Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 травня 2021, 19:43
2823
3

Ворскла – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Бій за Європу в Полтаві

| Оновлено 05 травня 2021, 19:43
2823
3
Ворскла – Десна. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

Український чемпіонат вийшов на фінішну пряму, і більшість турнірних питань вже в основному знята. «Динамо» достроково завоювало чемпіонський титул, а «Зоря» практично гарантувала собі «бронзові» медалі (луганчанам для досягнення мети потрібно набрати ще одне очко). Немає особливої ​​інтриги і в «зоні вильоту». «Минай» вже знаходиться однією ногою в Першій лізі, і в найближчому турі «Шахтар» може відправити туди закарпатців офіційно. Таким чином, на нинішньому тижні пильні погляди українських уболівальників будуть прикуті до боротьби за єврокубкову зону, в якій беруть участь «Колос», «Ворскла» і «Десна». Саме очне протистояння полтавчан з «сіверянами» стане центральним у 25-му турі.

Чернігівці не змогли здобути перемогу в трьох останніх своїх матчах, а «зелено-білі» зазнали двох поразок, ще й з великим рахунком. Але перед зустріччю в Полтаві підопічні Олександра Рябоконя явно знаходяться в непоганому психологічному стані. Адже в поєдинку проти «Колоса» чернігівцям вдалося зробити камбек, програючи з рахунком 0:2, а вирвала нічию «Десна», і зовсім граючи в меншості. «Пропустивши два голи, ми не зупинилися. Завжди приємно працювати з такими хлопцями, які міцні духом», - зазначив наставник чернігівського клубу.

Для «Ворскли» єдиним позитивом у погромі від «Динамо» (хоча, які вже тут позитивні моменти?) стало індивідуальне досягнення Владислава Кулача. Форвард полтавчан відзначився результативним ударом з пенальті і повторив клубний рекорд результативності за сезон, встановлений ще в кінці минулого століття Сергієм Чуйченком. Втім, матч з киянами «зелено-білі» проводили з думками про куди більш важливе для них протистояння. Про це свідчать і післяматчеві слова Юрія Максимова, який в перерві провів відразу три заміни. «Ми замінили тих, хто має по три жовті картки. Три заміни зробили, тому що будь-яка жовта, і футболісти б пропускали наступний тур. У нас така ситуація на сьогоднішній день, ми вже думали про іншу гру. Тому що сьогодні важко було взяти очки, і ми замінили трьох відразу», - сказав коуч полтавського клубу.

Уникнути непотрібних дискваліфікацій тренерському штабу «Ворскли» вдалося. Але в останніх матчах полтавчанам не допоможе Ігор Пердута, який опинився в лазареті. Крім того, в матчі проти «Динамо» через пошкодження достроково покинув поле Ібрагім Кане, і невідомо, чи зуміє малієць відновитися до відповідального протистояння. У Полтаві не зіграє і півзахисник «Десни» Владислав Огіря, який отримав червону картку в минулому турі. Цікаво, що ця червона картка стала третьою в кар'єрі Огірі, і всі вилучення він заробив, виступаючи за різні клуби (раніше подібна неприємність траплялася з футболістом в «Олімпіку» та «Олександрії»).

Передматчева статистика не може радувати шанувальників «зелено-білих». Полтавський клуб ще жодного разу не обігравав «сіверян» на своєму полі в Прем'єр-лізі (дві нічиї та поразка). Останній раз вдома полтавчани обігравали «Десну» ще в 1994-му, коли суперники зустрічалися в Першій лізі. У першому колі нинішнього чемпіонату «Десна» вирвала перемогу у «Ворскли» на четвертій компенсованій хвилині завдяки точному удару Максима Дегтярьова.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Різник, Яворський, Альюн, Чеснаков, Якубу, Кане, Скляр, Пуцлін, Тілль, Кулач, Степанюк.

«Десна»: Паст, Мостовий, Гітченко, Імереков, Тамм, Конопля, Гуцуляк, Картушов, Домбровський, Калитвинцев, Дегтярьов.

 
  • 2.65
  • 3.3
  • 2.65
Зробити ставку
 
  • 2.74
  • 3.35
  • 2.58
Зробити ставку
 
  • 2.65
  • 3.30
  • 2.65
Зробити ставку

5 травня, середа

«Ворскла» — «Десна»
Полтава. Стадіон «Ворскла» імені О.Бутовського. 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА – ДЕСНА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua — 0:0
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс
Футбол | 23 квітня 2024, 23:59 85
Зінченко доклався. Арсенал знищив Челсі з Мудриком на Емірейтс

Команда Артети святкувала найбільшу перемогу в історії стосунків між цими колективами

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Алексей Зуб
Надо побеждать! Ворскла вперед! Кулач должен доказать, что его ошибочно не вызвали в сборную, хотя тут доказывать нечего, потому что ошибка видна невооруженным взглядом!
Serg Colombo
Перший гол заб'є Десна, але Ворскла потім відіграється
090545
Кто кому будет отдаваться?