Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2021, 01:35
3385
12

Бій за Європу. Ворскла і Десна в Полтаві зіграли внічию

Неприйнятний результат для полтавського клубу

| Оновлено 06 травня 2021, 01:35
3385
12
Бій за Європу. Ворскла і Десна в Полтаві зіграли внічию
ФК Ворскла

Сьогоднішній поєдинок у Полтаві ставав, без перебільшення, ключовим протистоянням заключного тижня українського чемпіонату. Суперники ведуть відчайдушну боротьбу за потрапляння в єврокубкову зону, тому їхня очна дуель мала величезне значення. Юрій Максимов після матчу з «Динамо» не приховував, що полтавчани вже тримали в розумі наступний поєдинок.

До сьогоднішньої зустрічі гості підійшли в непоганому настрої, адже в матчі з «Колосом» вдалося зробити камбек, вирвавши нічию в чисельній меншості. До того ж, «сіверян», за великим рахунком, влаштовував нічийний результат в Полтаві, адже за рівної кількості набраних очок з «Ворсклою» вони опиняться вище в турнірній таблиці за рахунок домашньої перемоги.

Команди обережно почали матч і не поспішали форсувати події. На полі було багато боротьби, а ось із конструктивом біля воріт справа не клеїлася. Полтавчани намагалися високо зустрічати суперників, але агресивного пресингу в їх виконанні не було. І все ж, саме господарі поля першими загострили гру, що відразу принесло результат. Атака правим флангом завершилася точною передачею Степанюка в центр штрафного, і Тілль у дотик відправив м'яч у ворота.

Після забитого гола малюнок гри не змінився. Полтавчани організовано перекривали вільні зони, а гості не могли налагодити комбінаційні взаємодії. Перед перервою у «зелено-білих» пройшла ще одна хороша комбінація, але у Кулача завершальний удар не вийшов.

На допомогу команді Олександра Рябоконя прийшло стандартне положення на початку другого тайму. Майстерний навіс зі штрафного від Калитвинцева ударом головою замкнув Гітченко, зрівнявши рахунок. Чернігівці відчули впевненість і відразу могли подвоїти свою перевагу. Спочатку Різник зреагував на удар Гуцуляка з лінії штрафного, а потім голкіпер зробив блискучий сейв після удару головою від Безбородька.

Але і «зелено-білі» досить швидко прийшли в себе: результат команду Юрія Максимова не влаштовував. Уже Пасту довелося демонструвати свою реакцію після удару Степанюка. А через кілька миттєвостей Скляр після навісу з кутового і скидки партнера відправив м'яч у ворота. Але харків'янка Монзуль зафіксувала офсайд у гравця «Ворскли», що було підтверджено за допомогою VAR.

Полтавчани намагалися нагнітати, але завдання господарям значно ускладнив Якубу. Ганець збив Картушова, отримав другий в матчі «гірчичник» і достроково покинув межі поля. Той же Картушов ледь не приніс перемогу своїй команді, коли зліва увірвався до штрафного суперників. Півзахисник замість удару вирішив пошукати партнерів, що виявилося невдалим рішенням.

Зігравши внічию, полтавчани погіршили свої шанси в боротьбі за єврокубкову зону. Тепер їм потрібно в останньому турі обігрувати «Минай» та розраховувати, що «Маріуполь» вдома відбере очки у «Десни».

Українська Прем'єр-ліга. 25 тур.

«Ворскла» - «Десна» - 1:1

Тілль (18) - Гітченко (54)

Якубу (62), Сапай (90) - Конопля (39), Тамм (69), Гуцуляк (93)

Якубу (86, друга жовта картка)

«Ворскла»: Різник, Яворський, Чеснаков, Сапай, Якубу, Ребенок (Кане, 58), Пуцлін, Тілль, Скляр, Степанюк, Кулач

«Десна»: Паст, Тамм, Єрмаков, Домбровський, Арвеладзе (Картушов, 81), Калитвинцев, Гітченко, Сухоцький, Гуцуляк, Конопля, Дегтярьов (Безбородько, 46)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Ворскла» імені О. Бутовського (Полтава)

ВОРСКЛА - ДЕСНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Последний тур поставит всё на свои места.А Ворскла ...ребята вы провалили весь второй круг.
090545
Остап сливкевич подарит Десне +3)
fifa89
жаль но Ворскла провалила конец сезона и веной всему короткая скамейка запасных и травмы ведь Ворскла играет сезон тринадцатью футболистами и альтсудействоернативы им нет вьдь на лавочке один молодняк вот иза этого команда и сдохла под конец!!! судейство было отвратительное как и первой игре этих команд МОНЗУЛЬ отсудила очень плохо и предвзято потому что все спорные эпизоды были в пользу Десны притом в обеех матчах!!! а Ворскла если этим летом купит 4 ИЛИ 3
Павел СН
зв!дки така впевненн!сть в перемоз! Десни над арендуполем?Да ! Минай в останньому тур! може наробити проблем для Ворскли.Так,що ще все попереду.
SeM077
Ну что поздравляем ПенальКолос і Десну з єврокубками. Ворскла сьогодні програла свій шанс. Ну а судівство то окрема тема, для чого ставити Катьку судити, як вона так бокопорить?
vitalikss86
Я колись писав що три команди (Колос, Ворскла, Десна) наберуть по 41 пункту (тоді по-моєму Ворскла буде поза Єврокубками) Мене звичайно мінусували. А це ж реально може бути. Я казав Ворскла-Десна Х, а потім Колос програє Динамо, а Ворскла виграє у Минаю, Десна у Маріуполя. Я кажу як буде...я кажу всім тут, що можливо-що ні. Правду кажу-а вони мінусують!
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Andy_P
После вчерашнего полуфинала ЛЧ смотрю ЭТО - это боль... и игроки, и судейство...