбола. Пусть играют в супер лиги флаг им в руки свисток в зад и соперников и лднэра и абхазии....
mmuk
Питання таке. Чому 2 пункт тільки зараз родинний і ми його знаємо? Чому акценту на ньому не було зроблено раніше!
І ще якщо б він би був, то і контакт з УЕФА треба було навести до оголошення.
І ще знаючи основа в УЕФА це спортивний принцип, чому він не дотриманий у суперлізі. Чому є священні корови- засновники?
turist86
Перес, йди з капелюхом під костел
Леонід Леонідович
Я вот не пойму вот этих тупеньких которые волают за супер лигу, корупцию в УЕФА, за монополию оной,какая нахрен монополия? Не хочешь? Иди накуй. Проводите отдельный чемпионат мира,евро, свой чемпионат Италии,свои олимпийские игры. Какая проблемма? Только без внутреннего первенства, ЧМ ит.д. вы накуй никому не интерестны,и через год рейтинг турнира так уе@бенится что Вы никому не интерестны будете.
P.S. Да про корупцию она в УЕФА не более чем любой другой организации,и наверное единственный серьёзный пример стукнул по Украине с непонятным турниром. Но при этом у нас уже был проведён ЧЕ и финал лиги чемпионов,а это много стоит.
euro2012_za_2012euro
Да-да они озабочены и выражают обеспокоенность и бла-бла...
А Вы УЕФА давайте нам каждый год подъёмные -миллионов по 50, а дальше мы за призовые будем на общих основаниях соревноваться.
А то мы думали , что на футболках больше заработаем, " але невдача спіткала icпанського бiзнесмена..."
А Ювентус это вообще заводская команда Наподобие бывшего Торпедо (Запорожье)..
Александр Пышненко
Трудно читать все это, что должно как-то придавать солидности проигравшим. После подавления бунта на корабле, всегда поступали по существующему закону. Зачинщиков на рею, перед заходом в порт. УЕФА, по моему, затягивает процесс, явно получая от этого наслаждение. Это, правильно.
Ждем зрелища!
Сергей Литвиненко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Орлов Михаил
А Крим чий? Дави євросепарюг як тарганів!
Kevko
Суперлига - дискуссионный проект. Основное слабое звено - отсутствие учета спортивного принципа.
УЕФА ведет себя как агрессивный монополист. Суперлига - раздражитель и угроза для топ-чиновников УЕФА, а также - для большинства национальных футбольных федераций-членов УЕФА и, соответсвенно, их чиновников. Чиновники будут биться до последнего.
Конкурентное европейское право распространяется и на такую сферу как организация футбольных соревнований. Поэтому Перес и компания имеют полное право действовать независимо и создавать свои системы футбольных соревнований. Нравится это кому либо или нет
Михаил Степанов
Крохоборы из УЕФА перегибают палку, пытаясь обезопасить от посягательств свои кошельки на десятки лет вперед! Однако они игнорируют основной фактор: футбол для болельщиков. Три клуба обосрались по полной , но не стали на колени перед коррупционерами от футбола. Поэтому их пытаются втоптать в говно. Вполне вероятно, что если крохоборов не попустит, и они сотворят глупость в виде отстранения клубов, последуют судебные иски, одним из требований которых, будет возмещение упущенной выгоды и материальная компенсация за все унижения.