Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 травня 2021, 04:19
6605
27

«Бронзу» вже майже не відняти. Зоря дотиснула Минай

Гол Владислава Кочергіна приніс перемогу колективу Віктора Скрипника

| Оновлено 03 травня 2021, 04:19
6605
27
«Бронзу» вже майже не відняти. Зоря дотиснула Минай
ФК Зоря

Посеред поточного тижня сталася неприємна подія для луганської «Зорі». Команда Віктора Скрипника фатально погіршила своє становище в боротьбі за другу сходинку турнірної таблиці проти донецького «Шахтаря», поступившись сусідам за містом «помаранчево-чорних» – «Олімпіку» (1:2). Утім, наслідки невдалого виступу в Чернігові давали про себе знати ще й в тому контексті, що «мужики» підставляли під удар заздалегідь зайняту ними третю сходинку, проте похибки більшості переслідувачів повернули всі карти до рук луганчан.

За великим рахунком, у матчі 24-го туру Української Прем'єр-ліги проти головного аутсайдера поточного сезону, закарпатського «Миная», «Зоря» мала всі шанси достроково закрити питання щодо чергових «бронзових» медалей у своїй історії. Дистанція від ковалівського «Колосу», теоретично, могла б вирости до шести очок, і саме з цією метою виходили на газон запорізької «Славутич-Арени» підопічні Скрипника.

У першій половині матчу команди здивували глядачів своїм відстороненим підходом до створення гольових моментів. На правах господарів поля, «Зоря» більше володіла м'ячем у позиційних атаках, завдяки чому отримала реальний шанс забити гол, але й той припав тільки перед перервою. Фаворов із близької дистанції замикав подачу з лівого флангу штрафного від Кабаєва, проте спрямував м'яча вище воріт. «Минай», у свою чергу, показав зуби ще на самому початку матчу, але удар із лівого флангу від Малепе лише розім'яв голкіпера. У повільному контролі м'яча на створення додаткових можливостей команди явно не награли.

У другому таймі Зоря явно перевершувала свого суперника в агресії на чужій половині, і поступово наближалася до забитого м'яча в низці досить небезпечних випадів. Однак, виявилося, що оборону закарпатської команди не так й просто розкрити навіть за рахунок численних флангових передач і успішних закидань за спину захисникам. А якщо на завершенні ще і гаяти моменти, як це робив Олександр Гладкий, то взагалі – доводилося витрачати зайві зусилля в заздалегідь виграшній ситуації.

Утім, якщо постійно йти до визначеної мети, то рано чи пізно на потрібну стежку все ж таки вдасться потрапити. «Зоря» відчула на собі цей досвід, а забитий нею м'яч припал лише на 81-у хвилину, коли в центрі чужого штрафного вдало зіграв на верховому м'ячі Аллах'яр Сайядманеш, після чого зробив скидання на Владислава Кочергіна. Удар півзахисника команди Скрипника в лівий нижній кут підвів риску під цим важким поєдинком. Що ж, мабуть, такою була ціна цих дорогоцінних очок.

У наступному турі луганська «Зоря» проведе домашній поєдинок проти дніпровського «Дніпра-1», а закарпатський «Минай» прийматиме донецький «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. 24-й тур.

«Зоря» – «Минай» - 1:0

 Кочергін, 81

Гладкий, 1, Фаворов, 20, Назарина, 50, Сайядманеш, 62, Кабаєв, 76 – Пиняшко, 43, Петрусенко, 71, Ткачук, 87, Книш, 90+2

«Зоря»: Мацапура – Жуніньо, Цвек, Вернидуб, Фаворов – Назарина – Кочергін, Юрченко – Кабаєв (Іванісеня, 78) – Гладкий, Сайядманеш (Шахаб, 83).

«Минай»: Попович – Малепе, Матіч, Лопирьонок, Маємбе – Ткачук, Петрусенко – Багайоко, Хахльов (Книш, 79), Пиняшко (Бойко, 57) – Ахмедзаде (Огбонная, 46).

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя).

Удари (у площину): 12 (5) – 9 (4)
Кутові: 6 – 1
Оффсайди: 0 – 5.

ЗОРЯ-МИНАЙ.ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 19°C

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
А Минаю походу уже не спастись...
Sergii Novykov
Так что колосу нужно не только две победы при проигрыше зари. А и 9 голов отыграть
axylinam
Пик результативности Милевского придётся как раз на чемпионат Европы,а Заря молодцы второй год подряд заняли третье место-Скрипник самый успешный тренер Зари за годы независимости
Pavlo Kolejchuk
Зоря молодець а що в Європі буде ?
З перемогою Зорю
viktor77
С победой ,хоть и валидольной..Минай выставил автобус ,ну удалось забить ..
Oleha1987
А минай відправила зоря сьогодні у 1 лігу. Там залишились 2 матчі у них- Шахтар і Ворскла. Сумніваюсь, що десь виграють. А Інгулець ще має 2 матчі з аутсайдерами і очки десь візьме.
Sergii Novykov
Да. Думаю можно поздравить зарю с третьим местом и готовиться к финалу кубка. Теоретические шансы обойти зарю остались только у колосу. Но это им надо отыграть 9 голов разницы забитых пропущенных. За два тура
Igor Avtoigor
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vitalikss86
Чудом заталкала сегодня Заря а так могло 0-0 быть
maxlove
Першим з бронзовими медалями поздоровив "Зорю" ахмєтов
DSH88
Та какая разница кто третий в ек все одно просрут. Ну нет у нас третьей команды.
ХВ
Ненене какая бронза? Тут же "вся" фауна писала только про серебро.
Владимир Копяк
Была мысль,что Заря может слить игру Минаю... Хорошо, что не пошли на это,совесть еще есть у президента клуба.